Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) sureci ile evlilik

• Merhabalar,

Su an 2 senedir amerika'da yasiyorum ve bu 2 senedir vergi beyanimi duzenli yapiyorum. Ayni zamanda W-2'luyum. Nisanlimla evlenecegiz. Bu sureci birlikte gecirelim diye nisanlim turist vizesi alarak yanima gelmeyi dusunuyor. Benim sorularim;

• Turist vizesiyle bir kere girdi cikti yaparak (vizenin amacina gore kullanilmasi konusu), 2. defa girisinde mi evlenmemiz daga saglikli olur ?

• Giris yaptiktan sonra 3 ay bekleyip evlenmemiz gerektigi gerektigi dogru mu ?

• Ilk defa turistik vizeyle girisini yaptiktan sonra AOS surecini baslatabilir miyiz ?

• Bu AOS surecindeki mulakatta, turistik vizesiyle girmemiz problem olur mu? Kanitlanabilecek uzun bir birlikteligimiz var.

• Nisanlilik vizesinden yararlanabilir miyiz ?

• Green card ile evliliklerde onerebileceginiz en kisa surec nedir ?

Sorulari yanitladiginiz icin simdiden cok tesekkurler.

• @myxo11, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) sureci ile evlilik

Merhabalar,

Su an 2 senedir amerika'da yasiyorum ve bu 2 senedir vergi beyanimi duzenli yapiyorum. Ayni zamanda W-2'luyum. Nisanlimla evlenecegiz. Bu sureci birlikte gecirelim diye nisanlim turist vizesi alarak yanima gelmeyi dusunuyor. Benim sorularim;

• Turist vizesiyle bir kere girdi cikti yaparak (vizenin amacina gore kullanilmasi konusu), 2. defa girisinde mi evlenmemiz daga saglikli olur ?

• Giris yaptiktan sonra 3 ay bekleyip evlenmemiz gerektigi gerektigi dogru mu ?

• Ilk defa turistik vizeyle girisini yaptiktan sonra AOS surecini baslatabilir miyiz ?

• Bu AOS surecindeki mulakatta, turistik vizesiyle girmemiz problem olur mu? Kanitlanabilecek uzun bir birlikteligimiz var.

• Nisanlilik vizesinden yararlanabilir miyiz ?

• Green card ile evliliklerde onerebileceginiz en kisa surec nedir ?

Sorulari yanitladiginiz icin simdiden cok tesekkurler.

Sayin @myxo11, nisanli vizesinden yararlanmak icin oncelikle ABDli olmak gerekir. Yesil kartlilar nisanlilik vizesine basvuramaz. ABDlimisiniz? Eger oyle ise diger sorularinizi da cevaplayabiliriz.

• @Claudia-J-Muslu ABD'li degilim. Green card cekisiyle kazandigim green cardim mevcut. Ilginiz icin cok tesekkurler.

• ⭐⭐

@myxo11 benim bildiğim turist vizesiyle girildiğinde 3 ay boyunca statü değişikliği yapamıyorsunuz. F1 için öyle bir muhabbet var idi.
    nişanlınızın turist vizesi alıp almayacağı çok büyük bir muamma bu arada. Özellikle bu aralar.
    Lakin duyduğum kadarıyla green cardlıların eşlerini getirmesi için çok uzun süre beklemeleri gerekiyor ülke dışında(özbek arkadaşım 3 sene bekledi mesela özbekistanda,abdye girişi falan var önceden). Evlenerek AOS yapın bence ama dediğim gibi turist vizesi almak çok büyük bir soru işareti.

• @Claudia-J-Muslu ABD'li degilim. Green card cekilisiyle kazandigim green cardim mevcut. Sorulari cevapladiginiz icin simdiden tesekkurler

• Sayın @myxo11,

Nasıl bir yol izlediniz? Eşiniz turist vizesine mi başvurdu?

Bir de şöyle bir sorun vardı; eşiniz turist vizesiyle ülkeye girdikten sonra 6 ay izni olacak. 3 sonra AOS sürecini başlatacaksınız muhtemelen. Geri kalan 3 ayda AOS bitmez. O zaman o sürenin sonunda ülkeyi terk mi etmeli?

• @ICu daha turistik vizemiz icin randevu gunumuzu bekliyoruz malesef surece baslayamadik. Bu sureci avukata da danisacagiz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    293 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Hakan-Kiev, içinde söyledi: 20 yıl önce out of status olmak ve vize başvurusu Merhaba 1999-2002 yılları arasında Amerikada kaldım ve 1 yılı geçerek out of status oldum. Tabi o zamanlar parmak izi gibi uygulamalar yoktu.Yani vize alırken girerken hiç bir şekilde parmak izim alınmadı. Sorum şu 20 yıl önceki bu durumdan dolayı sorun yaşar mıyım ?? ve DS 260 formunu doldururken bu durumu belirtmeli miyim ?? Sayin @Hakan-Kiev, sizin ABDdeki kayitlariniz silinmez. Vize alirken bu bilgilerin ortaya cikmamasi cok dusuk ihtimaldir. Ancak ABDde bir yil hukuka aykriri kaldi iseniz, giris yasaginiz 10 yildir. 10 yili gecirdiginiz icin giris yasaginiz olmayacaktir. Ancak formlarda ve DS260da dogru beyanatta bulunmaniz sarttir. Aksi halde yalan yere beyandan ciddi sorunlar yasarsiniz. DS 260 formunda bu durumu belirtmeniz ve oldugunca mantikli bir sekilde aciklamaniz ve durumdan pismanlik duydugunuzu da iletmeniz gerekir.
  • Change of status hk.

2
    0 Oy
    2 İleti
    276 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @RAITO, içinde söyledi: Change of status hk. Selamlar. Amerika'ya turist vizesi ile gidip statümü E2 olarak değiştirmeyi planlıyorum. Bir videoda E2 statüsüne geçebilmek için B1 vizesi ile Amerika'ya giriş yapılması gerektiğini, eğer B2 ile giriş yapıldıysa önce B1 statüsüne, daha sonra E2 statüsüne geçilmesi gerektiğini izledim. Bu durum doğru mudur? Yoksa B2'den E2'ye doğrudan geçiş söz konusu mudur? Ayrıca danışmanlık için varsa Türkiye ofisinizin iletişim bilgilerini özel mesaj ile paylaşırsanız sevinirim. Sayın @RAITO, TCde ofisimiz yoktur. Ancak TCde çok müvekkilimiz vardır. ABDden bizimle iletişime geçebilirsiniz. TCde çalışan hukuk asistanımız vardır. B1 veya B2 vizesinden E2ye geçiş yapabilirsiniz. Vize sürenizin yeterli olması gerekecektir. B1 vizeniz 30 gün geçerli ise bu dönüşümü yapamazsınız.
  • Adjustment of Status vs Consular process

2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @justbasketbol, içinde söyledi: Adjustment of Status vs Consular process Merhabalar ben dv lottery 2023 ü kazandım numaram 7xxx civarında yazın work and travel ile amerikaya geleceğim ds 260 formunda türkiye de konsolosluktan greencard mülakatına girmeyi seçersem sonrasında fikrim değişirse bu greencard sürecini amerika da devam ettirebilir miyim ? Tesekkurler Sayın @justbasketbol, geçerli vizeniz olduğu sürece ve ABDye girdikten belli bir süre sonra olmak şartı ile bu süreci ABDde de devam ettirebilirsiniz. Normal şartlarda numaranız TCden yeşil kart almaya yeterlidir.
  • Writ of Mandamus

2
    0 Oy
    2 İleti
    249 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Elif-Chavez, içinde söyledi: Writ of Mandamus 10 aydır AP deyiz, avukatımız writ of mandamus öneriyor. Writ of mandamus yapmış veya bilgi sahibi olan biris var mı acaba? 😕 Sayın @Elif-Chavez , AP ile administrative processingde(Admin.P.) olduğunuzu düşünüyorum. Ancak tam açıklamadığınız için emin olamıyorum. Cevaplarımı Admin. P.de ve konsolosluk işlemlerinde olduğunuz düşüncesi ile veriyorum. Admin.P. nin ne kadar süreceği kişinin durumu ile ilgili olup değişebilmektedir. Genelde konsolosluklardaki Admin.P. durumları normal şartlarda (COVID oncesi) altı ay içinde çözülmekte idi. Biz genelde bu durumdaki müvekkillerimize öncelikle altı aylık sureci beklemeyi tavsiye etmekte idik. Eğer Admin.P. durumu 6 ayda çözülmedi ise ondan sonra değişik yollara başvurmakta idik. Öncelikle problemin ne olduğunu öğrenilebilirseniz ne şekilde bir çözüme gidileceğini belirlemek kolaylaşacaktır. Bu konuda Kongre yardımı da istenebilir. Writ of mandamusun sizin durumunuza uygun olup olmadığını bilemiyorum. Bu yöntem askıda kalan vatandaşlık başvurularını harekete geçirmek için çok etkilidir ancak Admin.P. için pek etkili değildir. Writ of mandamus size istediğiniz sonucu vermeyebilir. Writ of mandamus sadece ilgili makamı bu konuda bir işlem yapmaya zorlayan bir davadır. Mahkeme davayı kabul edebilir veya red edebilir. Mahkeme davayı kabul etse bile sonuç konsolosluk yetkilisini bir işlem yapmaya zorlamaktır. Bu sonuç olumlu veya olumsuz olabilir. Writ of mandamus isteyebilmek için talep ettiğiniz konuda net bir hakkiniz olduğunu, hakkinizi vermeyen makamın bu konuda bir işlem yapması gerektiğini ve bu konuda başka bir çözüm yolunuz olmadığını (bütün yolları tüketmiş olduğunuzu) göstermeniz gerekir. Genelde konsoloslukların takdir yetkisi çok geniştir. Özellikle konu ABD’nin güvenlik isleri ve terörle ilgili konuları içeriyor ise Admin.P.ler çok uzayabilmektedir. ABD’nin neresinde olduğunuza bağlı olarak bazı mahkemeler konsoloslukları işlem yapmaya zorlayabilmektedir, ancak çoğu mahkeme konsolosluk islerine karışmamayı “Konsolosluk işlemleri mahkemeler tarafından tekrar incelenemez” kuralı gereği tercih etmektedirler. Sizin durumunuzun detaylarına baktıktan sonra ne yaparsanız en çabuk ve en olumlu sonuç alacağınız belirlenebilir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k