Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

• ⭐⭐

@Claudia-J-Muslu

Merhabalar,

Arkadasim icin soruyorum ,zamaniniz olurda cevap verirseniz cok sevinirim.

Arkadasim,Turist vizesi ile ailesiyle Florida'ya tasindi ve sirket kurarak statusunu E2 yatirimci vizesine cevirmeye calisiyorlar. Sirketi kurup ITIN numaralarini aldilar. Daha Banka'ya gidip is yeri hesabi actirip post talebinde bulundular. Fakat Banka yetkilileri Ssn olmadan post cihazlarini veremeyeceklerini beyan ettiler. Bu cihazi almadan is yerini faaliyete geciremeyeceklerinde dolayi E2 vizesini nasil devam ettirecekleri konusunda hicbir fikirleri yok. Yol gosterebilirseniz cok seviniriz. Tesekkur ederiz.

• @HockeyUmpire2 Bu çok teknik bir durum ve süreç zorlu kendi adınıza da sormuyorsunuz soruyu arkadaşınız için soruyorsunuz. Burada mutlaka tecrübesi olan arkadaşlar bir şeyler yazacaklardır ama lütfen yanlış anlamayın arkadaşınız sağlam bir avukat bularak profesyonel yardım almalı

• @Alex lütfen yanlış anlamayın ama bu bölümdeki soruları sadece Muslu Hukuk Bürosu cevaplıyor.

• Pardon etiketi görmemişim :)

• ⭐⭐

@Alex estafullah yanlis anlasilacak bir durum yok. Avukattan randevu aldilar butun sureci devam edicekler ben belki muslu hukuk burosu ile onlarin iletisimini devam ettirirler diye sorayim dedim 😊 yoksa oyle sallama is yapicak cehalette degiliz .

• ⭐⭐

@Rhonster 😊

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: B1 'den E2 vizesine gecis sureci hk.

@Claudia-J-Muslu

Merhabalar,

Arkadasim icin soruyorum ,zamaniniz olurda cevap verirseniz cok sevinirim.

Arkadasim,Turist vizesi ile ailesiyle Florida'ya tasindi ve sirket kurarak statusunu E2 yatirimci vizesine cevirmeye calisiyorlar. Sirketi kurup ITIN numaralarini aldilar. Daha Banka'ya gidip is yeri hesabi actirip post talebinde bulundular. Fakat Banka yetkilileri Ssn olmadan post cihazlarini veremeyeceklerini beyan ettiler. Bu cihazi almadan is yerini faaliyete geciremeyeceklerinde dolayi E2 vizesini nasil devam ettirecekleri konusunda hicbir fikirleri yok. Yol gosterebilirseniz cok seviniriz. Tesekkur ederiz.

Sayın @HockeyUmpire2,
    Bu soruyu arkadasınız için sorduğunuz için cevaplamayı uygun bulmuyorum. Söyle ki bilemediğiniz ve atladığınız önemli detaylar olabilir ve verilecek cevap değişebilir. Arkadasınız direkt sormak isterse sorusunu cevaplamaya çelişirim. Alayişiniz için teşekkür ederim.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu cok tesekkur ederim .ne demek cok haklisiniz

Benzer Başlıklar

• J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis Merhaba, 2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur. Tesekkurler, Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
  • Aynı Dönemde Eb3 ve E2 Süreci

3
    0 Oy
    3 İleti
    310 Bakış
    Er RaynE
    @Claudia-J-Muslu nazik cevabınız için teşekkür ederim.
  • 0 Oy
    5 İleti
    328 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ? Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. ) Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum. Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
  • B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı

4
    0 Oy
    4 İleti
    471 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @metin1985, içinde söyledi: B1/B2 vizesiyle kalış süresi aşımı Merhabalar. B2 turist vizemle 6 aylık kalış süremi covid 19 uçuş yasakları nedeniyle 3 ay aştıktan sonra ancak Türkiye'ye dönebildim. Bu süredeki uçak biletlerimi hep uçuş şirketi iptal etti ve ha döndüm ha döneceğim derken uzatma başvurusunu da geciktiğim için yapamadım. Döndükten sonra CBP'den ''There is an important information related to your admission into United States'' yazan bir e-mail aldım. Ancak bu bilgiye sitelerinden hata verdiği için aylardır ulaşamadım. Konsolosluğa ve Cbp'ye ayrı ayrı bu bilgi için başvursam da her iki taraf topu her seferinde birbirlerine attığı için bu oralardan da bu bilgiye ulaşamadım. Muhtemelen overstay yaptığım için vizemi iptal etmiş olabileceklerini düşünüyorum. Acaba Amerika'ya girerken uçuş iptallerini göstererek waiver'a başvursam şansım çok mu düşük olur? Yoksa konsolosluktan yeni bir vize başvurusu mu yapsam ve derdimi orda mı anlatsam? Bazı yerlerde 3 ay yüzünden giriş banı yememiş olsanız bile bir kez overstay yapınca konsolosluklar kolay kolay size artık vize vermezler demişler, bu bilginin doğruluk payı nedir? Bu doğruysa Amerika'ya gitmeden önce vize iptali işleminin iptali ve eski hale getirme davası açmak mümkün müdür? Mümkünse şansım var mıdır? Siz ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler şimdiden Sayın @metin1985, Size ne olacağını tam olarak söylemek mümkün değildir. Öncelikle sizin ABD’de kalışınız 6 ayı geçecek idi ise buna daha 6 aylık sureniz bitmeden ABD’de iken uzatma istemeniz gerekirdi. Uçak şirketinin yaptığı bütün ertelemeleri elinizde bulundurun. Bunları hangi yola başvurursanız başvurun mutlaka kullanacaksınız. CBP mesajını öğrenmenizde ve onlara durumu iletmenizde yarar olacaktır. Genelde deferred inspection denen CBP ünitesi bir takım düzeltmeler yapabilmektedir. Siz hangi havalimanından giriş çıkış yaptı iseniz oranın gümrüğü ile yazışmanız gerekecektir. Gümrükle temasa geçmeden sonrası hakkında ne yapmanız gerekeceği ile ilgili bir şey söylemek doğru olmaz. Bir tip benzetmesi kullanacak olursak, teşhisinizi doğru yapmazsanız doğru tedavi ve doğru ilacı alamazsınız. Bu nedenle ilk aşamada giris-cikis yaptığınız gumruk deferred inspection ünitesi ile yazışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra yeni vizeye mi başvurursunuz, gümrük isinizi düzeltebilir mi, waiver mi gerekir belli olacaktır. Gümrükle yazışmanızda bilgi ve belgelerle ver durumunuzu en lehinize şekilde anlatarak yazışmayı yapmanız sonucu etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k