Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 215.7k 189

Benzer Başlıklar

• 5 Oy
    6 İleti
    857 Bakış
    DewRMD
    Lufthansa'dan 12.800 TL'lik uçak bileti için Yapı Kredi 13.500 TL çekti. İade talebi yaptım. İlgileneceklerini ve iadenin gerçekleşeceğini söylediler.
  • Amerikada Vadeli mevduat hesap yapmak?

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    914 Bakış
    F
    @GreenCardHüseyin Vadeli mevduat hesabinin karsiligi ABD tarafinda "Certificate of Deposit" olarak geciyor. Kisaltilmis hali "CD" olarak gorebilirsiniz. Ayrica istediginiz zaman parayi (cezasiz olarak) cekebileceginiz yatirim hesaplari da var (saving accounts). FED'in son zamanlarda aldigi bazi kararlar neticesinde, faiz oranlari ABD'de bir suredir oldukca dusuk. Bunun nedeni ise, piyasadaki parayi bankada yatirmak yerine isletilmesine tesvik etmek. Buyuk bankalar arasinda genellikle 1.00% altinda faiz oranlari oldugunu goreceksiniz. Bu arada hatirlatmakta fayda var, enflasyon orani ortalama 2.00% gibi. Sonuc olarak, 1%'in altinda goreceginiz faiz oranlari su aralar normal. Ayrica, istediginiz zaman paranizi cekebileceginiz yatirim hesaplari ile vadeli hesaplarin oranlari arasinda su aralar cok fazla fark yok. Yatirim hesabi 0.80% verirken, vadeli olan 1.00% gibi bir oran veriyor. Su anki oranlar ile, $20k bir sene sonra sadece $200 gibi bir faiz veriyor. En iyi faiz orani veren bankalari internette takip edebilirsiniz, ornek asagidaki gibi. Sahsi deneyimlerim ile Goldman Sach'in Marcus adi altinda sundugu hesaplari tavsiye ederdim (ilgili link) https://www.bankrate.com/banking/savings/rates/
  • Serbest Meslek Sahiplerine Özel Banka Hesapları (Bank Accounts for Freelancers)

Taşındı Bankacılık
    3
    1 Oy
    3 İleti
    829 Bakış
    crazycellsC
    Oxygen bank da freelancer odakli, kredi ve diger banka hizmetleri saglama amacli kurulmus bir banka. Su an icin hem personal hem de business account acabiliyorsunuz. Benim app'i indirdikten sonra bireysel bir banka hesabi olusturmam 1 dakikadan kisa surdu :) ama tabii ABD'de gecmisiniz yoksa, ehliyet veya baska bir kimlik yuklemenizi isteyebilirler. Hesabi olusturduktan hemen sonra hesaba bagli debit card size gonderiliyor. Diger checking hesaplarinizi da hesaba baglayin, bu sayede banka paralarin giris-cikislarini takip edebiliyor, ozellikle de eger ilerde freelance isiniz icin kredi cekmeyi planliyorsaniz bankaya guven vermek acisindan onemli. En azindan bankanin kurulus amaci bu :) Su an icin Oxygen debit pek cok alanda %5 cash back veriyor, yani pek cok kredi kartindan daha iyi bir geri donus miktari var; ayrica "Food and Coffee" kategorisinde ise $1 geri veriyor. "Cash back" sevenler icin guzel bir kart :) Dunkin Donuts'tan veya Starbucks'tan cay veya kahve alacaksam surekli bu kartimi kullaniyorum, simdiye kadar bu sayede 41 dolar geri gelmis. Bankanin adresi surada: https://oxygen.us/ Fakat app'i indirip kayit yaptirmaniz gerekiyor. Referansli link: https://oxygenbank.onelink.me/vjPj/687cc6b3 (Bu link ile kayit olup hesaba minimum 200 dolar yukleyip, 2 ay icerisinde karti en az 5 defa kullanirsaniz hem size hem bana 25 dolar veriyor) Bu da app'in cashback kismindan ekran goruntusu, ben [image: 1614048996037-screen-shot-2021-02-22-at-9.55.46-pm.png]
  • Hesap işlem ücreti olmayan bankalar/hesaplar

Bankacılık
    3
    2 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    EdelweissE
    @crazycells Discover dan bir checking hesap acmak icin basvuruda bulundum. Ancak kimlik dogrulamasi icin state id veya ehliyet istediler. Hesabin acik kalmasi icin minimum 1 dolar tutmak yeterliymis. Amex'in yillik ucretleri inanilmaz pahali. En dogru secim Discover simdilik. Capital One in da VISA - MasterCard logolu tum yerlerde kullanilabilme gibi bir artisi var. Yurtdisinda harcama yapma amaciyla alinmayacaksa Discover almak daha mantikli sanki. :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k