Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak


  • amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?


  • @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

    amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?

    Sayin @tam-karavana;
    Neden imzanızı değiştirmek istiyorsunuz? İsminizi ABD vatandaşı olduktan sonra değiştirip yeni imza mi kullanmak istiyorsunuz? Eğer iki ayrı imzanız olursa aynı kişi olduğunuzu öne sürdüğünüz durumlarda zorlanabilirsiniz. Kredi alma gibi bazı banka işlemlerinde sizin için zorluk yaratabilir. Ancak bunu neden yapmak istediğiniz tam olarak anlayıp ona göre tavsiyede bulunmak en uygunu olur. Bu nedenle niyetinizi tam olarak bilmeden sorunuza cevap vermek mümkün değildir.
    Teşekkürler.


  • şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.


  • @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

    şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.

    Sayın @tam-karavana,
    Pasaportunuzda farklı bir imza kalırsa onu açıklamak durumunda kalabilirsiniz. Yeni pasaport aldığınızda bütün imzalarınızı aynı anda değiştirmeniz sizin için kolaylık olur. Özellikle pasaport, ehliyet, eyalet kimliği gibi önemli hukuki dokümanlarınızda ayni imzanın bulunması size kolaylık sağlar. Farklı imzalar olduğu takdirde her defasında durumu açıklamak zorunda kalabilirsiniz.
    Teşekkürler.

  • Muslu Law Firm

    Sayın @tam-karavana,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    1 İleti
    134 Bakış
    K
    Merhaba , benim sorum olacak bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik .1. Sorum farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ? 2. Sorum Ben ABD ye eşimden önce girip iltica başvurusunda bulunduğumda eşim turist vizesiyle ABD ye girmek istediğinde senin eşin iltica etmiş diyerek havaalanında sorguya alma , TR ye geri gönderilme gibi kapıda sıkıntı yaşaması mümkün mü ?
  • green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    239 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hasan-sakiz, içinde söyledi: green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak 2006 ve 2007 yıllarında work and travel ile Amerikaya gittim. 2010 yılınca green card(lottery) ile Amerikaya yerleşmek üzere gittim, 3-4 ay kaldım ve 10 yıllık resident card edindim. Ancak annemin diyaliz hastası olması vb. ailevi nedenlerle Türkiyeye döndüm ve işler beklediğimden farklı gelişti. Uzun yıllar içinde Annem vefat etti, evlendim, 1 çocuğum var, Türkiyede kamuda çalışıyorum ve Amerikaya 13 senedir hiç gitmedim. Hayatımın akışı değişti 38 yaşındayım ve kızımın hayatı ve eğitimi için Amerikaya tekrar ve bu kez kalıcı olarak dönmeyi istiyorum. Uzun yıllar Amerikaya gitmeyen biri olarak mazeret beyan ederek tekrar giriş yapma ihtimalim var mı? Veya kamu çalışanı olarak yeşil pasaport alabiliyorum, vize kullanarak Amerikaya giriş yapsam ve orada Green Cardımı yenileyip tekrar normale dönme ihtimalim olabilir mi? Bu süreçte haklarım veya karşıma çıkacak sorun veya cezalar nedir? İyi Çalışmalar. Şimdiden Teşekkürler. Sayin @hasan-sakiz, yesil kart bir statu oldugu icin zaman gecse de otomatik kaybedilmez. Sizin elinizden mahkeme veya gumruk yolu ile alinmasi gerekir. Ancak ABDye 1 yil giris yapmadiktan sonra yesil kartinizla giris yapabilmeniz normalde cok zordur. ABDye neden donemediginizi ve ABD ile baglarinizi gostermeniz gerekecektir. Bu durum bazen mumkun olabilmektedir ancak durumunuza detayli baktiktan sonra basari ihtimalinizi iletiyoruz. Durumunuzu guclendirecek dosyayi gumruk yetkililerine verecek sekilde hazirliyoruz. Annenizin diyaliz hastasi olmus olmasi size avantaj, ancak uzun yillar kamuda calismis olmaniz da cok buyuk dezavantaj. ABD ile baglariniz tuttunuz mu ona da bakmak gerekecektir. ABDye turistik vize ile girerseniz yesil karti canlandirma diye bir olay yoktur. Yesil kartla girerseniz yesil karti canli tutabilirsiniz.
  • Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    646 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Esef, içinde söyledi: Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek Merhabalar, bir konuda bilgilerinize ihtiyacim vardi; amerika vatandasi cok yakin bir aile dostumuz var ve kendisi 80 yasinda esiyle beraber yalniz yasiyorlar, cogu ihtiyaclarini karsilamak icin bir nevi bakici ve yardimci olarak kendilerine eslik etmemi istiyor. Bu durumla alakali bir vize turu var midir? Varsa surec nedir ne yapmamiz gerekir? Tesekkurler. Sayin@Esef, bu konuda bizden destek alabilirsiniz. Bizimle websitemizden, whatsapptan, temasa gecebilirsiniz. www.amerikavatandas.com, WhatsApp+1 413 237 73 87.
  • 0 Oy
    2 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @color, içinde söyledi: 6 aydan fazla Amerika dışında kalmak naturalizasyon.... Merhabalar.... Pandemi sırasında 2020 yılı 11 ay Amerika dışında kalmak zorunda kaldım....Bu durum naturalizasyon başvurumu etkiler mi acaba pandemi olması ve olağanüstü durumların oluşması ( uçuşların olmaması ve devamlı yapılan seyahat etmeyin uyarıları....) Naturalizasyon sürecimiz kesintiye uğramış midir yoksa pandemi süreci için farklı bir bakış var mi acaba şu an için....ilgi paylaşıp yardımcı olmanız ricası ile.... Sayın @color, Altı aydan fazla ABD dışında kalışınızı vatandaşlık başvurusunda ekstradan açıklamanız gerekecektir. Açıklama pandemi nedeni ile uçuş yoktu ise ve bu gerçekten böyle idi ise bu durum kabul edilebilir. ABD’ye giris12 ay veya fazla gecikmiş ise bu durum vatandaşlık başvurusunu olumsuz etkiler. Bazen ekstradan zaman bekleyip sonra vatandaşlık başvurusunu yapmak gerekir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum