Grup Detayları Özel

2. Derecede Kıdemli Üyeler

⭐⭐ 1000+ ileti veya saygınlık sahibi forum kullanıcıları...

  • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ugurbocegi, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selamlar. @gucarslan hocam 3 Kasım seçimlerinde Trump kazanırsa 2020/2021'deki gibi DV2025 talihlilerinin de önünü kapatabileceği konuşulmuştu sanırım forumda, arama bölümünden aradım ama bulamadım. Yurtdışına dosya taşıma vs. planları yaparken bunu da göz ardı etmek istemiyorum, Trump kazanırsa boşuna binlerce Euro masraf yapmayalım. Şimdiden Avrupa'da bir dil okuluna kayıt yapmak yerine 3 Kasım'ı beklemek daha mı sağlıklı olur? Teşekkürler.

    Evet bu ihtimaller dahilinde. Ancak şöyle bir şey var, seçim Kasımda olsa da başkan 20 Ocakta değişiyor. Yani seçilse bile Trump hiçbir değişiklik yapamaz 20 Ocaktan önce. Sonrasında ise değişikliği yapması, kongrede onaylanması vs zaman alabilir. 2020 yılında biz de seçimlere çok güvenmiştik, Biden gelsin her şey güllük gülistanlık olacak sanıyorduk, sonuç ortada.

    Her şey olasılık dahilinde. O yüzden süreç boyunca maddi/manevi riskleri ne kadar almak istediğiniz size kalmış bir durum. Beklemek ve beklememek durumunda bu kararla/pişmanlıkla yüzleşecek olan sizsiniz.

    Sizin durumunuzu sizden iyi kimse bilemez.

    Kendimden bir örnek vereyim:

    2021’de $500 ödeyerek mahkemeye katıldım ve bunun sürecim için hiçbir faydası olmadı. Pişman mıyım derseniz tabi ki, çünkü resmen $500 çöpe atmış oldum. Ama 2020’de para verip davaya katılanlar Eylül ayında vize almıştı. Eğer 2021’de de aynı durum olsaydı bu parayı harcamamak hayatımdaki en büyük pişmanlıklardan biri olurdu. Ben sadece giden para için üzüldüm ama 2020’deki davaya katılmayanların yanında benim pişmanlığım hiçbir şey… $500 riske edebileceğim bir paraydı ve ettim. Olur da davayla gelmiş olsam birkaç günde rahatça kazanabileceğim bir paraydı ve Türkiye’de de $500 kaybettim diye ne uzadım ne kısaldım..

    Sonuçta hiçbir şeyin garantisi yok. Adımlarınızı bunu bilerek attığınız sürece kendiniz için en doğru kararı vereceğinizi düşünüyorum. Bu süreç bir nevi kumar artık.

    Not: Yatırım tavsiyesi değildir 🙂

    Ek Bilgi: 20 Ocakta Biden başkan olduktan sonra DV21 için dünyada ilk mülakat Şubat ortalarına planlandı ve konsolosluklar bir bir mülakat dağıtmaya başladı. Ankara ise ilk mülakatı Haziran sonralarına doğru birkaç kişi için verdi. Totalde ise tüm dünyada 55 bin vizeden yalnızca 17bin civarında vize dağıtılarak süreç kapandı. Yani Kasımda seçilip de Ocakta koltuğa oturan bir başkanın etkisini ne kadar gösterdiğini az çok tahmin edebilirsiniz. Özellikle başkan değişimi ve sürece etkileri konularını DV21 başlıkları altında çok konuşmuştuk. Onları da incelerseniz belki karar vermenize yardımı dokunur. Trumpın EO’ları bunların etkileri ile ilgili başlıklar da olması lazım. Forumumuz tam bir bilgi cenneti, kullanınız kullandırınız 🙂

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Ezgi hanım, bir sorum daha vardı, müsait olduğunuzda yardımınızı beklerim. Ben esas talihliyim (Azerbaycan vatandaşı), eşim Rusya vatandaşı, acaba dosyamızı Kazakistan Abd elçiliğine taşıyabilir miyiz? Benim Kazakistan’da oturum çalışma izni vb yok, ancak Rusya vatandaşları oraya müracaat edebiliyor diye biliyorum, eşim (yedek talihli) rus vatandaşı olduğundan, dosyamızı buraya taşıyabilir miyiz diye öğrenmek istedik.

    Teşekkürler zamanınız için.

    Rus vatandaşları nerede mülakata giriyor bilmiyorum, en son Polonya’da giriyorlardı diye biliyordum.

    Ama eğer Kazakistan Rus vatandaşları için böyle şey yapıyorsa, deneyin tabi şansınızı.

    Normalde asıl talihlinin oturumu olan yere taşıma gerçekleşiyor. Ama KCC bu, belli olmaz. Belki boş anlarına denk gelip taşıyabilirler.

    Kafalarını karıştırmak için maile çok fazla açıklama yazmayın asıl talihliydi eşiydi falan. Sadece Rus vatandaşlığım ektedir, dosyamı Kazakistan’a taşıtmak istiyorum yazın. Rus kimlik veya pasaport ne varsa onu ekleyin. Ayrıca maile yazmanız gereken case number ad soyad doğum tarihi gibi bilgilerinizi yazın.

    Ama tüm bunlardan önce Kazakistan konsolosluğunun performansına ve Rusları önceliklendirip önceliklendirmediğine bakarak karar verin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın sonra.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @aokitsune BDV ile kontrat imzalarken eğer geçerli bir ABD vizeniz var ise AOS seçeneğini seçebilirsiniz. Bu kontrat anında vizesi olanlara tanınmış bir ayrıcalık. Bülten ve şartlar uygun olmadığı durumlarda CP ile ilerleyebilirsiniz. Herhangi bir risk ya da sorun yok bu konuda. Bu şekilde başvurmuş arkadaşlarımız var.

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
  • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Cevabınız için teşekkür ederim, Ezgi hanım. Current olduktan sonra taşıma işlemi yapılamıyor heralde, anladım.

    Yapılabiliyor ama o zaman konsolosluğun kararı taşıyıp taşımamak. Current olduktan sonra KCC yapmıyor taşımayı.
    Vatandaşlığınız varken KCC ile taşımak daha kolay sizin için.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @TahsinTopal tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
  • RE: DV2026 Sohbet Odası Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
  • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @lumos Çok şaşırtıcı ve çok iyi haber bu Tuğba hanım👍
    O zaman current olmadan önce dosya transferi için yeni bir yol açılmış oldu.
    Bence vizesiz ülkeler için de KCC’ye mail yazılabilir.
    Örneğin, benim Bosna Hersek’te ya da Makedonya’da şu nedenle uzun süre kalmam gerekiyor, bu yüzden mülakat yerimin transferini rica ediyorum, denilebilir😊

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

    @Şahan-Küçükbingöl ben sizin yerinizde olsam scam konusu icin sadece saticinin facebook profiline bakardim. Akrabalariyla, arkadaslariyla paylasim yapan, duzenli ileti atan normal bir profilse scam olma olasiligi yoktur.

    Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
  • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @antonio, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba bir sorum olacaktı. Esas talihli olarak ben, Azerbaycan vatandaşıyım. Son 3 yıldır Türkiye’de ikamet ediyoruz, mülakat yerimiz Ankara. Ne yalan söyleyeyim, forumda Ankara ile ilgili umutsuzluğu görüp ileride dosya taşıma durumumuz olursa, -Azerbaycan’da yasal statü dediğiniz için merak ettim-, ben Azerbaycan vatandaşı olduğum için Gürcistan dosyamı kabul eder mi acaba? Ne düşünüyorsunuz?

    Teşekkürler.

    Vatandaş olduğunuz için kabul edecektir. Kcc aracılığı ile current olmadan önce taşıyabilirsiniz.

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
  • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

    @olafque hocam aslinda bu konuda en cok verilen bilgi active duty ve reserve asker tanimlariydi. Ben de tam hatirlamiyorum reserve kosullarini fakat cok kolay sekilde bulacaginizdan eminim.

    Ama kesin olarak active duty kislada yatili askerlik, tam zamanli oluyor. Reserve ise ayin belli gunlerinde yapip daha sonra eve geldiginiz askerlik oluyor.

    Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı