Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

• Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• @suzers, içinde söyledi: F4 vize kategorisinde 21 yaş problemi

Merhaba,

Amcam amerikan vatandaşı. Nisan 2007'de(nisan 2007 priority date'imiz) amcam, babama bir greencard başvurusu yaptı. Ben o tarihte 9 yaşındaydım. Ekim 2019 tarihli welcome letterımızı aldık. Welcome letter'ı aldığımızda ben 21 yaş 5 aylıktım. DS 260 ve civil documentslarımızı ailecek yükledik, temmuz 2022'de onaylandı. Ben şu an 25 yaşındayım, evli değilim. Greencard sürecimiz tamamlanana kadar evlenmeyeceğim. Süreçte şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, benim de şu ana kadar bütün belgelerim 21 yaş üstü olmama rağmen kabul oldu. Büyükelçilik randevusu bekleme aşamasındayız. Yaş dondurma benim için hala geçerli mi? Yoksa hakkımı kaybetmiş durumda mıyım? Bu andan sonra yaşa bağlı olarak bir red alma durumum olur mu?

Geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Sayin@suzers, detayli durumunuza bakmadan kesin bir bilgi veremiyorum. Ancak genelde kardes basvurularinda, yesil kart ciktiginda kardesin kendisi ve butun ailesi yesi karta hak kazanir. Sizin basvuru yapildiginda cocuk olmaniz yeterlidir. 21 yas ustu olmaniz haklariniza zarar vermez. Evlenmeniz haklariniza zarar verir. Ayrica Child Status Protection Act, da haklariniz korumaya yardimci olabilir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Adli Sicil Kaydı Ve Vize

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    405 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: Adli Sicil Kaydı Ve Vize Merhaba TCK 245/1 Maddesinden "Başkasına Ait Gerçek Bir Banka Veya Kredi Kartını Kullanarak Yarar Sağlama." Suçundan dolayı aktif olarak yargılanmaktayım. Henüz daha bir yargı sonucu alınmadı Ekim ayında davam için bir duruşmam var. Henüz adli sicilimde veya arşivli adli sicilimde bir kayıt görüntülenmemekte çünkü henüz bir mahkumiyet ve ceza almadım. Karşı tarafın tüm zararını giderdim ve muhtemelen yarı yarıya ceza indirimine hak kazanacağım konuştuğum avukatın bana dediğine göre böyle olucak. İlk mahkeme kaydım olduğu için 2 yıl ve altı ceza almam durumunda "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" İle ceza almıyorum ve bu durumdan ötürü adli sicilime yansıtılmıyor. Bu konuda tam 3 sorum olucak 1 - Belirttiğim suçun Eş üzerinden green card sürecinde etkisi nedir CR1/IR1 Vizesi eşim ABD Vatandaşı Mesela 4 Yıl 4 Aylık bir suç alırsam yarı yarıya düştüğünde 2 Yıl 2 Aylık bir suç adli sicil kaydımda gözükücek bu suç beni doğrudan RED Sınıfına sokar mı yoksa konsolosun kararına göre hala alabilme ihtimalim var mı? 2 - Olası bir durumda karar HAGB Çıkarsa ve suç arşivli adil sicil kaydımda gözükmezsem mahkeme kayıtlarını sunmalımıyım veya bundan DS-260 Formunda bahsetmelimiyim? çünkü bildiğim kadarıyla arşivli kayıtta olmadığı sürece bahsetmeme gerek yok 3 - Eğer bu durumdan vize alamazsam Ve I-601 Waiver Dosyalarsak olumlu onaylanma ihtimali nedir ve bu benim sürecimi ne kadar uzatır yani bu durumda sadece Waiver onayı alıp direkt NVC Aşamasından devam edebilirmiyim? yoksa sıfırdan I-130 Dahil tüm sürece en baştan mı başlamam gerekicek. Özellikle bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim... Sayin @Ekto-Oktan, bu sucun esinizin green card surecine olumsuz etkisi olmaz. Bu suc sadece sizin green card surecinizi etkiler. Sucun arsivli sicil kaydinda gorunmemesi veya sicil kaydinin silinmesi durumun varligini degistirmez, bunu yine de bildirmek gerekir. Mahkeme sonucuna bakmadan, hukmu incelemeden bir sey soylemek mumkun degildir. Esiniz ABDli ise ve ona bu durum zorluk yaratacak ise I-601 waiver alma ihtimaliniz olabilir. Karar geldikten sonra bunu degerlendirmek dogru olur.
  • E2 Vize Süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    337 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Meltem-0, içinde söyledi: E2 Vize Süreci Merhaba, Eşim 2024 Şubat ayında E2 vizesi için İstanbul’da başvuruda bulundu. Yenileme de diyebiliriz çünkü önceki E2 vizesinin süresi bu yıl Haziran ayında doldu. İki ülke de legal bir sorunumuz olmadı hiç, vergilerimizi de zamanında ödedik. Başvuruda bizden ek bilgi ve belge için sarı ve yeşil formları verdiler ve 6 Mart’ta istenilen belgeleri toplayıp ilettik. Başvuru statümüzde Şubat 2024’ten beri bir değişiklik görünmüyor. Amerika’daki şirket avukatları da bir bilgi alamadılar, konsoloslukdan da bir yanıt alamadık. Burada sorum ne kadar süre daha beklemek gerekli, ve tekrar başvuru yapmamız gerekebilir mi? Şimdiden teşekkürler Sayin@Meltem-0, Turkiyeden E2 basvurulari ve yenilemeleri zor gecmektedir. Kongre yardimi kullanmayi deneyebilirsiniz. Onun sonucuna gore ne yapacaginiza karar verebilirsiniz. Vergi verdiginiz eyaletin temsilcilerinin kongre yardimini bir an once kullanmanizda yarar vardir. Bu islemleri Ocak 20den once sonlandirabilirseniz cok avantajiniza olur. Dilereseniz ikinic bir gorus alabilirsiniz. Kongre yardimindan en iyi sonucu almak icin kendinizin, yani vergi yukumlusunun, yapmasi gerekse de, bu konuda olumlu sonuc almak icin sizi yonlendiriyoruz. Ne sekilde yardim istediginiz ve ne soylediginiz sonucu direkt olarak etkiliyor. Bilginize sunarim.
  • J1 vize

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cnpist, içinde söyledi: J1 vize Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    409 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gülcan, içinde söyledi: E2 vizesindeki 18 ve 21 yaşındaki çocukları kapsıyor mu? 1.merhaba ben E2 vizesi için çok şey araştırıp okudum fakat bir şey kafama takıldı eğer usa da başvurulduğu takdirde iki yıl yurda giriş çıkış yapıldığı takdirde yine yeniden vizeye başvurulması gerekiyormuş, bu iki eşide mi kapsıyor? 2001 ve 2004 ekim ayı doğumlu iki çocuk var onlar E2 ye dahil oluyorlar mı? onların yurda giriş çıkışlarında problem olurmu? 2. Green kart çıkmış bir kişi turist olarak usa ya gidebilir mi? pasaport kontrolünde belli oluyor mu? bilgileri oluyor mu? bir sorun teşkil edermi? çok teşekkür ederim. Sayın @gülcan, E2 vizesi ile ABD dışına çıkarsanız sonra vize almanız gerekir ve bu iki eşi de kapsar. E2 vizesi 21 yaşına kadar olan çocukları kapsar. Sonrasında çocuğun kendisinin bağımsız bir vizesinin olması gerekir. Anne ve babanın vizesinden faydalanamaz çünkü çocuk hukuki tanımı 21 yaşında sona erer. İkinci sorunuza gelirsek yeşil kart çıkmış kişi turist olarak ABDye girebilir. Ancak yeşil kart alındıktan sonra bu mümkün olmaz. Eğer DV lotaryasını kastediyor iseniz o mali yılın sonuna kadar yeşil kart alınmadan alınmış sayılmadığl için kazanılmış olması alınmış olması anlamına gelmez. Bu nedenle yeşil kart çıkmış ancak TCde işlemlerin sonuçlanmayacağını düşünen bazı talihliler turist vizesi ile ABDye gelip şartları uygun olursa ABD içinden statü değişikliği yolu ile yeşil kartı almaktadırlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k