Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Vizesi Soyadı Değişikliği

• Merhaba,
    2013 yılında alınmış turist vizem var. 2015 yılında evlendim ve soyadım değişti. 2018 yılında yeni soyadım ile pasaport aldım. Bu pasaportumun süresi Mart 2022 de doldu. US vizemin olduğu pasaportum da bende. Şimdi yeni pasaport almak istiyorum. Bir öncekinde olduğu gibi bunda da eski soyadım ile almış olduğum tursit vizemin olduğu pasaport bende kalacaktır diye düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile kimlik bilgilerim değiştiği için posta yolu ile vize süresini uzatma işleminden yararlanamıyorum. Vize uzatma için hangi yolu denemeliyim? Vizem bitene kadar eski pasaportum ve evlilik cüzdanım yanımda olacak şekilde US girişlerimde sorun olur mu? Bir diğer sorum da eşimin turist vizesi yok, 2018 doğumlu oğlum için var olan vizem üzerinden posta yolu ile ds160 formu göndererek vize başvurusu yapabilir miyim?
    Teşekkürler.

• @denizergün Konsolosluk ve elçilik uygulamaları COVID 19 kapsamında değiştiği için en son durumu ve posta ile uzatım yapıp yapmayacağınızı onlarla kontrol ediniz. Eski pasaportunuzla beraber evlilik cüzdanınızı kullanabilmeniz gerekir. Oğlunuz içinde ayrı pasaport ve vize almanız daha iyi olur çünkü sizin adınız da değişti.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    5 İleti
    325 Bakış
    ufuk_saU
    @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim detayli cevabiniz icin cok tesekkur ederim. USCIS karar aciklamadan US'den cikis yaptim simdi Turkiye'de interview tarihini bekliyorum. Uzatma talebine dair belgeler yanimda, konsoloslukta sorulmasi durumunda kendilerine gosterecegim.
  • F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    362 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @corneo37, içinde söyledi: F1 vizesi amerikada b2 vizesine sahip biriyle evlenmek Merhabalar arkadaşlar. Kız arkadasımla benım 10 yıllık turıst vızelerımız var. Ben suan bir okuldan kabul aldım onun için f1 vizesi alıcam. Kız arkadasımla birlikte gitmek istiyorum onun turist vizesi oldugu ıcın amerıkaya girdikten sonra Amerikada evlensek onun için sıkıntı olur mu ? veya Amerikada evlendıgımız ıcın onun vizeside f2 olabılırmı ? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ? çok teşekkürler. Sayın @corneo37 , Evli olunca eşlerin birinin vizesinden diğeri de faydalanabilir. Evlenmeden önce bu mümkün değildir. Evlenme niyeti ile gittiğinizi federal yetkililer (gümrük yetkilileri gibi) bilirse ki girişte bu gibi konuları sorguluyorlar, girişte problem yasayabilirsiniz. Girişte yalan söylemek ise hiç tavsiye edilen bir durum değildir. Eğer evlilik konusunda emin olmayıp daha bir sure bekleyecekseniz ve daha sonra ABD’de buna emin olursanız (girişten belli bir sure sonra) durum farklıdır. Ancak evlilik niyeti ile bile bile ABD’ye girmek ve turist vizesinde olmak eldeki vize ile çelişen bir durum yaratacağı için hayli problemler yaratabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    222 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: I-485 basvurusunu beklerken B2 vizesi suresini asma durumu Merhabalar, Eylul 2020'de B2 vizesiyle ABD'ye giren kiz arkadasimla burada evlenme karari aldik ve 97 gun sonra evlendik. Sonradan I-130, I-485, I-765, ve I-131 basvurulari yaptik. Bu basvurulardan I-944 tam olarak imzalanmadigi icin geri gonderildi; hemen ertesi gun belgelerimizi dogru bir sekilde tekrar gonderdik. Ama haliyle dosyamiz bu yuzden biraz gecikti. Su an esimin cikmasi gereken tarih 8 Mart 2021 olarak gorunuyor. I-485 hala isleme koyulmadi, bizden para cekilmedi, receipt numarasi olusturulmadi, ve I-797C Approval gonderilmedi. Dosyayi gondereli henuz 2 hafta oldu; ben yine de zamaninda gelecegini dusunmekteyim ama 8 Mart'a kadar gelmemesi durumunda en iyi secenek ne olabilir? Extension'a basvurmak dogru karar olur mu? Yoksa I-485 beklerken 180 gunu gecirmemiz herhangi bir sorun yaratmaz mi? Tesekkur ederim. Sayın @ozengnr , Siz ABD vatandaşı mısınız yoksa yeşil kartlı mısınız? Bu sorunun cevabına göre cevabim da değişecektir. Ancak genel olarak eğer I-485 isleme girmedi ise ve 8 Martta sure dolarsa 8 Marttan sonraki sure hukuka aykırı (out of status) durumunu oluşturur. Extensiona başvurmak çözüm olabilir. Su anda USCIS’deki gecikmelerden dolayı dosya işlem numaralarının gelmesi (receipt notice) çok uzun sürmektedir, en az 8 hafta kadar. Eğer çekleriniz hesaptan duştu ise, davanız isleme alindi demektir. Ayrıca eğer G1145 formunu eklerseniz (linki https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/g-1145.pdf ) size dava isleme alınır alınmaz text veya email atıyorlar. Daha sonra dava işlem numarası geliyor. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    309 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cinnamon, içinde söyledi: Amerika’da evlenip Green Card’a basvurmak B2 ziyaretci vizesi ile Merhaba, Amerikan vatandasi esim araciligi ile 2 yildan fazla olan evliligimiz icin Green Card’a basvuracagiz (Amerikadayiz) fakat bazi sorularim var. 5 ay once B2 ziyaretci vizem ile giris yaptigim pasaportum Miami’de calindi, 2 ay once New York konsoloslugundan yeni pasaport cikardim, hala 6 aylik kalis suremin icindeyim, amerikan vatandasi ile 2 yildan fazla olan evliligim icin Green Card formlarini hazirliyoruz. Hangi pasaport numarami kullanmaliyim basvururken? I765 formunun 3’uncu sayfasi “information about your last arrival” bolumunde passport number of your most recently issued passport diyor fakat altindaki kutularda i94 record number, last arrivel place var bu kutulari doldurmam icin calinan yani B2vizemin oldugu pasaportu kullanmaliyim ama kutuda “passport number of your most recently issued passport” diyor. Yine i485 formu 2.sayfada “provide the information if you last entered the United States using a passport” diyor ve kutucukta passport number used at last arrival soruyor bence bu numara benim calinan vizemin oldugu pasaport numarasi olmali. Nasil ilerlemeliyim? Her ihtimale karsi ben her iki pasaport fotokopimi dosyaya koydum vize fotograflarimla birlikte. Tum dosya icin 2 fotograf ve pasaport fotokopisi yeterli mi yoksa her form icin ayri ayri mi koymaliyim? Cok tesekkurler! Sayın @cinnamon, Pasaportunuzun çalındığı ve iki pasaportunuz olduğunu açıklamanız gerekecektir. Bunu bir cover letterda (on bilgi mektubunda) açıklayabilirsiniz. Sizinle ilgili özel sorulara cevap vermem bu forumda mümkün değildir. I-485in hangi nedenden yapıldığına bağlı olarak gerekli olan dokumanlar değişmektedir. Aile yolu ile yapılacak I-485 formlarında gerekli olan dokuman listesini ekte bulabilirsiniz. https://www.uscis.gov/i-485Checklist Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k