Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba Şirket çalışanı olarak E1 tüccar vizesine başvurusu yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

• @ikercass, içinde söyledi: E1 vizesi

Merhaba Şirket çalışanı olarak E1 tüccar vizesine başvurusu yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim

Sayin @ikercass, evet yapabilirsiniz. Ancak ya yonetici olmaniz ya da bazi ozelliklere sahip olmaniz gerekir ("special qualifications") . Lutfen buraya bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-1-treaty-traders Yonetici pozisyonunda degilseniz bazi ozelliklere sahip olmadan E1 vizesini alamazsiniz. Bunlari size Ingilizce olarak iletiyorum. "Duties which are of an executive or supervisory character are those that primarily provide the employee ultimate control and responsibility for the treaty enterprise’s overall operation, or a major component of it. See 8 CFR 214.2(e)(17) for a more complete definition.
    Special qualifications are skills and/or aptitudes which make the employee’s services essential to the efficient operation of the treaty enterprise.**** There are several qualities or circumstances that could, depending on the facts, meet this requirement. These include, but are not limited to:
    The degree of proven expertise in the employee’s area of operations
    Whether others possess the employee’s specific skills
    The salary that the special qualifications can command
    Whether the skills and qualifications are readily available in the United States
    Knowledge of a foreign language and culture does not, by itself, meet this requirement. Note that in some cases a skill that is essential at one point in time may become commonplace, and therefore no longer qualifying, at a later date. See 8 CFR 214.2(e)(18) for a more complete definition."

• sayın @Claudia-J-Muslu merhaba göndermiş olduğunuz bilgileri tek tek okudum bütün kriterler bana uyuyor (Yönetici veya DENETLEYİCİ nitelikte olan görevler, anlaşmalı teşebbüsün genel işleyişi veya bunun önemli bir bileşeni için öncelikle çalışana nihai kontrol ve sorumluluk sağlayan görevlerdir. Daha eksiksiz bir tanım için bkz. 8 CFR 214.2(e)(17 ) .) bende gıda şirketinde denetim müdürü olarak görev yapıyorum denetçi belgelerim mevcut Amerika'da bulunan distribütör denetime gideceğim fakat E1 vizesi için ds160 formunda bütün bilgileri doldurdum distribütörün en son yıla ait mali tablosunu vergi öncesi yıllık faaliyetlerini dolar bazında çalışan personellerini hangi ülke vatandaşı olduğu gibi sorular var ben denetime gideceğim için bunları bilmiyorum distribütöre de soramam denetim için gideceğimden haberleri yok nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda :(

• @ikercass, içinde söyledi: E1 vizesi

sayın @Claudia-J-Muslu merhaba göndermiş olduğunuz bilgileri tek tek okudum bütün kriterler bana uyuyor (Yönetici veya DENETLEYİCİ nitelikte olan görevler, anlaşmalı teşebbüsün genel işleyişi veya bunun önemli bir bileşeni için öncelikle çalışana nihai kontrol ve sorumluluk sağlayan görevlerdir. Daha eksiksiz bir tanım için bkz. 8 CFR 214.2(e)(17 ) .) bende gıda şirketinde denetim müdürü olarak görev yapıyorum denetçi belgelerim mevcut Amerika'da bulunan distribütör denetime gideceğim fakat E1 vizesi için ds160 formunda bütün bilgileri doldurdum distribütörün en son yıla ait mali tablosunu vergi öncesi yıllık faaliyetlerini dolar bazında çalışan personellerini hangi ülke vatandaşı olduğu gibi sorular var ben denetime gideceğim için bunları bilmiyorum distribütöre de soramam denetim için gideceğimden haberleri yok nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda :(

Sayin @ikercass, bunun icin sizin durumunuza ozel bir strateji gelistirmek gerekecektir. Belki sirketinizden baska biri bu sorulari distributore yoneltip cevaplari sizin adiniza dolayli olarak temin edebilir.

• @Claudia-J-Muslu çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• L-1 Vizesi Sartlari

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    290 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Aslıhan-Yolcu , içinde söyledi: L-1 Vizesi Sartlari Merhabalar, Ben Master ogrencisiyken, 1 yil sureyle Amerikadaki bir firmanin Italya distributorunde proje yoneticisi olarak calistim. Suanda Amerikadaki firmadan is teklifi aldim (bu teklifte benle uyumlu calismalarinin, kisisel tercihlerinin, beni iyi bir potansiyel olarak gormelerinin etkeni buyuk) ve L-1B vizesi almak icin sirketimle gorusup basvuru yapma surecindeyiz. Iki sorum olucakti? Managerial bir gorevde oldugum icin L-1A tipi daha mi uygundur? Ancak bu benim ilk is deneyimimdi, yani bir kidem, seniority sahibi degilim. Zaten bu nedenle L-1B daha olasi gorunmustu. Is sozlesmem 08.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerini kapsiyor. Yeni yil tatili dolayisiyla surecim sarkmisti, bu durum 1 yil devamli calismis olma sartina aykirilik olusturur mu? Simdiden cok tesekkurler:folded_hands: Sayın @Aslıhan-Yolcu ; L vizeleri şirket içinde transferi kolaylaştırmak amaçlı vizeleridir. L-1A şirketin üst düzey yetkili ve müdürleri için kullanılır ve L-1B ise şirketle ilgili özel eğitim ve bilgi sahibi (veya söz konusu ülke ile ilgili detaylı bilgi sahibi) profesyoneller için kullanılır. Ikisinin de vize sureleri ve yeşil karta geçişleri farklıdır. L-1 A vizesini veya L-1 B vizesini alabilmek için son 3 yılda en az 1 tam yıl ABD dışında transferi yapacak olan şirkette calismis olmanız gerekir. Bu konuda USCIS çok detaylı bir bildirimde bulunmuş ve bir yılı nasıl hesapladıklarını açıklamıştır. Bu linkten bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-clarifies-the-l-1-one-year-foreign-employment-requirement CV’nize bakmadan size L-1A veya L-1Bnin hangisinin daha uygun olduğunu söylemek mümkün değildir. ABD’ye geldiğinizde pozisyonda ne yapacağınız da vize turunu belirlemek acısından önemlidir. Teşekkürler.
  • Turist vizesi süresi

2
    0 Oy
    2 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @efeozgur35, içinde söyledi: Turist vizesi süresi Merhabalar, geçtiğiliz haftada turist vizemle Amerika’ya giriş yaptım fakat bana girişte 45 gün kadar süre verildi. Extend yapmak istiyorum ama bunun daha sonraki süreçlerde sorun çıkartmasından ve vizemin yanmasından korkuyorum. 45 oldukça az bir süre. Bir avukat ile konuştum eğer extend yaparsam cevap gelene kadar Amerika’da beklemem gerektiğini söyledi. Covid’i göz önüne alırsak gelmesi aylar sürecektir ki ben o süre zarfında çoktan dönmüş olmak zorundayım. Bununla alakalı bilgi verir misiniz ? Sayın @efeozgur35, Genelde turist vizenizi uzatmak için iyi bir nedeniniz var ise uzatmanız vizenizin iptalini gerektirmez ve daha sonraki süreçlerde sorun çıkmaz. Başvuruyu sureniz bitmeden yapmanız gerekir ve cevap gelene kadar ABD’de sureci beklemenizde sakınca olmaz. Ancak yalnız bir başvuru olur, başvurunuz zamanında yapılmazsa sorun çıkar. Cevap gelince de cevaba göre çekiş yapmanız gerekir. ABD’ye girişte size ne kadar kalacağınızı ve ne yapacağınızı sordular ise onunla da tutarlı olmanız gerekir. Pasaportunuz sona ermiyor ise veya vizeniz bitmiyor ise genelde turist vizesini daha uzun sureli verirler. Siz yine de I-94 kartını kontrol edin ve verdikleri sureyi teyit edin. Buradan ne kadar izin verdiklerini tekrardan kontrol edebilirsiniz. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home Teşekkürler.
  • E1 tuccar vizesi sartlari

2
    2 Oy
    2 İleti
    270 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @m-turk E1 tuccar vizesi sartlari içinde söyledi: Merhabalar, E1 vizesi hakkinda sorularim olacak. E2'deki gibi bu vize turunden de bir "business plan" gostermemiz lazim mi? Eger lazimsa minimum bir maddi birikim gerekecek mi? E1 vizesinin bir verilme ve yenilenme suresi var mi? Sanirim E2 5 yillik verilip, is yaptiginiz surece yenileniyor, E1 vizesi de bu sekilde mi? Eger isyeri iflas ederse, E1 vizesini kayip mi ediyoruz? Son olarak da E1 vizesi alan kisi, es ve cocuklarina da vize alabiliyor mu? Simdiden tesekkurler. Sayin @M.Turk, E1 vizesi ticaret için verilen bir vize turudur. Bu vize turu için ABD ile ilgili ülke arasında bir ticaret anlaşması olması gerekir. Ayrıca E1 vizesi kapsamında ciddi miktarda ticaret şartı aranır. Kanunen herhangi bir rakam gösterilmemiştir. Ticaretin ABD ve ilgili ülke arasında olması gerekir. Kanunen herhangi bir rakam gösterilmemiştir. Is planı kullanılabilir. Ancak is planından daha önemlisi E1 vizesinde başlamış olan ticaretin delilleri ve yakın gelecekteki ticaret taahhütleri olacaktır. E1 vizesi genelde iki yıl sure ile verilir. İki yılda bir yenilenmesi gerekir. Ticaret sona ererse bu vizeyi de yenilemek mümkün olmaz. Şirket iflas ederse ticarete devam edilemeyecektir. Es ve 21 yaşından küçük çocuklar ticarete tabii ülke vatandaşları olmasalar bile bu vizeden yararlanabilirler. Teşekkürler.
  • E2 vizesi için isabetli yöntem

3
    0 Oy
    3 İleti
    547 Bakış
    ?
    @claudia-j-muslu çok teşekkür ediyorum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k