Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• @the-black-eagle Rica ederim

• ⭐⭐⭐⭐

Bank of America USA 'da her yerde yok bunun haricinde tavsiye edebileceğiniz başka banka var mı? Mesela First 1bank nasıl bir banka .
    TEB ile BOA arasında tam bir mudilik yok. Kısmi olarak çözebilir. Ancak başka bir banka ile normal swift yapmakla TEB arasında fazla fark yok özellikle komisyon konusunda. ABD den Türkiye para transferi bence daha önemli
    TEB 'in internet sistem tabanı ve bankacılık yapısını da çok sevemedim. Bu açıdan sadece tebceb açık bıraktım(olası acil durum için) . Ancak normal hesabı iptal ettirdim. USA dan yapacağım cep telefonu parası vereceğim komisyonu kesinlikle geçeceği inancındayım.

• @redsat2000 TEB falan uğraşmayın bence. Getirebildiğiniz kadar nakiti ABD'ye getirip, ülkeye girişte beyanda bulunun. BofA, gerçekten güzel bir banka. Başlangıç için hesap açtıktan hemen sonra sadece debit card başvurusunda bulunduktan sonra 1 hafta bekleyip credit card başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Artık duruma göre size 1000-2000$ arası limitli bir kredi kartı gönderiyorlar. Burada Wells Fargo ve Chase Bank da oldukça popüler. Ama ülke içi şube yaygınlığını bilmiyorumç.

• ⭐⭐

@redsat2000 Wells Fargo'yu ABD'de gittigim neredeyse her sehirde gordum. Sanirim en yaygin olani da bu. Ayrica dediginiz gibi Montana'da BofA nin olmayisinin sikintisini cok cektim. Cogunlukla dogu yakasinda yaygin sanirim BofA.

• @entelman bende chase ve boa da karar kıldım . Chase in yurtdışı kullanımlarda çok düşük komisyon oranları bana artı olarak göründü , ayrıca gitmeden önce kredim bitmeyeceği için chase den gelen kredi kartları genellikle yolcu programlarında daha avantajlı gibi durdu . Ekstra bir not olarak new york da ziraat bankasının bir şubesi olduğunu öğrenmiş bulundum bugün bankadaki bir arkadaşımdan . Turkiyeden amerikaya amerikadan turkiyeye para gönderme konusunda pek bilgisi olmadığını ama ordaki banka şubesinden burda yatırılan parayı oradan sorunsuz ve işlem ücreti olmadan çekebildiğimizi söyledi . Kendisinde etraflı ve resmi bilgi rica ettim . Elime ulaşınca foruma eklerim

• Benim TEB kredi kartını bekleyecek günüm kalmadı. Debit kartla ABD'de her türlü işlemi yapabiliyor muyuz acaba?

• @kturkay Sorunu hallettiniz mi, halen bir problem yaşıyor musunuz?
    Ben de cepteTEB düşünüyorum ama yazdığınızı okuyunca bir şüphe girdi. CepteBENJAMIN konusunda hala aynı fikirde misiniz?

• @redsat2000 TEB konusunda çok haklısınız. Bankacılıktan bihaberler. Hesap açmak için 2.5 saat oyaladılar, beklettiler sinirlenip çıktım. Başka şubeye gittim, onlar da CepteTEB hesabı şubelerden açılmıyor dediler. Hesap açmak için bir haftadır uğraşıyorum. Şimdi internetten denedim bakalım bekliyorum. Umarım ararlar. Bunlara güvenip gelmek hata olur. Her ihtimali düşünmek gerek.

• ⭐⭐

@murat-taskin Visa veya MasterCard bir kartiniz var ise ABD'de kullanabilirsiniz. Visa kredi kartimla bir cok kez arac kiralayip, market alisverisi yapmistim.

• @redsat2000 banka araştırması ve seçimini muhtemel bulunmayı düşündüğünüz eyaletlere göre yapın derim. Zaten emerikada ulusal anlamda bankacılık yok denecek kadar az. Ben ny nj ve tx için araştırma yaptım ve banka kararını ona göre verdim. Ayrıca kullanım şekliniz de önemli. Ağırlıklı olarak mobil ya da internet bankacılığı yapacaksanız ve şube olması sizin için önemli diilse discover simple gibi bankalar var şubesiz anlamda. Şube olmalı ve üstüne bölgesel değil de ulusal anlamda banka aroyorsanız bu anlamda abdde citibank chasebank bank of america capital one gibi bankalar var. Yalnoz bunlarında şube ağının olmadığı ya da zayıf olduğu eyalet ve şehirler muhakkak vardır.

• ⭐⭐⭐⭐

Haftaya Southeast Alaska Üniversitesinde Maritime Training Center 'da Öğretim görevlisi olarak video konferansım olacak. Bu görüşmeyi Florida 'ya geldiğimde yapmamı istediler. Ayrıca Miamide direkt ofiste 3 görüşmem olacak. Duruma göre Miami tarafı yada Alaska'ya doğru yol alacağım. Sonuçlamazsa 4 Şubat ilk gidiş kapsamında ülkeye dönüşe geçiyorum .Üniversitenin bulunduğu Ketchikan, AK-Alaska Bölgesinde Wells Fargo, Key bank ve First bank var. O zaman Uluslararası kapsamda Wells Fargo doğru banka gözüküyor. Orası dünya ile irtibatı az olan bir yer ve ekstrem tecrübe olacak 9 aylık proje için gidiyorum. Tavsiye için @entelman @The-Black-Eagle @murat-taskin teşekkürler.

• Selamlar, soyle bir goz gezdirdim, bahsedilmis mi goremedim. TEB icin limitinizi istediginiz kadar yukseltin, soz konusu program sadece atmlerden para cekebilmenizi sagliyor(TEB-BOA isbirligi programi). Yani amarikada Bank of America(BOA) atmlerinden para cekeceksiniz. Ve bu ATMlerin size verdigi bir gunluk limit var(benimki 800 dolardi). Demek istedigim 6000tl 12000tl ayri bir mevzu, bir de sizin BOA tarafinda gunluk limitiniz var. Goz onunde bulundurunuz efenim!

• Dün CepteTEB hesabı açtırdım. Limiti 6000 TL karşılığı döviz çekebilecek gibi yaptılar.
    Forumda bir arkadaş TEB kartının limitini BOA ATM'sinde yükselttiğini yazıyordu. Öyle bir işlem yapamazsınız onu ancak biz yükseltiriz dediler.
    Bir başka arkadaş ta isimsiz TEB kartının ABD'de geçerli olmadığını yazmıştı. Onu sorduğumda da sadece hatalı işlem yapar da kartı ATM ye kaptırırsanız isimsiz kartı bankadan geri alamazsınız başka bir sorun çıkmaz dediler.
    Öyle anlaşılıyor ki burada bazı kişiler bildiğini değil de tahmin ettiğini gerçekmiş gibi yazıyor.

• @tissi Selam, BOA web sitesinde ATM limitinin 1500 $ olduğu yazıyor. Sanırım sizin limit TEB'de düşük tutulmuş.

• @murat-taskin @tissi
    Evet günlük nakit çekme limiti $1500.
    Yeri gelmişken anlatayım deneyimimizi, cepteteb debit kartı ile ardışık 3 para çekme işlemi yaptım.

1. 20$ 2.200$ 3. de de 1k denedim sanırım ama 3. de kart bloke oldu. TEB fraud algoritması (çok merak ediyorum nedir bu algoritma) bloke etti kartı.
      Gelmeden 2 defa cepteteb callcenter ile 1 kez de bankada teyit etmemize rağmen (Amerika da olacağız, orada kalacağız, oradan alışveriş yapıp oradan para çekeceğiz) üstelik "notunu da aldık efendim, bişiycikler olmaz" demelerine rağmen, "iyi ki belirttiniz yoksa bloke olurdu kartınız" demelerine rağmeni kart bloke oldu. TR bağlantılı telefonla aradık Vodafone yüz küsür TL yi iç etti saniyeler içinde. Neyse uzatmayalım callcenter açtı hattı. (Hala korkudan denemedik). İlk bloke olduğunda bir TR numarası arıyor sizi, "bu para çekme işlemi size aitse 1'i tuşlayın" diyor. Yaptık onu da yaptık ama olmadı.

• @murat-taskin hocam çipsiz kartların geçersiz olduğunu yazmadım yazdığım şey güvenliksiz oldukları için işlem gormedikleriydi. Lütfen bir daha okuyun varsa gözlüğünüzü takarak ! Emin olun bir bankacı bile olsanız bankalar ve çalışma sistemleri hakkında sizlerden kat ve kat fazla bilgim var ! Amerikaya giderseniz dikkat edin hesap açılışlarında verilen "geçici" kartlar hariç çipsiz kart vermezler . Onu da sadece geçici kartlarda görebilirsiniz

• @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@tissi Selam, BOA web sitesinde ATM limitinin 1500 $ olduğu yazıyor. Sanırım sizin limit TEB'de düşük tutulmuş.

BoA ATM limiti ile TEB limiti ne alaka ikiside ayrı ülkelerde iki banka.TEB in limiti belli o da 700-800 civarı amerikadaki BoA atm lerinde.

• @caglaror Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@murat-taskin @tissi
    Evet günlük nakit çekme limiti $1500.
    Yeri gelmişken anlatayım deneyimimizi, cepteteb debit kartı ile ardışık 3 para çekme işlemi yaptım.

1. 20$ 2.200$ 3. de de 1k denedim sanırım ama 3. de kart bloke oldu. TEB fraud algoritması (çok merak ediyorum nedir bu algoritma) bloke etti kartı.
      Gelmeden 2 defa cepteteb callcenter ile 1 kez de bankada teyit etmemize rağmen (Amerika da olacağız, orada kalacağız, oradan alışveriş yapıp oradan para çekeceğiz) üstelik "notunu da aldık efendim, bişiycikler olmaz" demelerine rağmen, "iyi ki belirttiniz yoksa bloke olurdu kartınız" demelerine rağmeni kart bloke oldu. TR bağlantılı telefonla aradık Vodafone yüz küsür TL yi iç etti saniyeler içinde. Neyse uzatmayalım callcenter açtı hattı. (Hala korkudan denemedik). İlk bloke olduğunda bir TR numarası arıyor sizi, "bu para çekme işlemi size aitse 1'i tuşlayın" diyor. Yaptık onu da yaptık ama olmadı.

Ben 1 seneden fazladır amerikadayım hala da ne zaman işlem yaparsam yapayım cep telefonundan aramaya kalkıyorlar :) Bu yüzden bende kardeşimin nosunu verdim bankaya kendi numaram diye ( kendisi tr de ) onu arıyorlarmış o da evet ben yapıyorum işlemi şuan amerikadayım diyor.O şekilde tekrardan açıyorlar kartı geri.En az 20-30 kere başıma geldi bıkmıştım bu şekilde çözüm buldum malesef.

• @betfair39 müthiş çözüm. Yarın kimin telefonu nu versek onu konuşalım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Betfair39 @murat-taskin @caglaror TEB bankası ile CEPTEB farklı kurumlar. Call centerleri de farklı. Bu başlığın altında ben call center bizzat görüşmesini yayınladım. Hala neyi tartışıyorsunuz. Size diyor ki GÜNLÜK TÜRK PARASI TL KARŞILIĞI 6.000 TL çekebilirsin diyor. Neyi zorluyorsunuz ki bloke olur tabi eğer görüşmeyi bulamadıysanız size linkerlni atıyım.

Benzer Başlıklar

• Türkiyeden us kartımla para çekmek

Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    285 Bakış
    R
    @gizmo Aylik odemesi varmi hesabinizin. Maas yatmadiginda aylık ödemesi oluyo genelde. Dikkat ettinizmi ona? Hangi banka?
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • ABD'de hangi bankalari ve hizmetlerini kullaniyorsunuz?

Bankacılık
    27
    1
    8 Oy
    27 İleti
    6k Bakış
    EdelweissE
    Kredi karti tercihi yapmanizda faydali olacagini dusundugum su 3 videoyu paylasmak istedim. Ilk videoda gundelik harcamalar, online alisveris ve restaurant/otel/hava yolu alisverisleri icin en iyi opsiyonlardan bahsediliyor. https://www.youtube.com/watch?v=zhAkVMDRiEg Ikinci videoda ise ilk videoda ove ove bitiremedigi uber visa signature card'in cashback oranlari ve kart faydalarini degistirmesi uzerine gecis yaptigi kredi kartindan ve diger alternatiflerden bahsediyor. https://www.youtube.com/watch?v=4S4Ogwbn-B8&t=186s
  • Amerika'daki hesaptan Türkiye'deki hesaba para aktarmak

Taşındı Bankacılık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    aliarmgnA
    Teşekkürler :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k