Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

• Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

• @Pndspnya, içinde söyledi: Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

Sayın @Pndspnya,
    Vatandaşlık başvurusu için genelde gereken sure 5 yıldır. Bunun istisnaları vardır. Örneğin,, ABD vatandaşı ile evlenenler 3 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirler Sizin bir istisna durumunuz yok ise genel sureye tabii olursunuz ancak istisna var ise 5 yıldan az surede vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Yeşil kartlı iken kesinlikle oy kullanmamanız gerekiyor, özellikle başkanlık seçimlerinde. Bazen ehliyet aldığınızda sizi direkt olarak oy vermek için kaydediyorlar. Başkanlık seçimlerinde oy vermek sadece ABD vatandaşlarının yapabileceği bir faaliyet. Aksi ciddi bir suç. O yüzden ABD vatandaşı olmadan kesinlikle oy vermeyin ve kendinizi bu tip yerlere yazdırmayın. Vatandaş olmak konusunda daha detaylı bilgi için eke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.

Benzer Başlıklar

• Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    560 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi Merhabalar, 4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını. Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
  • H1B Çalışma Vizesi Hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    278 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @fgunarslan, içinde söyledi: H1B Çalışma Vizesi Hakkında Claudia Hanim merhaba, 2018 Eylül ayında turist olarak NYC'e gittim. Belli bir süre turistik olarak orada gezip dolaştıktan sonra burada neden çalışmayayım diye düşünmeye başladım ve yaptığım iş ile ilgili bana sponsor olacak bir firma buldum ve süreç başladı. 2019 yılı Nisan ayında yapılan H1B vizesi için çekilişe girdim ve o çekilişten çıktıktan sonra USCIS gerekli tüm incelemeleri tamamladı ve Kasım 2019 da "approval notice" mi gönderdi. Malum 2019 Kasım Aralık aylarında başlayan virüs salgını ve 2020 Mart ayında ilan edilen pandemi sonrası ülkelerin konsoloslukları kapatması ve özellikle Trump'ın vizeler ile ilgili aldığı kararlar ve ertelemeler benim bu sürece başvurmamı doğal olarak engelledi. Bildiğiniz üzere H1B Approval Notice in 3 yıllık bir süresi var ve benim sürem 2022 yılı Eylül ayında son bulacak. Size kısaca durumumu anlattıktan sonra sizden cevabını bulabileceğimi düşündüğüm bir kaç soru var. Şöyle ki; Tüm Dünya'da baş gösteren virüs ve sonrasında ilan edilen pandemiden dolayı kapanan konsolosluklar ve Trump'ın vizeler ile ilgili almış olduğu kararlar benim dosya süremin uzatılmasına yada ertelenmesine olanak sağlar mı? Şu an konsolosluklar H1B vize başvurularına turist vizelerine oranla F1 yada ticari vizeler gibi öncelik veriyor mu? Dosya süresi 2022 Eylül ayında dolacak olan H1B dosyam için DS160 formunu doldurup gerekli ödemeleri yaptıktan sonra eğer H1B vizelerinin de turist vizeleri gibi bir önceliği yok ise 1 belki 1,5 yıl sonraya verilecek randevu da bile hakkımız saklı kalır mı? H1B vizesi için gerekli formları doldurup randevu alıp görüşmeye girdikten sonra pasaportuma o vizeyi almış olmam o vize ile NYC (USA) gitmesem bile işveren, benim bu vizeyi almamdan kaynaklı herhangi bir vergi yüküne tabi olur mu? Mücbir bir sebep olduğu için H1B dosyalarında süre uzatmasına dair bir açıklama yapıldı mı? (hiçbir yerde denk gelmedim belki kaçırmış olabilirim.) Bu konuda sahip olduğunuz deneyimleriniz ile ilgili sorularımın cevapları konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. Fuat GÜNARSLAN Sayın @fgunarslan, Pandemi sureci ile göçmenlikte ekstra sorunlar yasandı ve yaşanmakta. Sizin dosyanız da herkesin dosyası ile ayni şekilde değerlendirilecektir. Kendiniz ayrıca bir acil vize değerlendirme talebi gibi bir talepte bulunursanız tabii ki bu farklı olacaktır. O zaman hisli bir değerlendirmeye tabii tutulursunuz. Su anda konsolosluklar öğrenci vizelerine öncelik veriyorlar. Ayrıca dünyanın değişik yerlerindeki bazı konsolosluklar hem 3. Ülke vatandaşı süreçlerini alabiliyorlar hem de daha çabuk donuş sağlayabiliyorlar. H1B vizenizi başka bir ülke konsolosluğundan almanız da mümkün olabilir. Vize ve surecin 1-2 yıl sonraki geçerliliği ile ilgili bütün durumunuza bakmadan cevap vermek doğru olmayacaktır. Zaten H-1B 3 yıllık bir vize olup, 3 yıldan sonra bir daha uzatma isteyip H-1B almak gerekecektir. Isıverenin vergi yüküne tabii olması için genelde sizin bir maaş veya bir ödeme alıyor olmanız gerekir. Genelde çalışana ödeme yapılmadan vergi yükü doğmaz. Ancak vergi uzmanı ile bunları teyit edebilirsiniz, vergi benim alanım değildir. “Extraordinary circumstances” denen durum bazı hallerde kullanılabilir. Sizin durumunuz da buna uygun olabilir. Bu andemiden dolay olan bir mücbir sebep değildir. Her zaman olabilecek mücbir sebepler için göçmenlikte kullanılabilir. Teşekkürler.
  • EAD card hakkında

2
    2
    0 Oy
    2 İleti
    431 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @seznec, içinde söyledi: EAD card hakkında 21/02/2020 tarihinde AOS başvuru formlarımızı gönderdik. 24/03/2020-biometrik randevumuz günüydü koronadan dolayı iptal yazısı geldi. İkinci randevuyu 31/03/2020 tarihine verdiler onun için iptal yazısı gelmedi,ve biz uscis office gittik geri döndürdüler iptal dediler ve bir daha bize tarih gelmedi.4 haziran 2020 de uscis officelerinin açıldığını sosyal medya hesaplarından gördüm bugüne kadar da yeni randevu bugün gelir yarın gelir diye bekledim hiçbir yazı gelmedi.dün I-765 ve I-131 ile ilgili ekte bilgilerinize sunduğum evraklar tarafıma posta ile ulaştı. İzninizle,Buna göre sormak istediğim sorular şunlar. 1)bana biometrik randevu verilemediği için mi EAD kart yerine bu evraklar gelmiş oldu.? 2)Biometrik randevu için bana bir türlü yeni tarih verilmediğini Uscise nasıl bir yöntemle anlatabilirim? 3)Ekte bulunan I-765 notice ile SSN alabilirmiyim? Yanıtlarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım. [image: 1596812504184-257d6da7-6c96-49ee-9d25-4afbd9238f5e-resized.jpeg] [image: 1596812504042-9f18a482-f25b-4dd2-bd17-90ac01ae7347-resized.jpeg] Sayın @seznec , USCISte ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bunlardan biri de yeşil kart ve EAD kartlarının basımı ile ilgilidir. Washington Posttaki bu yazıda da basılması gereken ne kadar çok kartın basılmadığı açıklanmaktadır. https://www.washingtonpost.com/opinions/how-the-trump-administration-is-turning-legal-immigrants-into-undocumented-ones/2020/07/09/15c1cbf6-c203-11ea-9fdd-b7ac6b051dc8_story.html Bunun ile ilgili hem USCISe şikâyette bulunmanız hem de Ombudsman yardımı kullanmanız gerekecektir. Kongre üyenizin yardımını da isteyebilirsiniz. USCISe online ulaşıp problem bildirebilirsiniz. Onlardan cevap alamayınca bunun kanıtı ile beraber Ombudsmani kullanmanız gerekir. Hem websitemde http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/ hemde facebook sayfamda https://www.facebook.com/musluhukuk Ombudsman yardımı ile ilgili bilgi paylaştım. Onlara bakabilirsiniz. Son sorunuzu Social Security Administrationa yönlendirmeniz gerekir. Onların prosedurleri farklı olabiliyor. Onlara buradan ulaşabilirsiniz. https://www.ssa.gov/ Özellikle Ombudsman yardımı konusunda danışmanlık görüşmesi alabilirsiniz. Teşekkürler
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k