Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

SB1 vizesine uygunluk hakkinda

• Merhabalar benim eşim ve çocuklarım Amerikan vatandaşı ben ise yeşil karlıydım taki 2013 senesine kadar eşim hastalandı Amerika’da çalışamayacak duruma geldi ve malulen emekli oldu o zaman çocuklarım küçüktü ve ben hem eşime hem çocuklarıma bakmakla yükümlü olduğum için çalışamadım ve Türkiye’ye dönmek zorunda kaldık şimdi çocuklarım büyüdü liseyi bitirdiler ABD vatandaşı oldukları için doğal olarak orada okumak ve yaşamak istiyorlar eşimde biraz düzeldi ama benim green kartım 2016 da süresi bitti ve 12 senedir ABD girmiş yapmadım şimdi ise sb1 vizesine başvurmak istiyorum eşimin sağlık raporları var ve 7 senedir ABD ye vergi ödüyoruz oradaki bağlarımızı koparmadık eşimin banka hesabı verği beyanı ve sağlık raporları var elimde sizce bu vizeye uygunmuyum sb1 vizesi verirlermiş teşekkür ederim

• @haluknalan, içinde söyledi: SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Merhabalar benim eşim ve çocuklarım Amerikan vatandaşı ben ise yeşil karlıydım taki 2013 senesine kadar eşim hastalandı Amerika’da çalışamayacak duruma geldi ve malulen emekli oldu o zaman çocuklarım küçüktü ve ben hem eşime hem çocuklarıma bakmakla yükümlü olduğum için çalışamadım ve Türkiye’ye dönmek zorunda kaldık şimdi çocuklarım büyüdü liseyi bitirdiler ABD vatandaşı oldukları için doğal olarak orada okumak ve yaşamak istiyorlar eşimde biraz düzeldi ama benim green kartım 2016 da süresi bitti ve 12 senedir ABD girmiş yapmadım şimdi ise sb1 vizesine başvurmak istiyorum eşimin sağlık raporları var ve 7 senedir ABD ye vergi ödüyoruz oradaki bağlarımızı koparmadık eşimin banka hesabı verği beyanı ve sağlık raporları var elimde sizce bu vizeye uygunmuyum sb1 vizesi verirlermiş teşekkür ederim

Sayin@haluknalan, SB1 vizesi teoride her ne kadar alinabilecek gibi olsa da, pratikte uygulamada cok cok az verilen bir vizedir. Genelde ABDye giristen cok zaman gecmedi ise 2 yil gibi, alinma ihtimali artar. Siz 12 senedir ABDye girmediginiz icin bunu alma sansiniz cok daha azdir. SB1 vizesi yerine, veya SB1den red alsaniz bile, yesil karti canlandirma denenebilir, eger gercekten butun ABD baglariniz devam ediyor ise ve olabilecek sonuclara razi iseniz bu yol onerilebilir. TCye ne kadarliginia dondugunuzun net olmamasi ve her an ABDye donebilecek olmaniz yesil karti canlandirmak icin gereklidir. Diger opsiyon da yesil karti iade edip, daha sonra yeni basvuruda bulunmak olabilir. Bu konuda detaylar cok onemli olacaktir.

• @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• Hangi vizeye başvurmam gerekiyor?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    104 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halyet, içinde söyledi: Hangi vizeye başvurmam gerekiyor? Merhaba, Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında abd ye kısa dönem olarak gittim. 2005 yılında bir çocuğumuz oldu ve abd pasaportu aldık. abd den dönerken vizemin bitiminden 3 gün sonra çıktım. çünkü zaten vize alırken biletimi ben konsolosluğa vermiştim. onlar bana vizeyi eksik verdiler. Bu sebeple olduğunu düşünüyorum ki 2008 senesinde 3 defa vize reddi aldım. 2008 senesinde de ikinci çocuğum da dünyaya geldi. bensiz de olsa eşim tek başına çocukları aldı geldi. şimdi yıllar geçti. büyük oğlum utah ta üniversite okuyor. şimdi de ağustos ayında küçük oğlumu okula kayıt ettireceğiz. eşimin vizesi var. ben hangi tip vizeye başvurmalıyım? yine vize reddi almam söz konusu olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler Sayin@halyet, cocugunuz 21 yasina gelince size gocmenlik vizesine basvurabilir. Bundan once siz sadece cocugunuzu okula kayit ettirmek icin gidecekseniz turist vizesi basvurusu uygun olur. Ancak vize reddinizi nedan aldiginizi tam olarak anlamak gerekir. Her nekadar uzerinden cok zaman gecti ise bile, 3 defa vize reddi almaniz bu basvuruda bazi konularda dogru ve etkili cevap vermenizi gerektirmektedir. Onceki redlerinizi belirtmeniz gerekecektir. Bu nedenle DS 160 basvurunuzu cok dikkatli yapmak gerekecektir. Bir avukata durumu kontrol ettirebilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • Konkordato, çek cezası ve göçmen vizeye etkileri

5
    0 Oy
    5 İleti
    206 Bakış
    4
    @Claudia-J-Muslu teşekkür ederim öncelikle F2A sponsorum eşim olmayacak bu durumda yinede bizi olumsuz etkiliyor mu acaba biraz tedirgin oldum daha sonuçta biz F2a için süre biraz uzun olduğu için RE entry permit almak istedik bizi daha aydınlata bilirmisiniz kolay gelsin
  • Dini İltica Hakkında Kanıt Yardımı

6
    0 Oy
    6 İleti
    936 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Foucault, içinde söyledi: Dini İltica Hakkında Kanıt Yardımı Merhaba Ben Barış, 16 yaşındayım lise 2'ye gidiyorum. Okulumda hocalardan bir tanesi din ile ilgili bir soru sordu. Ve dinsiz olduğumu deist felsefesine sahip olduğumu söyledim. Derslerde başarılı bir öğrenci olduğumdan dolayı hoca bana karşı "Evet dinsiz olabilirsin ama bu ahenki göremeyecek biri değilsin." gibi bir lütufta bulundu bende hocamız ile din tartışmasına girmemek için kafa salladım ve konu kapandı. Konu kapandı kapanmasına ama bana bazı öğrenciler beni dini olarak alaylı bir halde ele aldılar. Allah'ın dinsizi, Kafir, Münafık gibi kelimeler söylediler. Ben bu konuya bir şey demememe rağmen arkadaşlarına benim dinimi söylemişler. Teneffüslerde koridorda dolaşırken bile fısıldayan "Okulda bu çocuk dinsizdi de'mi?" gibi şeyleri duyuyorum. Halbuki Allah'a söven ergence tiplemelerim yok. Müslümanlara karışmam. Çıkış diye tabir ettiğimiz okulun gün sonunda bana garip garip bakıp arkadaşlarına bakın bu da dinsiz-Allah'ı yok gibi yaftalamalar atıp muhafazakar kişileri bana karşı kışkırtmaya çalışıyorlar. Din konusunda kendi yerinde biriyim. Ve liseye gittiğim için sırf dini neticelerden sorun yaşayabileceğinden dolayı okulunu açığa alan, okul çıkışında karşılaşacağı neticeden dolayı gizlice kaçmaya çalışan arkadaşlarım dahi oldu. Eğer ben kendi dinimi açıklasaydım ne gibi olaylar olurdu, ne gibi yaftalamalar olurdu az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Ben okuluma düz bir şekilde ne kadar devam etmek istesemde bu kişiler sayesinde açığa aldırma fikri aklımdan çıkmıyor. Okuduğunuz gibi çevremdeki müslüman kişilerden bıkmış durumdayım. Bu tür kişilerden nasıl uzaklaşacağımı da tam olarak bilmiyorum. Sokakta biri bana dinimi veyahut inancımı sorsa bile bana saldıracağı veya beni küçük düşüreceği için "müslümanım ağabey" gibi yalanlar atıyorum. Umarım hayatımı anlamışsınızdır. Ne yapacağımı bilemiyorum. Anneme iltica etmemi söyledim ve normal karşılayacağını söylediler. Böylece iltica konusunu 1 yıldır araştırıyorum. Bu durumumun kanıtını nasıl izah edebilirim hiç bilmiyorum. Lütfen bu durumu nasıl izah edebileceğime yani kanıtlayacağıma dair bana bir öneride bulunun. Ne yapmam gerekiyor nasıl kayıt almam gerekiyor ne gibi kaynakları almam gerekiyor lütfen bana bir öneride bulunun. Sayin@Foucault, ABD gocmenlik ve vatandaslik avukatlarinin TCde bulunan bir kisiye iltica bilgisi vermesi mumkun degildir. Profesyonel sorumluluk kurallari bu tur bilgilerin ancak ABD icinde iken verilebilecegini belirtir. Ancak genel bilgi paylasilabilir. ABDye gelmeden iltica talebinde bulunamazsiniz. Sizin yasiniz itibari ile ABDye degisim ogrencisi olarak gelmeniz uygun olabilir. ABD devlet liselerinde 1 yil ucretsiz okuyabilirsiniz. ABDde tanidiginiz var ise size kendi okul bolgeleri icin yardimci olabilirler ve F-1 vizesi ile ABDye gelebilirsiniz. Sonrasinda duruma gore karar verirsiniz. Umarim okuldaki durumunuz duzelir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k