Grup Detayları Özel

4. Derecede Kıdemli Üyeler

⭐⭐⭐⭐ 3500+ ileti veya saygınlık sahibi forum kullanıcıları...

  • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @ato Bu soruda nafaka borcum yok No deyip geçiyorsunuz . Eğer boşanıp nafaka varsa mahkeme kararı ve tercümesi ek olacak

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
  • RE: EVİ SATIP BÜTÜN BİRİKİMLE YATIRIMCI VİZESİ KOVALAMAK ?

    @serkanist şahsi fikrim o kadar zaman bekleyecekseniz ve sonrasında e2 yapacağınıza direkt eb3 yapın emekli olunca abd ye direkt gelin Greencard alın. Bence hem daha az maliyet yapmış olursunuz hem de boşu boşuna beklememiş olursunuz.

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    @ato, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

    Selamlar herkese benim de bir sorum olacaktı.
    Ben vatandaşlık formu doldurma aşamasındayım eşim ile ilgili sorular var fakat eşim Amerikan vatandaşı değil ve Türkiye de yaşıyor. Evli misiniz sorusuna yanıtım evet fakat ardından gelen hiçbir sorunun cevabı yok sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

    @ato , Öncelikle hayırlı olsun. Esiniz Abd vatandaşı ve GC sahibi değilse kimlik ve ssn kısımlarını boş bırakın ve adresi Türkiye adresi olarak yazın . Bir sıkıntı yok Eğer GC var ise Abd adresini yazıp ona göre devam etmelisiniz .

    Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
  • RE: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @pnktr Güzel tespitler yapmışsın . Kalemine sağlık . Teşekkürler

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • RE: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @smartcells Aynı yaş diliminde Abd ‘ye gelmişiz . Hissettikleriniz ve aile yapınız çocuklar hariç benimki ile birebir . Size mutlu yaşam dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • RE: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @EzgiLera anlattığınız hususlar Anayasanın ilk 10 maddesi ile tam özdeş. Yaşadığınız ve hissettikleriniz ABD’nin size sunduğu en önemli ve değerli değerler. Türkiye’den de ayıran en önemli özellikler !

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • RE: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @sir-altan Bir süre sonra ( takriben 3. Sene) Vatan konusu flu olmaya başlıyor. Bulunduğunuz yerin sorunları daha hakim oluyor. 5. Sene sonrası yaptığınız yemin ile birlikte bir tarafı daha ağır basan çift çekirdekli yeni bir kimlik oluşuyor. 5 . Sene gerçekten doğru seçilmiş bir yıl. Yemin Ile birlikte yeni ülke için bağlılık daha da artıyor. Eğer hala Türkiye ağır basıyorsa zaten Siz ülkeye dönmeye karar veriyorsunuz. Bir grup ise arafta kalıyor. Örneğin ben hala o noktadayım. Yani karar aşamasındayım. Türkiye’ye gidiş sonrası her iki taraf için taşlar tam oturacak. Verilen karara göre bir tarafta yaşam başlayacak.

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • RE: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @bestonway 1 yıllık deneyim sonrası bayağı yol almışsınız. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. 2-3 sene arası kültür şoku eğrisi kapsamında kısa bir çöküntü veya duygusal durumlar yaşayabilirsiniz. Size bu dönemde tavsiyem buranın vazgeçilmez unsuru Motivasyonu yüksek tutmak yoluyla çözmenizdir.

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • RE: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @Redbeard Aile Özlemi herzaman olacak WhatsApp veya FaceTime ile yapılan olağan görüşmeler biraz hafifletecek. Bu takriben 2-3 yıl sonrasında yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Durumu kanıksama ve iki ayrı hayatın bağımsızlığı başlıyor. Bir anlamda bu yeni yaşamın sevgiyi uzaklaştırdığını düşünmemize rağmen sağlam bir ilişkinin temeli atılıyor. Ve gerçek sevgi ve arkadaşlığı görmeye başlıyorsunuz. Sağlam temele oturmuş her türlü bağlantı, aile bağı, evlilik ve arkadaşlık su üstüne çıkıyor. Ve de o temelde yürüyorsunuz . Bu bir anlamda Sizin ve Size inanan insanların sınavı şeklinde ortaya çıkıyor! Yeminle birlikte 5 sene içinde yaşanan feragat ve sevgi birbirine bağlı ekibin zaferi olarak şekilleniyor.

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
  • Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    Her gün form’da yazılanlara belli aralıklarla bakıyorum. Kazanan veya hayal eden arkadaşlarımız Türkiye’deki sorunlarının içinde büyük bir savaş veriyorlar. Bu sorunlar o kadar akut ve çözülemez hale gelmiş ki gelecekteki yeni ülkede bu sorunları aşacaklarını hayal ediyorlar ve inanıyorlar. Yazılan her sorunu ülkenin gidişatı gibi o kadar karmaşık hale getiriyorsunuz ki işin içinden çıkamıyorsunuz . Örneğin ülkede kalış süreleri yada green kart teslimi ile ilgili sorunlar .

    Arkadaşlar eğer bu sorunları çözmek ve “ Normal” normda yaşamak istiyorsanız ,
    1.Basit ve sade olun !
    2. Geldiğiniz ülkenin sorunlarını gitmeyi hayal ettiğimiz ülkeye taşımayın !
    3. Burada bu kadar karmaşık sorunları çözmeye hizmet eden insanlar yok, eğer bu şekilde karmaşık yapıda çözmeye devam ederseniz saçınızı başınızı yolarsınız! Rahat sakin ve onlar gibi düşünerek işlerinizi halledin . Sinirlerinizi burada aldırın. Size burada lazım değil . Antipati kazanırsınız, tutuklanırsınız, işten çıkarılırsınız, insanlar sizden korkar ve uzaklaşır.
    4. Mevcut sistemi anlamaya çalışın ve küçük şeyleri büyük dertler haline getirmeyin.
    5. Türkiye ile ilgili haberleri okumayı bir süreliğine kesin. Çok rahatladığınızı hissedeceksiniz. Geldiğiniz ülkenin sorunlarına ve haberlerine odaklanın. Hayatın akışını takip edin. Ondan sonra çok önemli olaylar hariç Türkiye’deki sorunları rafa kaldırın.
    6. Bulunduğunuz yerdeki günlük aktivitelere katılın, native arkadaşlar edinin ve dil, din , kültür ve yaşam standartları normlarınızı genişletin. Dünyaya entegre olun . “Türkiye merkeziyetçi yapısından çıkın.” Herşey Türkiye etrafında dönmüyor. Ne en büyük Sizsiniz ve nede çok önemlisiniz. Hayat ne yazıkki Türkiye etrafında dönmüyor. Türkiye’nin haricinde kocaman bir dünya var.
    7. Geldiğiniz ülkeye ait hayatın akışı içinde bir çok sorunlarla karşılaşacaksınız. En büyük sıkıntınız dil veya kendinizi tam anlatamama sorunu üzerine olacak. Yakınlarınızla bu sorunu nasıl çözeceğiniz konusunda fikir teatisinse bulunun öneri ve tavsiyeler alın. Size yardım etme konusunda çevreniz her zaman yardımcı olacaklardır. Bazende siz pratik yöntemler bulacaksınız. Bazen de hayretle yapılan radikal hatalara şahit olacaksınız. Yapılacak şey çok basit sakin olun ve onlar gibi çözüme odaklanın . Hayat burada gerçekten çok sade ve kendine göre bir akışı var. Sizde o akışa ayak uydurun . Yeni yaşamın keyfini çıkarın !

    Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı