Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Economic Impact Payment for J1


  • Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum.


  • @Arda-Yıldız, içinde söyledi: Economic Impact Payment for J1

    Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum.

    Sayın @Arda-Yıldız,
    Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku acısından stimulus çeki almak public charge ( devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak göçmenler kategorisi) sayılmayacaktır. Yeşil kart başvurusu bu konuda olumsuz etkilenmeyecektir. Ancak her J-1 bu çeki alamaz. Vergi acısından duruma bakmanız gerekir. Çünkü vergi problemleri vatandaşlık ve yeşil kart surecini etkiler.
    Özetle bazı J-1ler stimulus çeklerini alabilirler ancak bunun için ABD’de belli bir suredir yaşıyor olmaları (IRSin substantial presence testini geçmeleri gerekir ki bu ABD’de yasama suresi ile ilgilidir), başkasının vergi formunda birine bağımlı görünmüyor olmaları, sosyal sigorta numaraları bulunmalı ve ABD’de ikamet eden yabancı kategorisinde olmaları gerekmektedir.
    Parayı geri vermeniz gerekiyor ise aşağıdaki linkte bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanmıştır. Stimulus çeki ile ilgili vergiyi ilgilendiren bütün konularla ilgili bilgi linkte bulunmaktadır. https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center#more
    Özellikle 11. Sorunun cevabi sizi ilgilendirmektedir. İngilizcesini aşağıya kopyalıyorum:
    Q11. A person who is a nonresident alien in 2020 is not eligible for the Payment. A person who is a qualifying resident alien with a valid SSN is eligible for the Payment only if he or she is a qualifying resident alien in 2020 and could not be claimed as a dependent of another taxpayer for 2020. Aliens who received a Payment but are not qualifying resident aliens for 2020 should return the Payment to the IRS by following the instructions about repayments.
    Teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    5 İleti
    329 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Johny-Bravo, içinde söyledi: J1 (Trainee) vizesiyle 2. iş yapmamın EB3 sürecine etkisi nedir ? Merhabalar, 2023'un basinda J1 (trainee) vizesiyle Abd'ye geldim. Daha once de 3 defa Work And Travel programiyla gelmistim. Suan trainee olarak calistigim sirketin greencard icin bana sponsor olma durumu soz konusu. Normalde WAT yaptigim zamanlar J1 vizesiyle 2. is yapabiliyorduk. Ben buradayken Turkiye'de deprem oldu ve ailemde bundan etkilendi. Ben de o an detayli arastirma yapmadan J1 vizesine guvenerek aileme maddi destek saglamak adina haftasonlari 2. is yapmaya basladim. Eger sirket bana sponsor olursa, greencard surecinde yapmis oldugum 2. isin olumsuz etkisi olur mu ? 18 ay vizem var suan 7. ayin icerisindeyim ve 2.5 aydir 2. is yapiyorum. (Yapmak zorundayim. ) Sirket sponsor olmayi kabul ettigi takdirde, islemleri vize surem dolmadan ne kadar once baslatmamiz gerekir ? Bu konuda benim onlari yonlendirmem lazim. Sirket Florida'da, sizin hukuk firmanizla calismak icin Florida lisansli bir avukat olmaniz zorunlu mu ? Sirketi, islemler icin size yonlendirebilir miyim ? Surecin bir avukatla takip edilmesi gerektigini biliyorum. Sayin @Johny-Bravo, sirket sponsor olursa genelde bir an once sureci baslatmaniz uygun olur ancak J-1inizin veya onceki J-1lerinizin 2 yil ulkenize donus mecburiyeti var ise oncelikle o sarti kaldirmaniz iyi olur. Gocmenlik icin ABDnin herhangi eyaletinde ruhsatli bir avukat ile calisabilirsiniz. Eger vizeniz 2. ise izin vermiyorsa, J-1 anlasmanizda boyle bir bilgi var ise, o zaman ABDde statu degisikligi yolu ile yesil kart almama ihtimaliniz cok artar.
  • J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mert-Berat-Arslan, içinde söyledi: J1 Vize Reddinden Sonra H2B Vizesi Başvurusu Merhabalar, h2b vizesi için Mayıs ayında randevum var.3 hafta önce work and traveldan ret yemiştim. Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu aldığım Ret h2b vizemi çok etkiler mi? Bu vize türünde onay ret oranları nasıl ? Sayin@Mert-Berat-Arslan, H2B vizesi icin red oranlari work and travele gore daha dusuktur. Work and travelden red almis olmaniz H2Bden red alacaksiniz demek degildir. Ancak TCye donme niyetinizin cok net anlasilmasi gerekir. Eger ABDye gidip TCye donmeyeceginizi dusunurlerse yine red alma sansiniz vardir.
  • J1 vizesi hakkında

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    277 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum