Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) sureci ile evlilik

• Merhabalar,

Su an 2 senedir amerika'da yasiyorum ve bu 2 senedir vergi beyanimi duzenli yapiyorum. Ayni zamanda W-2'luyum. Nisanlimla evlenecegiz. Bu sureci birlikte gecirelim diye nisanlim turist vizesi alarak yanima gelmeyi dusunuyor. Benim sorularim;

• Turist vizesiyle bir kere girdi cikti yaparak (vizenin amacina gore kullanilmasi konusu), 2. defa girisinde mi evlenmemiz daga saglikli olur ?

• Giris yaptiktan sonra 3 ay bekleyip evlenmemiz gerektigi gerektigi dogru mu ?

• Ilk defa turistik vizeyle girisini yaptiktan sonra AOS surecini baslatabilir miyiz ?

• Bu AOS surecindeki mulakatta, turistik vizesiyle girmemiz problem olur mu? Kanitlanabilecek uzun bir birlikteligimiz var.

• Nisanlilik vizesinden yararlanabilir miyiz ?

• Green card ile evliliklerde onerebileceginiz en kisa surec nedir ?

Sorulari yanitladiginiz icin simdiden cok tesekkurler.

• @myxo11, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) sureci ile evlilik

Merhabalar,

Su an 2 senedir amerika'da yasiyorum ve bu 2 senedir vergi beyanimi duzenli yapiyorum. Ayni zamanda W-2'luyum. Nisanlimla evlenecegiz. Bu sureci birlikte gecirelim diye nisanlim turist vizesi alarak yanima gelmeyi dusunuyor. Benim sorularim;

• Turist vizesiyle bir kere girdi cikti yaparak (vizenin amacina gore kullanilmasi konusu), 2. defa girisinde mi evlenmemiz daga saglikli olur ?

• Giris yaptiktan sonra 3 ay bekleyip evlenmemiz gerektigi gerektigi dogru mu ?

• Ilk defa turistik vizeyle girisini yaptiktan sonra AOS surecini baslatabilir miyiz ?

• Bu AOS surecindeki mulakatta, turistik vizesiyle girmemiz problem olur mu? Kanitlanabilecek uzun bir birlikteligimiz var.

• Nisanlilik vizesinden yararlanabilir miyiz ?

• Green card ile evliliklerde onerebileceginiz en kisa surec nedir ?

Sorulari yanitladiginiz icin simdiden cok tesekkurler.

Sayin @myxo11, nisanli vizesinden yararlanmak icin oncelikle ABDli olmak gerekir. Yesil kartlilar nisanlilik vizesine basvuramaz. ABDlimisiniz? Eger oyle ise diger sorularinizi da cevaplayabiliriz.

• @Claudia-J-Muslu ABD'li degilim. Green card cekisiyle kazandigim green cardim mevcut. Ilginiz icin cok tesekkurler.

• ⭐⭐

@myxo11 benim bildiğim turist vizesiyle girildiğinde 3 ay boyunca statü değişikliği yapamıyorsunuz. F1 için öyle bir muhabbet var idi.
    nişanlınızın turist vizesi alıp almayacağı çok büyük bir muamma bu arada. Özellikle bu aralar.
    Lakin duyduğum kadarıyla green cardlıların eşlerini getirmesi için çok uzun süre beklemeleri gerekiyor ülke dışında(özbek arkadaşım 3 sene bekledi mesela özbekistanda,abdye girişi falan var önceden). Evlenerek AOS yapın bence ama dediğim gibi turist vizesi almak çok büyük bir soru işareti.

• @Claudia-J-Muslu ABD'li degilim. Green card cekilisiyle kazandigim green cardim mevcut. Sorulari cevapladiginiz icin simdiden tesekkurler

• Sayın @myxo11,

Nasıl bir yol izlediniz? Eşiniz turist vizesine mi başvurdu?

Bir de şöyle bir sorun vardı; eşiniz turist vizesiyle ülkeye girdikten sonra 6 ay izni olacak. 3 sonra AOS sürecini başlatacaksınız muhtemelen. Geri kalan 3 ayda AOS bitmez. O zaman o sürenin sonunda ülkeyi terk mi etmeli?

• @ICu daha turistik vizemiz icin randevu gunumuzu bekliyoruz malesef surece baslayamadik. Bu sureci avukata da danisacagiz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    93 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emirgenco, içinde söyledi: cr1 vizesi için adjustment of status mü? consular processing mi? @money-money-money Zaten cr1 Amerikada isleniyor ve son asamada tr ankaraya geliyor Yani her halukarda bu surec uzun surecek Sayin @money-money-money , bu isi hem ABDde adjustment of status yolu ile, hem de TCde consular processing yolu ile yurutebilirsiniz. Bu sizin durumunuza ve tercihlerinize ve bu sureci ABDde mi TCde mi gecirmeyi tercih ettiginize baglidir. Son zamanlarda bu surec ABDde bazi durumlarda mulakatsiz da halledilebilmektedir. Eger sartlariniz ugun ise hizlandirma talebi (expedite) da isteyip sureci cok daha hizli sonuclandirabilirsiniz.
  • 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    293 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hakan-Kiev, içinde söyledi: 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu Merhaba 1999-2002 yılları arasında Amerikada kaldım ve 1 yılı geçerek out of status oldum. Tabi o zamanlar parmak izi gibi uygulamalar yoktu.Yani vize alırken girerken hiç bir şekilde parmak izim alınmadı. Sorum şu 20 yıl önceki bu durumdan dolayı sorun yaşar mıyım ?? ve DS 260 formunu doldururken bu durumu belirtmeli miyim ?? Sayin @Hakan-Kiev, sizin ABDdeki kayitlariniz silinmez. Vize alirken bu bilgilerin ortaya cikmamasi cok dusuk ihtimaldir. Ancak ABDde bir yil hukuka aykriri kaldi iseniz, giris yasaginiz 10 yildir. 10 yili gecirdiginiz icin giris yasaginiz olmayacaktir. Ancak formlarda ve DS260da dogru beyanatta bulunmaniz sarttir. Aksi halde yalan yere beyandan ciddi sorunlar yasarsiniz. DS 260 formunda bu durumu belirtmeniz ve oldugunca mantikli bir sekilde aciklamaniz ve durumdan pismanlik duydugunuzu da iletmeniz gerekir.
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

2
    0 Oy
    2 İleti
    291 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
  • Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak

2
    1 Oy
    2 İleti
    443 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gamzefiliz Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim). Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor? Sayın @gamzefiliz, Sizin başvurabileceğiniz yol genelde I-290B motion to reopen/reconsider dir (kararı tekrar açma ve kararı yeniden gözden geçirme talebidir). Olumsuz kararı veren USCIS ofisine yapılır. Kararı ayni mercii değerlendirdiği için genelde kazanılması zordur. Bu işlemin mutlaka karardan itibaren 30 veya 33 takvim gününde yapılması gerekir. Sure geçti ise talebiniz bakılmadan reddedilir. I-290 B başvuru ücretinin masrafı bugün itibari ile 675 dolardır. Öğrenci vizesini Türkiye’den almanız sizin için daha çabuk ve daha ekonomik bir sonuç verebilir. ABD’de kalmanızı gerektiren özel bir durum var ise bunu değerlendirmek ve ona göre I-290 B başvurusunda bulunmak gerekir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k