Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

• amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?

• @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

amerika'ya göçmen olarak geldilip yerleştikten sonra üzerinde imza örneği olan bütün belgeler için ve diğer bütün resmi işlemler için pasaportumuzdakinden tamamen farklı yeni bir imza kullanmaya başlamamızın bir sakıncası olabilir mi?

Sayin @tam-karavana;
    Neden imzanızı değiştirmek istiyorsunuz? İsminizi ABD vatandaşı olduktan sonra değiştirip yeni imza mi kullanmak istiyorsunuz? Eğer iki ayrı imzanız olursa aynı kişi olduğunuzu öne sürdüğünüz durumlarda zorlanabilirsiniz. Kredi alma gibi bazı banka işlemlerinde sizin için zorluk yaratabilir. Ancak bunu neden yapmak istediğiniz tam olarak anlayıp ona göre tavsiyede bulunmak en uygunu olur. Bu nedenle niyetinizi tam olarak bilmeden sorunuza cevap vermek mümkün değildir.
    Teşekkürler.

• şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.

• @tam-karavana, içinde söyledi: Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

şekile benzer bir imza kullanıyorum. imzamı elyazısıyla isim-soyisim biçiminde kullanacağım. güvenlik sebebiyle. taklit edilemesin diye.
    pasaportum haricinde eski imzamdan eser kalmayacak. bütün amerikan belgelerine yeni imzamı atacağım.

Sayın @tam-karavana,
    Pasaportunuzda farklı bir imza kalırsa onu açıklamak durumunda kalabilirsiniz. Yeni pasaport aldığınızda bütün imzalarınızı aynı anda değiştirmeniz sizin için kolaylık olur. Özellikle pasaport, ehliyet, eyalet kimliği gibi önemli hukuki dokümanlarınızda ayni imzanın bulunması size kolaylık sağlar. Farklı imzalar olduğu takdirde her defasında durumu açıklamak zorunda kalabilirsiniz.
    Teşekkürler.

• Muslu Law Firm

Sayın @tam-karavana,
    Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Yeni statü onaylanmadan Amerika'dan Türkiye'ye dönmek

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    1
    0 Oy
    1 İleti
    145 Bakış
    M
    Merhabalar gecen yaz j1 vizesi ile amerikaya geldim ve j1 sonrasi turist vizesi ile amerika da kaliyorum. Turist vizemin suresi 13 temmuz da bitiyor. Bende ulkeme geri donmeyi dusunuyorum fakat yaz mevsimi suresince bir kac ay daha kalip oyle donmeyi istiyorum yani eylul ayi gibi. Turist vizesine bir kez daha basvurup sonuclanana kadar sure kazanabilirim fakat bir yandan da avukat ucreti odemek istemiyorum. O yuzden sorum eger ki turkiyeye statum olmadan donersem ne gibi sorunlarla karsilasabilirim. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
  • Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum . Ayrıca ; Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
  • immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş

2
    0 Oy
    2 İleti
    328 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gokayK, içinde söyledi: immigrant vizeye vurulan damga ile ABD’ye giriş merhaba. bu soruyu bir arkadaşım adına size soruyorum. kendisi evlilik yolu ile bir IV sahibi, ABD’ye ilk girişini yaptı ancak green card’ı eline ulaşamadan Türkiye’ye gelmek zorunda kaldı. vizesinin üstünde şu şekilde ibare mevcut: “ UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR”. vizeye damga basılıp ülkeye ilk giriş yapılmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmedi. vize süresi geçmiş, ancak vize üzerinde damgalandıktan sonra damganın 1 yıl boyunca I-551 olarak geçerli olduğu yazıyor. acaba bu arkadaşım elinde green card’ı olmamasına ve vize süresi dolmasına rağmen ilk girişte vizeye basılan damga ile 1 yıl dolmadan önce ülkeye giriş yapabilir mi? teşekkürler. Evet yapabilir. Yine de yesil karti adrese ulasirsa kendisine guvenli ve acele posta ile gonderebilirler.
  • Amerika sınırında vize almak

2
    1 Oy
    2 İleti
    341 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Fouray, içinde söyledi: Amerika sınırında vize almak Merhabalar; Öncelikle sorularımızı yanıtsız bırakmayan Muslu Hukuk Bürosuna teşekkür ederim. Benim sorum şu; Meksika-Abd sınırından Abd vizemiz olmadan sınır kapısına gidip vize istesek verme durumları var mı? Normalde Abd visesi Türk vatandaşları için sadece Ankara ve İstanbul'dan veriliyor, bunu biliyorum. Fakat sınırda Meksika tarafından can güvenliğimizin olmadığını, en azından Abd üzerinden uçakla Türkiye'ye geçmek için vize istesek oradaki memurların inisiyatif kullanma hakları var mı? Sayın @Fouray , Öncelikle güzel sözleriniz için biz de teşekkür ederiz. Gümrük yetkililerinin vize verme yetkisi yoktur. Vize verme yetkisi sadece ABD dışındaki bütün konsolosluk ve elçiliklerindir. Bazı şartlarda Meksika’daki ABD konsolosluğundan vize almanız mümkün olabilir. Mutlaka kendi ülkenizdeki ABD konsolosluğundan vize almanız gerekli değildir. Gümrük yetkililerin ise parole (ABD’ye şartlı giriş izni) verme yetkileri vardır. Gümrük memurları bu izni çok zor verirler. Sizin dediğiniz tur bir durum için böyle bir izin vermeleri çok düşük ihtimaldir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k