Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak


  • amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?


  • @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

    amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?

    Sayin @tam-karavana;
    Neden imzanızı değiştirmek istiyorsunuz? İsminizi ABD vatandaşı olduktan sonra değiştirip yeni imza mi kullanmak istiyorsunuz? Eğer iki ayrı imzanız olursa aynı kişi olduğunuzu öne sürdüğünüz durumlarda zorlanabilirsiniz. Kredi alma gibi bazı banka işlemlerinde sizin için zorluk yaratabilir. Ancak bunu neden yapmak istediğiniz tam olarak anlayıp ona göre tavsiyede bulunmak en uygunu olur. Bu nedenle niyetinizi tam olarak bilmeden sorunuza cevap vermek mümkün değildir.
    Teşekkürler.


  • şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.


  • @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

    şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.

    Sayın @tam-karavana,
    Pasaportunuzda farklı bir imza kalırsa onu açıklamak durumunda kalabilirsiniz. Yeni pasaport aldığınızda bütün imzalarınızı aynı anda değiştirmeniz sizin için kolaylık olur. Özellikle pasaport, ehliyet, eyalet kimliği gibi önemli hukuki dokümanlarınızda ayni imzanın bulunması size kolaylık sağlar. Farklı imzalar olduğu takdirde her defasında durumu açıklamak zorunda kalabilirsiniz.
    Teşekkürler.

  • Muslu Law Firm

    Sayın @tam-karavana,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fenerbahçe06, içinde söyledi: Amerika konsolosluğuna dava açmak istiyorum Merhabalar. Amerika turist vizesinden tamı tamına 4 defa ret aldım. Profilim evliyim memurum eşimde memur. 29 yaş. 2023 ocak ayında eşim ile berabere boş pasaportla başvurduk işimize ve evliliğimize güvenerek, çünkü o tarihlerde bizimle aynı statüde olanlar sürekli onay alıyordu yd geçmişi olmayan ve ret kararıyla ayrıldık. -Aradan 8 ay sonra baküde eşimin memleketi olan azerbaycanda mülakata girdik çünkü türkiyede tarih bulamıyorduk ve baküye tatile gitmişken başvuralım dedik pasaport 2 schengen ülkesi ve gürcistan giriş çıkışı var ve karar yine ret. 2024 ocak ayında pasaportumda toplam 2 schengen basılı vize ve 8 ülke japonya dahil yine ret aldık. -2024 nisan ayında tek girdim ve yine 214-b maddesinden ret verildi. Bu son girdiğimde diğerlerine nazaran 2 soru sordu sadece. Neden amerikaya gitmek istiyorsun? Ve neden eşiniz gelmiyor. Miamide F1 yarışlarına gitmek istiyordum geçen sene baküde de gitmiştim amacımın gezmek turistik ve alışveriş yapmak olduğunu dile getirdik gerçekten geri dönecektim ülkeme çünkü tazminatım var onu yakamam asla. Eşim ise işinden dolayı gelemeyecekti benimle. Bu konsolos memurları kafasına göre ret veriyor sanırım 214-b den aile bağlarımın kuvvetli olmadığını söylüyor fakat eşim benle gelmeyecekti son başvurumda. 1.5 yıl içinde 3 defa eşimle 1 defa tek olmak üzere 1500 dolara yakın konsolosluğa para vize danışman şirketlerine para (en iyileriyle çalıştım gerçekten 2 defa) ve bir çok yurtdışı yaptım sırf vize onaylansın diye. Ee bunun bedeli ret mi olmalı nereye kadar? Nasıl davacı olabilirim o kadar emek o kadar para içim içine sinmiyor lütfen yardımcı olun . Davacı olmak istiyorum. Sayin@fenerbahçe06, konsolosluga dava acmak her nekadar gecerli nedenler icin mumkun ise yine de sonuc almak hayli zordur. Konsolosluklarin cok genis anlamda takdir yetkileri bulunmaktadir. Sizin durumunuzda degisik sonuc almak icin genelde 6 ay ara gecmeden tekrar basvuru yapmayi tavsiye etmeyiz. Eger durumunuzda ciddi bir degisiklik olmus ise o zaman tekrar bir basvuru yapilabilir. Anlattiklariniz anlaminda maalesef bir dava hakkiniz oldugunu dusunmuyorum. Tekrar bir basvuru denenebilir ancak onay almak zor olacaktir. Yine de bir takim stratejiler kullanabilirsiniz veya farkli bir alandan basvuru yapabilirsiniz ornegin isiniz nedeni ile ABDye konferansa gitmek gibi. Belli bir programa katiliyor olmaniz, gidis-donsu biletiniz ve kalis programinizin belli olmasi gerekir.
  • green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hasan-sakiz, içinde söyledi: green card ile amerika dışında uzun süre yaşamak 2006 ve 2007 yıllarında work and travel ile Amerikaya gittim. 2010 yılınca green card(lottery) ile Amerikaya yerleşmek üzere gittim, 3-4 ay kaldım ve 10 yıllık resident card edindim. Ancak annemin diyaliz hastası olması vb. ailevi nedenlerle Türkiyeye döndüm ve işler beklediğimden farklı gelişti. Uzun yıllar içinde Annem vefat etti, evlendim, 1 çocuğum var, Türkiyede kamuda çalışıyorum ve Amerikaya 13 senedir hiç gitmedim. Hayatımın akışı değişti 38 yaşındayım ve kızımın hayatı ve eğitimi için Amerikaya tekrar ve bu kez kalıcı olarak dönmeyi istiyorum. Uzun yıllar Amerikaya gitmeyen biri olarak mazeret beyan ederek tekrar giriş yapma ihtimalim var mı? Veya kamu çalışanı olarak yeşil pasaport alabiliyorum, vize kullanarak Amerikaya giriş yapsam ve orada Green Cardımı yenileyip tekrar normale dönme ihtimalim olabilir mi? Bu süreçte haklarım veya karşıma çıkacak sorun veya cezalar nedir? İyi Çalışmalar. Şimdiden Teşekkürler. Sayin @hasan-sakiz, yesil kart bir statu oldugu icin zaman gecse de otomatik kaybedilmez. Sizin elinizden mahkeme veya gumruk yolu ile alinmasi gerekir. Ancak ABDye 1 yil giris yapmadiktan sonra yesil kartinizla giris yapabilmeniz normalde cok zordur. ABDye neden donemediginizi ve ABD ile baglarinizi gostermeniz gerekecektir. Bu durum bazen mumkun olabilmektedir ancak durumunuza detayli baktiktan sonra basari ihtimalinizi iletiyoruz. Durumunuzu guclendirecek dosyayi gumruk yetkililerine verecek sekilde hazirliyoruz. Annenizin diyaliz hastasi olmus olmasi size avantaj, ancak uzun yillar kamuda calismis olmaniz da cok buyuk dezavantaj. ABD ile baglariniz tuttunuz mu ona da bakmak gerekecektir. ABDye turistik vize ile girerseniz yesil karti canlandirma diye bir olay yoktur. Yesil kartla girerseniz yesil karti canli tutabilirsiniz.
  • Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    644 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Esef, içinde söyledi: Amerika’ya Bakıcı ve Yardımcı Olarak Gitmek Merhabalar, bir konuda bilgilerinize ihtiyacim vardi; amerika vatandasi cok yakin bir aile dostumuz var ve kendisi 80 yasinda esiyle beraber yalniz yasiyorlar, cogu ihtiyaclarini karsilamak icin bir nevi bakici ve yardimci olarak kendilerine eslik etmemi istiyor. Bu durumla alakali bir vize turu var midir? Varsa surec nedir ne yapmamiz gerekir? Tesekkurler. Sayin@Esef, bu konuda bizden destek alabilirsiniz. Bizimle websitemizden, whatsapptan, temasa gecebilirsiniz. www.amerikavatandas.com, WhatsApp+1 413 237 73 87.
  • Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    755 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baytar, içinde söyledi: Statü değişikliği sonrası ABD'ye giriş @Claudia-J-Muslu Selamlar, Benim sorum şu; E2 statüsüne başvuran eşimle beraber benimde statüm E2'ye change oluyor. Acil bir durumda benim Türkiye ye gelip dönmem için B2 vizemiz yeterli olurmu? Öğrendiğimiz kadarıyla E2 statüsündeki kim olursa olsun ülke dışına çıktıktan sonra E2 vizesine başvurmak zorunda. Ama kafamızı karıştıran şey ise hali hazırsa pasaporta basılı olan B2 vizemizi ile A4 kağıdına basılıp verilen statü nasıl giriş için engeller? Teşekkür ederim Sayın@baytar, E2 statüsüne başvuran eşinizin başvurusuna dahil oldu iseniz ve sizin vizeniz de ABDde iken change of status ile (I-539)değişirse TCye giderseniz E2 vizesi almanız gerekir ve ABDde aldığınız onayı TCde tanımazlar ve herşeyi baştan değerlendirirler. Change of status yaptı iseniz E2 vizesinde olursunuz. İşlem tamamlanmadan çıkarsanız E2 ye geçmemiş olursunuz ancak TCde E2 almanız gerekir. Girişte B2 vizesi ile sorun çıkarabilir ve kabul etmeyebilirler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum