Grup Detayları Özel

Muslu Law Firm

Muslu Hukuk Bürosu Avukatları

  • RE: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

    @hope34, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

    @Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım.

    8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.

    21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik.

    11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra;

    • 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık )
    • 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍
    • 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD
    • 6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.

    9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar

    Sayin @hope34, ABDdisinda her 6 aydan fazla kaldiginiz sure ikametgah baginin ispat yukunu size gecirir. Bu durumu anlatmaya delilleri ile beraber hazirlikli olmaniz gerekecektir ve vatandas olana kadar ABD disinda yeni bir 6 aydan fazla kalis yapmamaniz gerekir. Sureleri bu sekilde kontrol etmiyoruz. Giris cikis ve gumruk kayitlari ve pasaport kayitlariniza baktiktan sonra basvuru icin yeterli zamani tamamladiniz diyoruz. Bunun icin gorusme almaniz gerekiyor. Bilginize sunar bol sanslar dilerim. Durumu uygun olup vatandaslik basvurusunda bulunmayi dusunenler icin simdi cok iyi bir zamandir cunku secim oncesi vatandaslik islemleri cok hizli ilerler ve hizlica ABD vatandasi olursunuz.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

    @Başak-Ayhan, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

    Merhabalar, vatandaşlık başvurusu için 5 senemi doldurmama 3 ay var, başvuru yapmayı düşünüyorum fakat Türkiye’de okulum dolayısıyla tek bir gidişimde 10 ay bulundum,girişimde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Sistemde gerekli kanıtları gösterebilirsem ikamet devamlılığını bozmadığım kabul edilebilir deniyor. Bunun dışında başka giriş çıkışlarımda oldu fakat 6 ayı bulmadı.(Amerika ilk giriş 2019 şubat- 10 ay sonrası dönüş 2020 temmuz)
    -Amerikada 4 yıldır vergi veriyorum
    -Benim yokluğumda ailem Amerikadaydı,belli bir ev düzeni vardı.
    -Diplomamın belgesini sisteme yükledim,okul dolayısıyla olduğu göstermek için.
    -10 aylık Türkiyedeki sürecim aynı zamanda koronayla çakıştı.

    Ayrıca internette ikamet devamlılığını bozanlar için 4 yıl 1 gün kuralı duydum,fakat USCIS sitesinde böyle bir bilgiye rastlamadım.Doğrulu nedir?

    Bu bilgiler doğrultusunda sizin de yorumunuzu almak istedim,şimdiden teşekkür ederim.

    Sayin@BasakAyhan, ABD disinda 6 aydan fazla ama bir yildan az bulundu iseniz kanunen ABDde devamli ikamet etme durumunuz bozulmus sayilir ve burada oturuma devam ettiginizin ispat yuku size gecer. Bazi kanitlarla bunu ispat edebilirsiniz, ornegin yurtdisinda baska bir ise girmediginiz, ailenizin ABDde oturmaya devam etmesi, olagan ustu sebeplerden dolayi ABDye girememis olmak( covid ve ucak bileti alamamak gibi). Eger bunu ispat edemezseniz basvurunuz red edilir. Tekrardanvatandaslik basvurusu icin yine ABDye son girisinizde sonraki bes yila bakmaniz gerekecektir. Dort yil bir gun kurali ise ABDdenin disinda bir yildan fazla kalmis yesil kartlilarin ABD vatandasligina basvurusu icin gecerlidir. Hizlandirilmis vatandaslik basvurulari, yurtdisinda yasayanlar icin vatandaslik alimi, ve vatandaslik almak ile ilgili her turlu sorunu asmak cok tecrubeli oldugumuz uzmanlik alanlarimizdan biridir.Detayli bilgi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3

    Eligibility After Break in Residence

    An applicant who USCIS determines to have broken the continuity of residence must establish a new period of continuous residence in order to become eligible for naturalization.[15] The requisite duration of that period depends on the basis upon which the applicant seeks to naturalize.[16] In general, such an applicant may become eligible and may apply for naturalization at least 6 months before reaching the end of the pertinent statutory period.[17]

    Example

    An applicant who is subject to a 5-year statutory period for naturalization is absent from the United States for 8 months, returning on August 1, 2018. The applicant has been absent from the United States for more than 6 months (180 days) but less than 1 year (365 days). As such, the applicant must be able to rebut the presumption of a break in the continuity of residence in order to meet the continuous residence requirement for naturalization.

    If the applicant is unable to rebut the presumption, he or she must wait until at least 6 months from reaching the 5-year anniversary of the newly established statutory period following the applicant’s return to the United States. In this example, the newly established statutory period began on August 1, 2018, when the applicant returned to the United States. Therefore, the earliest the applicant may re-apply for naturalization is February 1, 2023, which is at least 6 months from the 5-year anniversary of the pertinent statutory period.[18]

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Green kart sonrası boşanma

    @zoey12345, içinde söyledi: Green kart sonrası boşanma

    Merhaba , green kartım elimde ancak boşandığım işin artık iki soyismim yok ve şuan Türkiye'deyim.ABD'ye girişte yanımda hangi belgeleri bulundurmam gerekiyor ? Bu belgelerin çeviri ve noter,apostile gerek var mı ? Girişte herangi bir sorun yaşar mıyım yoksa green kartımı ve mahkeme evraklarını göstermem yeterli olur mu ?
    Çok teşekkürler

    Sayin @zoey12345, yesil kartin sureclerine uymaniz gerekir. Ideal olarak 6 aydan fazla ABD disinda bulunmamis olmaniz gerekir. Bosanma karari, isim degisikligi ile ilgili belgeler ve bunlarin yeminli tercumelerini mutlaka yaninizda bulundurun. Bosanma TCde oldu ise ve ABD resmi makamlarina daha sonra bunlari verecek iseniz noter tasdiki ve apostil de gerekecektir.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

    @sabahattin-Pesen, içinde söyledi: I-130 başvurusundan sonraki biyometrik randevusu

    Merhaba,Abd vatandaşı olan oğlumuz bize Türkiye-den Greencard müraacatı yapacak.I-130 formunu online olarak gönderdikten sonra tahminen ne kadar süre sonra parmak izine çağırıyorlar acaba?(Halen Kanada'dayız ona göre TR'ye gideceğiz).Teşekkürler.

    Sayin @sabahattin-Pesen, parmak izi randevusu eger ABD icinde statu degisikligi yaparsaniz gerekiyor. Bunu USCIS duzenliyor ve size nereye gitmeniz gerekecegini belirtiyor. Oglunuzun oturdugu yerdeki ASC ( application support center) merkezine yonlendiriliyorsunuz. Elcilikten islemleri yurutecekseniz cezai sicil kontrolu ve parmak izi daha sonra yapilmaktadir.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

    Merhabalar,
    Turist vizem ile Amerikaya girişimde 6 ay süre verildi ancak ben 6 aylık süremi aşarak maalesef (365 günden az) overstay yaptım ve sonrasında Türkiyeye dönmem gerekti.Biletimi aldım jfk den uçağa bindim ancak daha sonra apar topar uçaktan indirildim ve 30 dk ayaküstü sorguya alındım.Yetkililer vizemi cancel etti.Türkiyeye döndükten 1 hafta sonra
    “A review of our consular records confirmed that you stayed in the United States beyond the authorized period permitted. Your visa has been revoked under section 212(a)(9)(B)(i) of the Immigration and Nationality Act of 1997, as amended. Under this section of the law, anyone who was unlawfully present in the United States for more than 180 days is inadmissible for five years after the date of your departure. Your visa is no longer valid for travel. If you wish to travel to the United States, you will need to reapply and may need to obtain a waiver of this ineligibility.

    Regards,

    Nonimmigrant Visa Unit
    U.S. Embassy, Ankara “

    diye bir mail aldım.
    Sorum şu ben bir daha vizeye nasıl be ne zaman başvururum nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Bu bahsedilen 5 yıllık banı aşmam için waiver gibi süreçlerden bahsedilmiş ancak tam açıklayıcı cevaplar bulamadım.Şimdiden teşekkürler

    Sayin@@karakuso, giris yasagi ABDde ne kadar sure hukuka aykiri kaldiginiza bagli olarak 3 yil, 10 yil veya daimi olabilir. Eger bir yildan az hukuka aykiri kaldi iseniz giris yasagi genelde 3 yildir. Ancak buna emin olmaniz gerekir. ABD makamlari sureyi sizden farkli hesaplayabilirler. Bu esnada eger sartlariniz uygun ise ABDye tekrar vize almak icin waiverdan yararlanabilirsiniz. Daha detayli bilgi icin buraya bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/laws-and-policy/other-resources/unlawful-presence-and-inadmissibility

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Green Card mülakatlarında red sebepleri için feragat başvurusu hakkında

    @Denizli2030, içinde söyledi: Green Card mülakatlarında red sebepleri için feragat başvurusu hakkında

    Sayın @Claudia-J-Muslu,

    Öncelikle merhaba, bizlere kattığınız tüm tecrübelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ben de bir meslektaşınız olarak (Denizli Barosu)sizden aşağıdaki konularda tecrübenizi rica ediyorum.

    Greencard 2025 talihlisiyim. İlk başvuruda mevcut eşimin eski eşinden olan çocuğu(16yaş(üvey)) eklemedim. Zira kendisi bu sene üniversite sınavlarına çalışmak istiyordu. Bu sebeple babasında kalan çocuğa fiziken ulaşamadığımız ve şartlara uygun fotoğraf çektiremediğimiz için ilk başvuruya ekleyemedim.

    Bu durumda sanırım ds260 başvurumuz konsolosluk memuru tarafından reddedilecek. Sorularım özetle:

    1- Başvurumun red sebebi ABD Göçmenlik Kanunu 212 a 6 c(Yanlış beyan) uyarınca mı olacak? Yoksa aynı kanunun 212 a 5 a (Piyango talimatlarına uymamak) uyarınca mı olacak? Bu red sebeplerinden hangileri ya da hangisi ileride başvurulabilecek başka vize türlerine olumsuz etki eder?

    2-Şayet yukarıdaki red sebeplerinden birisini almamız durumunda Abd Hukukunda bulunan waivers(feragat) başvurusu yapılabilir mi? Şayet yapılabilirse bu başvuru ne kadar sürede sonuçlanır? Başarılı olur mu?

    3-Konsolosluk memurunun bu durumda vize vermesi mğmkün mü?

    Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür eder, saygılar sunarım.

    Sayin@Denizli2023, sorulariniz cevabini genel olarak veriyorum. Oncelikle dv lotaryasi basvurusuna butun cocuklari eklemeniz gerekir. Eger eklemedi iseniz ve cocuga ulasamiyorsaniz ve velayet esinizde degil ise ( mahkeme karari ile ve esinizin cocuga ulasma durumu yok ise)bunu kendi lehinize kullanma durumunuz olabilir. Yine de ispat yuku size ait oldugu icin bu is zor olacaktir. Cocuga ulasilmaz oldugunu, mahkeme karari, vs. gibi durumlarla aciklamaniz gereekecektir. Waiver basvurusu vize alirken veya yesil kart surecinde yapilabilir. Waiverin size yardimi olmayabilir.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Sınırdışı edilmenin vize görüşmelerine etkisi

    @omrrsll, içinde söyledi: Sınırdışı edilmenin vize görüşmelerine etkisi

    Merhabalar. Şuan Türkiyede öğrenciyim, belge eksikliğinden dolayı oturum izni alamadım. Büyük ihtimalle ülkeden çıkarken 3 ay gibi bi süre deport yiyeceğim, gelicekte her hangi bi ülkeye vize almak için başvurduğumda avrupa ve ya Amerika farketmez, bu ret yememe sebep olurmu ve ya başka bi sorun teşkil ede bilirmi? ki bildiğim kadarıyla greencardda da ds 260 formunda bununla ilgili bir soru vardı. Teşşekürler.

    Sayin @omrrsll, durumunuzu net olarak anlayamadim. Turkiyede yabanci uyruklu ogrencimisiniz? TCden mi oturum izni alamadiniz? Amerikan vizesi basvurularinda her turlu suc/cezalarinizi belirtmeniz gerekiyor. Eger suc/cezai durumunuz var ise bunlari belirtmeniz gerekecektir cunku dunyanin her yerinde olan suc/cezalarin belirtilmesi gerekmektedir.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

    @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

    Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş.

    2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık.
    -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret.

    2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık.
    -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle.

    Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum.

    Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

    @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

    Merhabalar,

    2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor?

    Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi?

    Tesekkurler.

    Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
  • RE: İltica sırasında GC Kazanmak

    @benjaminblacks, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

    @oguz-ccex, içinde söyledi: İltica sırasında GC Kazanmak

    Merhabalar Cbp one uygulaması ile randevu alarak Meksika’dan Amerika’ya giriş yapmış ve i94 belgesini almış (aynı zamanda iltica için basvuru yapmıs ve tanısma mahkemesi için tarih verilmiş) birisi green card çekilişini kazanırsa, green card ını alabilir mi? eğer alabilirse nasıl bir yol izlemesi gerekir? Bu sorunun bir türlü cevabına ulaşamadım. Cevaplarsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ediyorum

    Sayin@oguz-ccex, bu sorunun cevabi ABD icinde iken hukuki statunuz olup olmadiginia baglidir. Iltica ile ilgili birden fazla durum sozkonusudur. Geldiginiz tarihe bagli olarak farkli durumlar yaratilmistir. Hukuki statunuz var ise adjustment of status yani statu degisikligi ile baska statuye ve yesil karta gecebilirsiniz. Ancak iltica durumundaki cogu kisi buna uygun olmayacaktir. Ikinci konu DV lotaryasi cikarsa baska bir ulkeden yesil karti konsolosluk islemi yolu ile almaktir. Bu mumkundur ancak iltica talep ettiginiz ulkeden bunu yapamazsiniz. 3. bir ulke olmasi gerekecektir ki bunu basarmak kolay degildir ve aksaklik olursa ABDye girisiniz de seyahat izniniz yok ise cok riskli olacaktir. Seyahat izniniz onaylanmadan 3. ulke konsolosluklarinda yesil karta gecisi denememeniz gerekir.

    Merhabalar ekstradan konu acmamak icin burdan sormak istedim : Eger amerikaya vize ile giris yapmis ve 1.5 yil sonra iltica etmissek yinede green card cekilisinden yararlanabilir miyiz? Tesekkur ediyorum

    Sayin @benjaminblacks, vize ile girip sonradan zamanli iltica basvurusunda bulundu iseniz ve statu ihlaliniz olmadi ise yesil kart cekilisinden yararlanip adjustemnt of stauts ( statu degisikligi) islemini ABDde tamamlayabilmeniz gerekir.

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı