Green Card çekilişi yaş ve eğitim durumu
-
Merhabalar.
Şu an 17 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim yeşil karta başvurmamda bir sakınca var mı acaba?İnternette farklı yazan yerler görüyorum.Eğer kazanırsam mülakat zamanına kadar gerekenleri karşılayabileceğimi düşünüyorum.
Teşekkürler şimdiden -
Bu ileti silindi! -
-
Herhangi bir yaş şartı bulunmuyor, yani 18 yaş gibi bir şart yok birincisi.
İkincisi ise, sorunuzun cevabı şu linkte;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları -
Bende son sınıf öğrencisiyim. Bazıları başvururken diploman olmak zorunda diyor. Bazıları son sınıfsan mülakat zamanına diplomayı getirmiş olmak gerek diyor. Hangisi bende bilmiyorum. @crazycells reyis bir el at. :]
-
@enestalha mülakat esnasında diplomanın olmuş olması yeterli.
-
ama burası sohbet yeri değil arkadaşlar konu zaten yanlış yere açılmış lütfen önce forum kurallarını okuyup ona göre hareket edin. @mteskn @enestalha @crazycells konuyu silebiliriz Claudia hanıma yük olmasın boş yere.
-
@mteskn, içinde söyledi: Green Card çekilişi yaş ve eğitim durumu
Merhabalar.
Şu an 17 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim yeşil karta başvurmamda bir sakınca var mı acaba?İnternette farklı yazan yerler görüyorum.Eğer kazanırsam mülakat zamanına kadar gerekenleri karşılayabileceğimi düşünüyorum.
Teşekkürler şimdidenYonergelerde farkli yazsa da, Ankara'daki ABD konsoloslugu mulakat gunundeki durumu degerlendiriyor. Hatta mulakattan birkac ay sonra diplomasini alacak kisi icin diplomayi gondermesi icin ek sure bile vermislerdi.
Forumda net olarak cevaplanabilecek sorulari bu bolumde sormaniza gerek yok bence de. Forumda onceki yillarda pek cok ornegi oldu, o nedenle bu konuyu iyi biliyoruz. Ankara'daki konsolosluk mulakat zamanindaki durumunuzu degerlendiriyor. Bilginize.
@Yusuf-Saraçoğlu Bey, eger sorunun cevaplandigini dusunuyorsaniz konuyu kilitleyebiliriz.
-
Ek olarak sanırım başvururken high school, no diploma(no-degree) seçeneğinin işaretlenmesi gerekiyor yalan söylememek için.
-
@mteskn, içinde söyledi: Green Card çekilişi yaş ve eğitim durumu
Merhabalar.
Teşekkürler şimdidenSayın @mteskn,
2022 DV lotaryasi kuralları henüz aciklanmamış olsa da 2021 yılı kuralları ile genelde aynı olmaktadır. 2021 DV lotaryasi kurallarına gore başvuru şartlarının neler oldugunun Turkçesine bu linkten bakabilirsiniz.
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2021-Instructions-Translations/DV-2021-Instructions-Turkish.pdf
Ingilizcesi ise asagidaki linktedir.
https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2021-Instructions-Translations/DV-2021- Instructions-English.pdf
Buradan goreceginiz uzere, 2. Sart sizi etkiliyor. Burada minimum bir basvuru yasi sarti olmasa da baska bir takim sartlar vardir. “ 2. Koşul: Her başvuru sahibi, DV programının gerekliliği olan eğitim ve/veya meslek koşullarını aşağıdaki şekilde yerine getirmelidir: • En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk, orta ve lise eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlanmış olmasını gerektirir; VEYA • Son 5 (beş) yıl içinde en az (2) iki yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmak. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin yeterliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın O*Net Online (https://www.onetonline.org) veri tabanını kullanacaktır.” Sartlari yerine getiryorsaniz basvurabilirsiniz.
Teşekkürler. -
Eğer kazanırsanız mülakat tarihine kadar 18 olmuş ve elinizde lise diplomanızın olması gerekmekte.
-
@ahmetty yaş sınırı yok lise mezunu olması yeterli.
-
Merhaba, Açıköğretim lise mezunları kabul görüyor mu? Görüyorsa Herhangi bir dezavantajları var mı? Çok araştırdım fakat net bir cevap bulamadım İnternette. Cevaplayacak dostlara şimdiden teşekkürler.
-
@Dex diplomanız ile başvuru yapabilirsiniz. Açıköğretim olması bir fark yaratmaz. Normal liseden bir farkı yok. Bol şanşlar
-
Cekilise katilmak veya vize alabilmek icin bir yas siniri yok arkadaslar. Basvuruyla ilgili sorulariniz icin su basligi kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/222/ücretsiz-green-card-çekiliş-başvurusu-nasıl-yapılır
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum