Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

Bankacılık
997 195 215.7k 189
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@volkanu Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

Roaming için de bir ücret talep edilmiyor mu? Yani telefonu açar ve şebekeye bağlanırsanız hiç kullanmasanız bile roaming ücreti yansıyor diye biliyorum ben, yanlışım mı var acaba sayın @knnrn ve sayın @Rookie
    Hatta bu sebeple yurt dışı seyehatlerimde sadece wifi açarım geri kalan herşeyi kaparım..

Telefonu açmak ile data/dakika vs kullanmak farklı şeyler. Bizim telefonun mobil datası kapalı, sadece çağrı ve SMS alıyor. Gelen çağrıları açmıyoruz, genelde reklam, banka vs oluyor zaten. Gelen aramalar için hem sizden hem de karşı taraftan ücret kesiliyor. Mobil data kullanırsanız zaten astronomik faturalar gelebilir. Ama bizim kullandığımız gibi sadece SMS almak için kullanırsanız herhangi bir ücreti yok. Sadece hattı açık tutmak için 3-6 ayda bir minimum tutarda kontör yüklemek gerekiyor. Sanırım bir de aylık 1,86 TL iletişim vergisi kesiliyor.

@yapay-zeka Yurt dışı kullanıma açtırmak gerekiyor tabii ki, ama herhangi bir ücreti yok. En azından Vodafone için durum böyle.

• @knnrn ben Türk Telekom kullanıyorum ve tarifeni yurt dışında kullan diye bir sistem var. Biliyorsunuzdur kesin. Günlük belirli bir ücret karşılığında TR'de geçerli olan paketinizi ilgili ülkelerde de kullanabiliyorsunuz.

Bu paket kapsamında roaming'e girdiği anda maalesef o ücreti yazıyorlar, mobil data kapalı olsa ve hiç arama yapmasanız bile.. Eskiden bu tarz günlük kullanım paketleri yokken roaming ücreti yansıtılıyor diye bir bilgi kalmış hafızamda ama demekki böyle bir paketiniz yoksa herhangi bir ücret yansımayacak.

Teşekkürler bilgi için.

Bu arada bankalardan şifrematik talep ederek hiç cep telefonunuza mesaj almadan hesabınıza girebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@volkanu Şifrematik almıştım daha önce, birkaç defa senkronizasyon sorunu olunca yine telefona mesaj ile düzeltmek zorunda kaldım. Uzun süre yurt dışında olunca sıkıntı olabiliyor. Telefona 3 ayda bir 20 TL yüklüyorum, biriken paraları da Türkiye'ye tatile gidince paket almak için kullanıyorum.

• @knnrn Ben de bu formata geçtim. Ocak ayında farklı bir durum olursa paylaşırım. Vodafone 6 ay boyunca hattı iletişimde tutuyor. 6 ay sonra sadece iletişime kapatıyor. Ve sanırım 6 ay daha geçince hattı tamamen kapatıyor. Genellikle belirli bir limitin üzerinde para yükleyince ekstra bedavalar veriyor (2+2GB internet gibi) ama yurtdışında saniyeler içinde gider sanırım o bedavalar. Toplamda 1 kez para yükleme ile yıl boyunca (teorik olarak) sms alınabiliyor.

• Sayın @VolkanU benden şuana kadar herhangi bir ücret kesimi ve talebi olmadı roaming için.

• @knnrn Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

ucuzu onunkiy

Benim de vodafone hattim var gelmeden kontorluye cevirdim ama hesabima internetten uzerinden girmek istedigimde telefonunuza mesaj gonderilmistir sifreyi girin diyor fakat bana sifre gelmiyor.Acaba yurt disina acmak mi gerekir telefonu?

• @zeki-inci Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

@knnrn Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

ucuzu onunkiy

Benim de vodafone hattim var gelmeden kontorluye cevirdim ama hesabima internetten uzerinden girmek istedigimde telefonunuza mesaj gonderilmistir sifreyi girin diyor fakat bana sifre gelmiyor.Acaba yurt disina acmak mi gerekir telefonu?

Evet, hattın yurt dışında kullanıma açık olması lazım. Vodafone çağrı merkezini Skype, Hangouts vb üzerinden arayıp yapabilirsiniz.

• Tesekkurler.

• Yararlı olacağı düşüncesiyle şimdi öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım.
    Amerika'da en çok şubesi olan ve en popüler banka Wells Fargo 5930 şubesi ile birinci. Sonra 5193 şubeyle Chase, sonra 4488 şube ile BOF geliyor. Ancak hiç birinin de tüm eyaletlerde şubesi yok.
    https://www.bankrate.com/banking/most-popular-bank-in-each-state/

• @murat-taskin Para Transferleri ve Bankacılık Hakkında içinde söyledi:

Yararlı olacağı düşüncesiyle şimdi öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım.
    Amerika'da en çok şubesi olan ve en popüler banka Wells Fargo 5930 şubesi ile birinci. Sonra 5193 şubeyle Chase, sonra 4488 şube ile BOF geliyor. Ancak hiç birinin de tüm eyaletlerde şubesi yok.
    https://www.bankrate.com/banking/most-popular-bank-in-each-state/

Abi bu Wells Fargo'nun etkileri hala devam etmekte olan bir usulsuzluk skandali var: https://en.wikipedia.org/wiki/Wells_Fargo_account_fraud_scandal

Su an televizyonlarda "yikilmadik ayaktayiz, yuzumuze gozumuze bulastirmis olabiliriz ama aslinda iyiyiz biz ya" mealinden reklamlari yayinlaniyor.

• ⭐⭐

Daha uygun olacağı için buraya yazdığım yazıyı şuraya taşıdım.

• ⭐⭐

Faydali olabilecegini dusundugum bu iki haritayi paylasmak istedim. Ilk haritada her eyaletteki en buyuk bankayi, ikinci haritada ise her eyalette en cok subesi bulunan bankayi gorebilirsiniz.

alt metni

alt metni

• @edelweiss ellerinize sağlık teşekkürler

• @sadriabi Büyüklüğe aldanmamak gerektiği bir kez daha kanıtlanmış oluyor :)

• GoDirect diye Master Debit Kartı varmış. Banka hesabınız olsun olmasın Soc.Security Checklerini buraya yatırıp dünyanın her yerinde kullanabiliyormuşsunuz.
    Bu kartın nasıl alındığı konusunda fikri ya da bilgisi olan var mı acaba?

• @the-black-eagle Şubesiz bankalarda hesap açmak için bir adres bildirmek gerekmiyor mu? Sanırım kartları göndermeleri için bir adres şart.
    Hiç adı duyulmamış bu bankalar ne derece güvenli?
    Bir de para yatırma, çekme nasıl oluyor?

• @murat-taskin bu bütün bankalar için geçerli. Adres ve ssn yoksa hiçbiri açmıyor. Bazı istisnalar hariç tabi. Aradaki fark şubesizlerde online olarak açıp evrak görüntülerini gönderiyosun onlar da açılışı onaylıyor. Ama fiziken para yatıramıyorsun. Swift ve sonrasında oradaki işlemler için direct deposit yani bizdeki maaş anlaşması gibi firmaca havale ya da paycheck resmini çekip bozdurma. Şube anlamında yanında parayla gidecekler için söylemiştim. Hepsini olmasa da bir kısmını ister istemez yanında götürecen. İster 3bin ister 5bin ister 10bin. Bu parayı cebinde evinde tutmayacan. Dolayısıyla hesap açınca harcamalardan artan kısmı yatıracan. Yani yatırma işlemi ilk etapta fiziken olacak ama sonrasına yine fiziken para yatırmaya gerek yok bence. Türkiyede de ben fiziken para taşımıyorum. Herşey otomatikte. Fatura maaş kartlar falan. Bu açıdan da bakıp banka kararını vermek lazım. Ben fiziken olmasını acil durumlar için düşündüğümden kararımı bu yönde verdim.

• @murat-taskin güvenilirlik açısından söyleceğim bu bankaların üye olduğu bir kuruluş var ve abd makamlarınca denetleniyorlar. Bankacılık öle kafana göre yapılabilen bir iş değil. Ciddi denetlemeler ve gereksinimler var. Türkiyede hortumlanan bankalardan sonra türklerde böle algıların oluşması normal ama o söylediğin kolay işler değil abdde hatta imkansız :) Gerçi türkiyede de imkansız artık. Devletin devlet bankalarınca yaptıkları usülsüzlükleri saymıyorum tabi :) 2000 krizi sonrası ciddi düzenlemeler yapıldı.

• @sadriabi Vodafone u gelmeden önce yurtdışı kullanıma açtırmak gerekiyor mu. Gerek yok dediler ama forumda kullanılamadığına dair şikayetler var.

• "Ama fiziken para yatıramıyorsun."
    "Yani yatırma işlemi ilk etapta fiziken olacak"
    Teşekkürler ama kusura bakmayın burasını anlayamadım.

Benzer Başlıklar

• ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı?

Bankacılık
    6
    0 Oy
    6 İleti
    879 Bakış
    MySeaM
    @Programmer, içinde söyledi: ABD banka hesabına para almanın vergisi var mı? @Furkan-Aydın Gelir için bir mal veya hizmet karşılığı fatura gerekir. Aynı zamanda size ödeme yapan şirket/kurum da size yapılan bu ödemeyi kendi vergi beyanında belirtmek zorunda. Bu arkadaşınız size parayı niye gönderdi ? Arkadaşınız şirket hesabından bir ödeme yapmış oluyor. Dolayısıyla bu para bir mal alımı veya hizmet karşılığı size ödenmedi mi ? Siz şirket sahibi veya vergi levham yok diye mükellef olmadığınızı düşünüyorsunuz. Ama maalesef öyle değil. Mesela düşünün Uber yapanların şirketi veya vergi levhası yok. Ama Uber'den ilgili evrakı alıp gelirini yine de beyan etmek zorunda. Çünkü para kazanmadan yaşamınızı idame ettirmeniz mümkün değil. Ayrıca vergi oranları için Eyaletlerin Vergi Oranları konulu başlığa bakabilirsiniz. Gelir Vergisi ve Beyanı hakkındaki konu da size fikir verebilir. Arkadasinizin sirketi uzerinden bu parayi size ne icin ve hangi amacla gonderdigi onemli. Mal veya hizmet karsiligi ise, bunu gelir olarak belirtmeniz gerekiyor ve ilgili vergilerini odemeniz gerekiyor. Eger baska bir nedenle yani hibe etme amaciyla gonderdiyse, bu gift (hediye) kapsamina girer ve onun vergilendirme oranlari farklidir. Yine de her durumda bunu beyan etmeniz gerekir. Cunku arkadasiniz eger yasadisi bir islem yapmiyorsa, bunu sirket giderlerinde gostermek zorunda!
  • EFT ve HAVALE sistemi

Bankacılık
    4
    1 Oy
    4 İleti
    349 Bakış
    knnrnK
    @kirik Swift işlemini online yapabilirsiniz, ancak bankalar çok yüksek komisyonlar alıyorlar. Çok büyük miktarda para transferi için mantıklı olabilir. Ancak küçük miktarlar için Wise gibi bir yöntem öneririm.
  • Türkiyedeki birine hesap açmak?

Bankacılık
    2
    1 Oy
    2 İleti
    678 Bakış
    The Black EagleT
    @sChAdOw ben kendime açmak için çok uğraştım ama oraya gitmeden olmuyor maalesef. Online açmak için ssn ve abd id şart. Oraya gidince açılıyomuş ssn olmadan.
  • abd de bankaların faiz oranı nekadar

Bankacılık bankacilik banka
    17
    1 Oy
    17 İleti
    31k Bakış
    F
    @yalta Incelemekte fayda var. Fakat ufak tefek miktarlarda sanirim sorun olmuyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k