Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, J1 ile Amerika'da bir sirkette ise girildigi takdirde, 2 sene sonunda J1 uzatilabilir mi , bunun icin calisilan firmanin bir islem yapmasi gerekir mi ? J1 vizesinin 2 sene kuralindan devlet feragat ederse, J1 yerine baska bir vizeye basvurulmus olmasi gerekli mi ya da statu degisikligine mi basvurulmus olunmali ? Sorular fazla oldu, kusura bakmayın. Tesekkurler.


  • @cnpist, içinde söyledi: J1 vize

    Merhaba, J1 ile Amerika'da bir sirkette ise girildigi takdirde, 2 sene sonunda J1 uzatilabilir mi , bunun icin calisilan firmanin bir islem yapmasi gerekir mi ? J1 vizesinin 2 sene kuralindan devlet feragat ederse, J1 yerine baska bir vizeye basvurulmus olmasi gerekli mi ya da statu degisikligine mi basvurulmus olunmali ? Sorular fazla oldu, kusura bakmayın. Tesekkurler.

    Sayin @@cnpist, oncelikle genelde J1 sponsorlari sure uzatilabiliyorise sureyi uzatabilirler. Bunun icin ilgili J1 turunun uzatmaya uygun olmasi gerekir. Degisik J1lerin maksimum kalis sureleri vardir. Ornegin dort ay- ogrenci summer work and travel programi ile gelenler; yedi yil ( tip doktorlari) gibi. J1 vizesi turune gore bu uzatma durumu degisecektir. J1den 2 yil kurali olsa bile baska bazi vizelere gecis mumkundur. J1 2 yil kurali var ise bu kural kaldirilmadan statu degisikligi yapip yesil kart almak genelde mumkun degildir.


  • Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler


  • @cnpist, içinde söyledi: J1 vize

    Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler

    Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Adli Sicil Kaydı Ve Vize

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    403 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: Adli Sicil Kaydı Ve Vize Merhaba TCK 245/1 Maddesinden "Başkasına Ait Gerçek Bir Banka Veya Kredi Kartını Kullanarak Yarar Sağlama." Suçundan dolayı aktif olarak yargılanmaktayım. Henüz daha bir yargı sonucu alınmadı Ekim ayında davam için bir duruşmam var. Henüz adli sicilimde veya arşivli adli sicilimde bir kayıt görüntülenmemekte çünkü henüz bir mahkumiyet ve ceza almadım. Karşı tarafın tüm zararını giderdim ve muhtemelen yarı yarıya ceza indirimine hak kazanacağım konuştuğum avukatın bana dediğine göre böyle olucak. İlk mahkeme kaydım olduğu için 2 yıl ve altı ceza almam durumunda "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" İle ceza almıyorum ve bu durumdan ötürü adli sicilime yansıtılmıyor. Bu konuda tam 3 sorum olucak 1 - Belirttiğim suçun Eş üzerinden green card sürecinde etkisi nedir CR1/IR1 Vizesi eşim ABD Vatandaşı Mesela 4 Yıl 4 Aylık bir suç alırsam yarı yarıya düştüğünde 2 Yıl 2 Aylık bir suç adli sicil kaydımda gözükücek bu suç beni doğrudan RED Sınıfına sokar mı yoksa konsolosun kararına göre hala alabilme ihtimalim var mı? 2 - Olası bir durumda karar HAGB Çıkarsa ve suç arşivli adil sicil kaydımda gözükmezsem mahkeme kayıtlarını sunmalımıyım veya bundan DS-260 Formunda bahsetmelimiyim? çünkü bildiğim kadarıyla arşivli kayıtta olmadığı sürece bahsetmeme gerek yok 3 - Eğer bu durumdan vize alamazsam Ve I-601 Waiver Dosyalarsak olumlu onaylanma ihtimali nedir ve bu benim sürecimi ne kadar uzatır yani bu durumda sadece Waiver onayı alıp direkt NVC Aşamasından devam edebilirmiyim? yoksa sıfırdan I-130 Dahil tüm sürece en baştan mı başlamam gerekicek. Özellikle bu konuda bilgi verebilirseniz çok teşekkür ederim... Sayin @Ekto-Oktan, bu sucun esinizin green card surecine olumsuz etkisi olmaz. Bu suc sadece sizin green card surecinizi etkiler. Sucun arsivli sicil kaydinda gorunmemesi veya sicil kaydinin silinmesi durumun varligini degistirmez, bunu yine de bildirmek gerekir. Mahkeme sonucuna bakmadan, hukmu incelemeden bir sey soylemek mumkun degildir. Esiniz ABDli ise ve ona bu durum zorluk yaratacak ise I-601 waiver alma ihtimaliniz olabilir. Karar geldikten sonra bunu degerlendirmek dogru olur.
  • Revoked Vize Sonrası Yeni Vize Başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    466 Bakış
    R
    Merhaba @Claudia J. Muslu, Benim anlamadığım nokta ise waiver başvurusunu herhalburkarda yapmam gereklimidir.? Çünkü toplamda 355 gün kaldım. Bana verilen süre ise 6 aydı. yani süre dışından 175 gün kalmış oldum. Bu da 3 yıllık ban anlamına geliyor benim ki. Bu arada Amerikadan 2018' in Kasım ayında ayrılmıştım. Geçenlerde tekrar körfez bölgesinde ki konsoloslukta görüşmeye gittim. Ama kriterleri karşılamıyorsunuz diye vize reddi verildi bana. Ben bundan bana waiver başvuru yapmamam gerektiğini çıkarıyorum. Acaba doğrumudur.? Teşekkür ederim.
  • Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    266 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dnzbb, içinde söyledi: Cr1 Ir1 sürecinde vize kategorisi Merhabalar biz 27.02.19 da abd vatandaşı eşimle türkiyede evlendik. Mart 2019 da uscis e başvurduk. 18 şubat 2021 de ankarada mülakatımdan bir gün sonra pasaportumun postaya verildiğine dair mail aldım ve 3-4 gün sonra vizem elime ulaştı. Pasaportumda evliliğimiz 2 yılını tamamlamadığı için vize kategorim CR1 yazıyordu. 7 Haziran 2021 de Abd ye giriş yaptım ve 25 Haziran 2021 de green card ım geldi. Bu sefer vize kategorim IR1 yazıyor ve card expired 2031 yazıyor. Ben bu durumda 2 yıl içinde herhangi bir belge doldurmalı mıyım? (Cr1 olunca GC ı 2 yılda yeniletiyoruz) ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı? Sayın @dnzbb ; Belgelerinize bakmadan bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak evlilik iki yıldan fazla geçerli olduğunda yeşil kart daimi olarak veriliyor. Bazen hatalı kayıt mümkündür. Bu linke bakiniz. Eğer evlilik iki yıldan daha az sureli ise o zaman geçici yeşil kart veriliyor ve I-751 formuna başvurmak gerekiyor. https://www.uscis.gov/green-card/after-we-grant-your-green-card/conditional-permanent-residence/removing-conditions-on-permanent-residence-based-on-marriage Eğer durumunuz konusunda emin değilseniz, kart ve tarihlerinizle beraber durumunuzu bir danışmanlık görüşmesi ile kontrol etmenizde yarar vardır. Teşekkürler.
  • J1 Tax return(turbotax)

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    2 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @Burak-Erdoğan , Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum