Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card pasaport değişikliği

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    2 İleti
    434 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ozengnr, içinde söyledi: USCIS 2 yillik conditional card yerine 10 yillik Green Card verdi. Ne yapmaliyiz? Merhabalar, Ben Green Cardliyim. Esim henuz 1 ay once AOS yoluyla Green card aldi. Fakat Green Card aldigimiz gun henuz 9 aylik evliydik. Dolayisiyla 2 yillik GC almamiz gerekiyordu ama bize 10 yillik geldi. (CX6 yerine F26 yaziyor category) Hemen hemen butun kaynaklar bu durumun yasandigini ve I-90 dosyalamamiz gerektigini soyluyor. (ornek) Yasanin kendisi de burada. Fakat I-90 neredeyse 6 ay - 1 yil araliginda suruyor. Bu surecte yine yurt disina cikamiyoruz. Sadece acil durumlarda I-551 stamp alabilecebigimiz yaziyor. Bu dogru mudur? GC elimizde degilken esim nasil is bulabilir ve ise baslayabilir? Biz nasil ailelerimizi gormeye gidebiliriz? Ayrica ehliyet basvurumuz icin de I-551 gecerli. USCIS'e karsi olan guvensizligimizden dolayi endise icindeyiz. Yardiminiz icin tesekkur ederiz. Sayın @ozengnr, Lütfen linke bakiniz. Buradan hatayı değiştirmek için talepte bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/renew-or-replace-my-green-card USCIS hatası bir başvuru nedenidir ve I-90 başvurusu yapmanız gerekir. Bu süreçte yurtdışına çıkmanız tavsiye edilmez ancak acil durumlarda infopass başvurusu yapıp I-551 mührünü pasaportunuza koydurup seyahat etmeniz mümkün olur. Esiniz yeşil kartı göndermeden kopyasını alır ve ayni zamanda I-90 başvurusunun da kopyasını alır ise bunlarla ise alınır. Diğer bir yöntem I-551 mührünü pasaporta vurdurmak ve öyle is başvurusu yapmak olur. Bunları beraber de yapabilirsiniz. En az risklisi yeşil kartınızı aldıktan sonra yurtdışı seyahati yapmaktır, ikinci az riskli yöntem ise pasaportunuza I-551 mührü aldıktan sonra seyahat yapmak olacaktır. ABD’ye her giriş bir risktir, bu siz vatandaş olana kadar böyledir. ABD’ye giriş yaptığınızda yeşil kartlılar için geçerli tüm kurallara uymanız gerekir ve bunu girişteki gümrük yetkilileri kontrol ederler. Teşekkürler.
  • green card re entry permit

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    5
    0 Oy
    5 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @macarovski, içinde söyledi: green card re entry permit merhabalar 30 ocak 2020 tarihinde ilk girişimi New York'tan yaptım ve 2 hafta kalıp dönüşte yaptım son senem ve mezun olduktan sonra gitmek için.Pandemı ve başka bir sürü ailevi problemden oturu normalde eylül ayı gibi giriş yapmayı planlıyordum ama ertelemek zorundayım.Ailemin başında tek çocuk olarak ve yardıma ihtiyaçları olduğundan coronadan dolayı bir yere kıpırdayamıyorum.Ama greencardımı da yakmak istemiyorum.Re entry permit için abd de olmam gerekiyor biliyorum ama pandemiden dolayı birçok elde olmayan sebep oluyor bulunduğum ülkeden re entry permit başvurusu yapabiliyormuyum.En azından önümüzdeki yaza kadar vakit kazanmış olurum.Yada benim adıma ny de akrabam mevcut başvuruda bulunabiliyor mu ?Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.Şu 6-7 ayda neler yaşadığıma değinip hiç sizleri yormak istemiyorum ama her şey hayal ettiğimiz gibi de gitmiyor malesef Sayın @macarovski , Reentry permite TC’den başvurmak mümkün değildir. Akrabanız da sizin adınıza ABDde reentry permit başvurusunda bulunamaz. COVID neden ile bu konuda bir esneklik yoktur. Size tavsiyem ABD’ye bir an önce bir kez giriş çekiş yapmanızdır. Hatta reentry permit zamanınız geçti ise bir hazinlik yapmanız gerekecektir, neden geciktiniz, geçerli nedenlerinizin dosyasını hazırlamanız gerekir vs. ABD’ye girdikten sonra 1 hafta da kalıp TC’ye dönmuş olsanız ABD dışında 1 yıla kadar daha kalabilirsiniz. Ayrıca ABD’ye girişte ABD ile bağlarınızı güçlendirmeniz gerekecektir. ABD ile bağlarınız ne kadar güçlü olursa ABD dışında kalmış olduğunuz sure 1 yılı geçse bile mahkemeye düşerseniz durumunuzu savunmanız o kadar kolay olur. Diğer ihtimal SB1 vizesidir. Ancak bunu almak çok zor olup çok da tavsiye ettiğim bir çözüm değildir. Bu linke daha detaylı bilgi için bakabilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/returning-resident.html Teşekkürler.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • -1 Oy
    2 İleti
    267 Bakış
    crazycellsC
    @tolga20, içinde söyledi: green card mülakatı için hesapta yüksek miktar göstermek merhaba iyi günler green card mülakatı için banka hesabında 60k usd göstermek mülakatta sorun yaratırmı ? ( green card başvurusu yapmadan önce bankaya yatırılmış bir para ) ne sordugunuz anlasilmiyor, sorunuz net ve anlasilir olmali. Hangi kategoriden basvuru yapiyorsaniz once o kategorinin forumdaki konusunu inceleyip surece asina olmalisiniz. Daha sonra burada sorunuzu sorabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k