Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re entry permit ve F2B sürecini


Benzer Başlıklar

  • Vatandaslik sureci

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    257 Bakış
    C
    Tesekkurler
  • 0 Oy
    5 İleti
    370 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @iceice, içinde söyledi: 2 kere Re entry Permit alan kisinin Vatandaslik basvuru sureci Merhaha Muslu Hukuk Buro Yetkilileri, 26/06/2013 tarihinde green cardimi aldim ve isim geregi Turkiye de ikamet etmeye devam ettim bu arada re entry permit alarak sorun yasamak istemedim. 1 ci re entry permit 26/06/2014 - 26/06/2016 2 ci re entry permit 27/06/2016 - 27/06/2018 2ci re entry permit suresi bitmeden yaklasik 6 ay once yani 20/12/2017 tarihinde Amerika ya giriş yaptım ve bu tarihten itibaren Amerika da yasiyorum,calisiyorum ve duzenli vergilerimi oduyorum. Vatandaslik icin arastirma yaptigimda Chapter 4 de re entry permit alan kisiler icin soyle bir ornek hesaplama yontemi gordum. Chapter 4 “Continuous Residence” Example • An applicant became a Permanent Resident on January 1, 1994. • She lived in the United States for 3 years, then returned to her native country for 1 year and 3 months. • She got a Re-entry Permit before leaving the United States so that she could keep her Permanent Resident status. • The applicant re-entered the United States with Permanent Resident status on April 1, 1998. Question: When is the applicant eligible for naturalization? Answer: On April 2, 2002, 4 years and 1 day after she returned to the United States. The last 364 days the applicant was out of the United States count toward her time as a Permanent Resident in “continuous residence,” but the 3 years in the United States before leaving do not.'''''' Bu ornege gore vatandaslik icin hangi tarihte muracaat etmem gerekir giris yaptigim tarih olan 20/12/2017 + 4 yil 1 gun yani 21/12/2021 mi yoksa 2ci re entry per mit bitis tarihi olan 27/06/2018 + 4 yil 1 gun yani 28/06/2022 mi ? Ayrica bu tarihlerden 90 gun once basvurma opsiyonu re entry permit aldigim icin gecerli olacak mi? Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim. Sayın @iceice, Türkiye’de ikamet edip çalışırken reentry permit almış olmaniz yeşil kartınızı tehlikeye girmekten kurtarır. Ancak vatandaşlık acısından ABD’de daimi oturma durumu da gerekir. Bu bolüme bakmanızı tavsiye ederim. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3 ABD dışında 6 aydan fazla kaldığınızda kasisinizin daimi oturma durumunu ihlal etmiş olma ihtimali vardır. Bu nedenle vatandaşlık başvurunuzun ret edilme durumu olabilir. Teşekkürler.
  • USCIS F2A surecinde bosanma

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    219 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Vartolu, içinde söyledi: USCIS F2A surecinde bosanma Green Card sahibiyim F2A surecini gecen yil baslatmistim, fakat esimle bosandik. USCIS basvurumu onaylamisti ve su an dosya NVC'de... Sureci nasil sonlandirabilirim? Herhangi bir sey yapmama gerek var mi? Ayrica bosanma kararini kullanmam gerekiyorsa, e-devletten aldigim karari kullanabilir miyim? Sayın @Vartolu , Boşandığınız için yapmış olduğunuz başvuruyu geri çekmenizde (withdraw) yarar vardır. I-130 başvurusu normalde siz boşandığınızda otomatikman sona erer. Ancak ABD yetkililerinin bunu bilmeleri gecikebilir. Bu nedenle başvuruyu geri çekmenizde yarar vardır. USCIS ve NVCye yazılı olarak boşanma kararınız ile beraber durumu iletirseniz başvuru resmen de sona erdirilmiş olur. Teşekkürler
  • Re entry izni

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    293 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @asel, içinde söyledi: Re entry izni Merhaba, 2019 dv talihlisi olarak onay aldık ve vizemiz elimize ulaştı. Ocak ayının ortasında (6 ay dolmadan) giriş yapacağız. Sonrasında da haziran yada temmuz gibi yerleşmeyi planlıyoruz. ilk giriş yaptıktan sonra ikinci girişi 7-8 ay sonra yapabiliyor muyuz? Ana talihli eşim ve işlerinden dolayı re entry çıkartmak istiyor, re entry izni çıkması işlemler için ne kadar süre USA da kalması gerekir? Re entry çıktıktan sonra Türkiyede çalışmaya devam ederse USA hükümeti türkiyedeki, geliri üzerinden bir vergi kesecek mi? Green card için bir vergilendirme var mı? Yoksa GC sahipleri eğer başka bir ülkede çalışmaya devam ederlerse o zaman mı vergi ödüyorlar gelirleri üzerinden. Giriş çıkış yapanların çok vergi ödediğini ve bundan dolayı GC lerini kendilerinin iptal ettiğini duydum doğru mu? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, Sayin @asel, Öncelikle tebrikler. İlk girişinizi yaptıktan sonra ABD dışında altı ayı geçirmeden bir giriş daha yapmanız ideal olacaktır. Ancak genelde ikinci girişi ABD çıkışınızdan itibaren bir yıl geçmeden yaparsanız green cardinizi kaybetme ihtimaliniz düşüktür. Re entry permit alıp çıkış yaparsanız bu size ABD’ye iki yıl sure ile girmeme hakki verir. Yine de yuzde yuz garanti degildir. Re entry işlemlerinin sonuçlanması uzun sürse de eğer çabuklaştırılmış reentry permit prosedürünü uygularsanız ki bunu en iyi avukatlar yapabiliyor en çabuk genelde üç haftalık bir surede ABD dışına çıkabilirsiniz. Re entry permitiniz sonra gelse de o size postalanabilir. Vergi konusunda danışmanlık vermiyorum. Ancak Turkiye’de gelir kazanıyor olmanız ve Türkiye’de çalışıyor olmanız green cardinizla çelişecektir. Çünkü green cardi alma nedeni ABD’de yasamak ve çalışmaktır. Turkiye’de çalışıp yasamaya devam ettiğiniz ortaya çıkarsa bu durum size problem yaratacaktır. ABD vatandaşı olduktan sonra dilediğiniz yerde yaşayıp çalışabilirsiniz. Ancak green card ile başka bir ülkede yasamak ve çalışmak green cardi kaybetme ihtimalini artırır ve risk teşkil eder. Re entry permit bu riski en aza indirir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum