Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda


  • Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

    1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

  • @Pndspnya, içinde söyledi: Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

    Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

    1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

    Sayın @Pndspnya,
    Vatandaşlık başvurusu için genelde gereken sure 5 yıldır. Bunun istisnaları vardır. Örneğin,, ABD vatandaşı ile evlenenler 3 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirler Sizin bir istisna durumunuz yok ise genel sureye tabii olursunuz ancak istisna var ise 5 yıldan az surede vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Yeşil kartlı iken kesinlikle oy kullanmamanız gerekiyor, özellikle başkanlık seçimlerinde. Bazen ehliyet aldığınızda sizi direkt olarak oy vermek için kaydediyorlar. Başkanlık seçimlerinde oy vermek sadece ABD vatandaşlarının yapabileceği bir faaliyet. Aksi ciddi bir suç. O yüzden ABD vatandaşı olmadan kesinlikle oy vermeyin ve kendinizi bu tip yerlere yazdırmayın. Vatandaş olmak konusunda daha detaylı bilgi için eke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf
    Teşekkürler.


  • @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.


Benzer Başlıklar

  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    766 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    4 İleti
    218 Bakış
    A
    @Claudia-J-Muslu Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
  • Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    378 Bakış
    crazycellsC
    @feyzaşener, içinde söyledi: Amerikadayken Dv lottery başvurusu yapmak Merhaba, Eşim yaklaşık 10 aydır Amerikada B1 vizesini F1 e dönüştürmek için USCIS’e başvurmuştu ama pandemi süreci araya girince başvuru askıda kaldı. Bu arada ben Türkiyedeyim ve bana 2021 yılı için greencard çıktı. Case numaramız 10binlerde. Bende ve çocuklarımızda turist vizesi var. Eşimin F1 statüsü onaylandığında ben ve çocuklar F2 statüsünde olup Amerikadan AOS yapıp greencard alabilir miyiz? Ds 260 formunu hala doldurmadık. Doldurmalı mıyız? Ya da eşimin F1 statüsü onaylanmadı ve orda kaçağa düştü Türkiyeye dönmeden greencard başvurusunu ordan yapabilir mi? Şu an için ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Türkiyede Ocak 2021e kadar göçmenlik başvurusu kaldırıldığı için herhangi bir işlem yapamayacağımız için greencard alma sürecini Amerikada yapmak istiyoruz nasıl bir yol izlemeliyiz? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim. Bu bolumu detay gerektiren sorular icin kullanamazsiniz maalesef. Sorulariniz ozel degil genel surecleri ilgilendirmeli. Oncelikle bolum kurallarini suradan okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız Daha sonra su konuyu okuyup: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak genel AOS sureci hakkinda bilgilendikten sonra aklinizda hala net olmayan genel sorulariniz icin bu kismi kullanabilirsiniz
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    302 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum