Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Vizesi Soyadı Değişikliği

• Merhaba,
    2013 yılında alınmış turist vizem var. 2015 yılında evlendim ve soyadım değişti. 2018 yılında yeni soyadım ile pasaport aldım. Bu pasaportumun süresi Mart 2022 de doldu. US vizemin olduğu pasaportum da bende. Şimdi yeni pasaport almak istiyorum. Bir öncekinde olduğu gibi bunda da eski soyadım ile almış olduğum tursit vizemin olduğu pasaport bende kalacaktır diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile kimlik bilgilerim değiştiği için posta yolu ile vize süresini uzatma işleminden yararlanamıyorum. Vize uzatma için hangi yolu denemeliyim? Vizem bitene kadar eski pasaportum ve evlilik cüzdanım yanımda olacak şekilde US girişlerimde sorun olur mu? Bir diğer sorum da eşimin turist vizesi yok, 2018 doğumlu oğlum için var olan vizem üzerinden posta yolu ile ds160 formu göndererek vize başvurusu yapabilir miyim?
    Teşekkürler.

• @denizergün Konsolosluk ve elçilik uygulamaları COVID 19 kapsamında değiştiği için en son durumu ve posta ile uzatım yapıp yapmayacağınızı onlarla kontrol ediniz. Eski pasaportunuzla beraber evlilik cüzdanınızı kullanabilmeniz gerekir. Oğlunuz içinde ayrı pasaport ve vize almanız daha iyi olur çünkü sizin adınız da değişti.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    263 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fadime-agboyraz, içinde söyledi: E2 vizesi *merhaba Amerika içinde iken var olan beş yıllık vizemizin bitmesine az kaldı bu vizeyi Amerika içerisinde iki yıllık olacak şekilde yenileme yoluna gidersek bunu eski iş yerimiz üzerinden yapabilir miyiz? Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim Sayin @fadime-agboyraz, vizeniz bitmeden ABDde is uzerinden yenileme imkaniniz olabilir. Vizeniz sona ermis ise bu mumkun olmaz.
  • 0 Oy
    4 İleti
    482 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi @bayanonim, içinde söyledi: B1/B2'den F1'e Statü Değişikliği ve I-20 formundaki okul başlangıç tarihi Merhabalar, B1/b2 vizesiyle amerika'dayim.I-94 9 eylulde bitiyor. Okula belgelerini gönderdim ve i20 formunu basma aşamasındayız. Acaba i20 formunda yazan okul başlama tarihi statüm bitmedenki 30 gün içinde mi olmalı? Yani şuan fall dönemine mi başvurmalıyım? Yoksa zaten islemeler uzun süreceği için direk spring mi seçeceğim? Teşekkürler. Sayin @bayanonim, durumunuza hakim olmadigim icin size direkt bir cevap veremiyorum. Ancak size tavsiyem okulunuzun Designated School Officiali ile bu konuyu onceden gorusup okul baslangic tarihiniz ile ilgili kendisinden yazili onay almaniz olacaktir. Boylece bir aksilik olsa bile okul size destek olup problemi duzeltmek zorunda kalacaktir. Ayrica USCIS ogrenci statusune gecis icin hizli cevap alma islemi de baslatmaktadir. 1750 USD ekstra ucret ile sonucu kisa zamanda alabileceksiniz. Linke bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-expands-premium-processing-for-applicants-seeking-to-change-into-f-m-or-j-nonimmigrant-status Sayin@bayanonim, okulla baglantili calisacaginiz icin okulun Designated School Officiali neyi onerdi ise onu yapmaniz uygun olur aksi halde zaten I-20yi de uygun sekilde alamazsiniz. Ancak artik ogrenciler icin hizli sonuc alma ihtimali de vardir. O yuzden yetisme ihtimali vardir.
  • P1 Vizesi

2
    0 Oy
    2 İleti
    160 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @NGK, içinde söyledi: P1 Vizesi P1 sporcu vizesi için ailece başvuru yapmaya çalışıyoruz acente aracılığıyla ama petition numarası diye bir şey istiyorlar.Bunun ne olduğunu bilmiyoruz.Nasıl alabiliriz bu numarayı acaba?Bir de bu başvuru için Amerika’dan avukat bulmamız gerekir mi? Sayin @NGK, avukatla calismanizi oneririz. P1A ve P1B vizesi vardir. Sporcu oldugunuz icin P1A vizesinden bahsettiginizi dusunuyorum. Genel olarak buraya bakabilirsiniz. Ozel bir mektup almaniz gerekmektedir bunu acentaniz veya avukatiniz alabilir. Buna consultation letter deniyor. Burada listenen yerlerden almaniz gerekiyor. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/address-index-for-i-129-o-and-p-consultation-letters Genel olarak P1A vizesi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/p-1a-athlete
  • E1 vizesi

5
    0 Oy
    5 İleti
    276 Bakış
    ikercassI
    @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k