Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Economic Impact Payment for J1

• Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum.

• @Arda-Yıldız, içinde söyledi: Economic Impact Payment for J1

Merhabalar, ben j1 vizesiyle 1 ocak 2020 de amerika'ya geldim. Economic impact payment nonfiller document`a basvuru yaptim ve basvurum aonaylandi 1200 dolarlik ucreti aldim ama J1 ile gelenlerin bu odemeyi almamasi gerektigini ogrendim simdi parayi geri iade etmek istiyorum herhangi bir yaptirimi ya da cezai islem olur mu merak ediyorum. Cunku alamayacagimi bilmiyordum ve parayi geri gondermek istiyorum.

Sayın @Arda-Yıldız,
    Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku acısından stimulus çeki almak public charge ( devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak göçmenler kategorisi) sayılmayacaktır. Yeşil kart başvurusu bu konuda olumsuz etkilenmeyecektir. Ancak her J-1 bu çeki alamaz. Vergi acısından duruma bakmanız gerekir. Çünkü vergi problemleri vatandaşlık ve yeşil kart surecini etkiler.
    Özetle bazı J-1ler stimulus çeklerini alabilirler ancak bunun için ABD’de belli bir suredir yaşıyor olmaları (IRSin substantial presence testini geçmeleri gerekir ki bu ABD’de yasama suresi ile ilgilidir), başkasının vergi formunda birine bağımlı görünmüyor olmaları, sosyal sigorta numaraları bulunmalı ve ABD’de ikamet eden yabancı kategorisinde olmaları gerekmektedir.
    Parayı geri vermeniz gerekiyor ise aşağıdaki linkte bunu nasıl yapabileceğiniz açıklanmıştır. Stimulus çeki ile ilgili vergiyi ilgilendiren bütün konularla ilgili bilgi linkte bulunmaktadır. https://www.irs.gov/coronavirus/economic-impact-payment-information-center#more
    Özellikle 11. Sorunun cevabi sizi ilgilendirmektedir. İngilizcesini aşağıya kopyalıyorum:
    Q11. A person who is a nonresident alien in 2020 is not eligible for the Payment. A person who is a qualifying resident alien with a valid SSN is eligible for the Payment only if he or she is a qualifying resident alien in 2020 and could not be claimed as a dependent of another taxpayer for 2020. Aliens who received a Payment but are not qualifying resident aliens for 2020 should return the Payment to the IRS by following the instructions about repayments.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Uniting for Ukraine ile evlilik süreci

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    327 Bakış
    Papa_DoD TVP
    Avukat hanımda bahsettiği üzere Amerika'da olduğu için alamazsınız. Çünkü Şartlı tahliyeyi ülkeye girerken sınır polisi veriyor. Bunun öncesinde Şartlı Tahliye alacak kişiye Amerika'da birinin sponsor olması gerekiyor ve bu sponsorluk onaylandıktan sonra Seyahat izninin çıkması gerekiyor. Ukraynalılara seyahat izni hemen çıkıyorken Yabancı pasaportlu yakınına 1-2 hatta 3 ay bile sürebiliyor. Ben şanslı kişilerdendim 12 günde çıktı ama 65 gündür bekleyenler olduğunu biliyorum. Bu arada U4U için resmi evlilik şartı yok. Birlikte olduğunuzu kanıtlayan belgeler yeterli oluyor. Birlikte ödediğiniz fatura ev kirası gibi durumlarla kanıtlayabilirsiniz. Fakat siz zaten Amerika'da olduğunuz için bundan faydalanamazsınız. Çünkü bir diğer şart 11 şubat öncesinde Ukrayna'da yaşıyor olmanız gerekiyor. (Sınırda bunun kontrol edilmediğine dair bazı kişiler yorum yapmıştı ama emin değilim.)
  • J1 vizesi ile extra doordash yapmak

5
    1 Oy
    5 İleti
    304 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Geri donusunuz icin cok tesekkur ederim!!
  • J1 2 yil kurali ile I-485 yardim

2
    0 Oy
    2 İleti
    326 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Reggie-Temir, içinde söyledi: J1 2 yil kurali ile I-485 yardim Merhabalar, Ben Amerika ya J1 traineeship vizesi ile staj yapmaya geldim. Hiç bir kuruma bağlı olarak herhangi bir burs veya yardım fonu kullanmadığım halde, vize kuralları gereği 2 yok kuralına dahil edildim. Vizem 30 Kasım’da bitiyor, 12 ekimde evlendim ve bu kuralı kaldırmak için herhangi bir girişimim olmadı. Çünkü bilmiyordum formda sorulduğunu. 24a sorusunda özellikle bu konu üzerine soru var. Waive işlemi 4-6 ay sürmekte ancak benim vizem 20 güne bitiyor. Herhangi bir waive başvurusu yapmadan I-485 i göndersem sorun yaşar mıyım? Başvuru aşamalarında ilk aşama case nosu alıp öyle büyükelçilik ve department of states e başvuruluyor. Online case no alıp, dilekçe yazıp göndersem hoş karşılarlar mı? Sayın @Reggie-Temir , Bazen iki yıl kuralına tabii olmasanız da pasaportunuza iki yıl kuralına tabiisiniz gibi yalnız bir ibare yazılabilmektedir. Genelde ABD veya Türk kaynaklı burslar kullananlar bu kurala bağlıdır. İlk aşamada bu kurala gerçekten tabii olup olmadığınızı bilmek önemlidir. Sizin durumunuzda Department of Stateden bir görüş alıp (advisory opinion) bu kurala bağlı olup olmadığınızı teyit etmek yararlı olabilir. Size ilgili linki gönderiyorum. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/advisory-opinions.html Waivere tabii iseniz I-485i sonuçlandıramazsınız ve sorun yasarsınız. Teşekkürler.
  • J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari

3
    4 Oy
    3 İleti
    385 Bakış
    crazycellsC
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari @crazycells, içinde söyledi: J1'in 2 yil kurali ve H2 vize basvurulari Merhabalar sevgili Muslu Hukuk Burosu, Forumdaki yonlendirmelerden emin olmak adina bir soru sormak istiyorum. J1 "2 year home residency" kurali normalde H,L,K gibi gocmenlige giden ya da dual intent olan vizelere ya da Green Card basvurularina bir engel. Peki H2A ve H2B vizeleri icin de ayni sekilde engel teskil ediyor mu? Sanirim resmi yonlendirmelerde "H" vizeleri diyor, o nedenle iceriyor diye dusunuyorum; fakat H2A ve H2B, H1B'den amac ve tanim olarak farkli oldugundan emin olmak istedim. Tesekkurler. Sayın @crazycells, İlgili kanun maddesi INA 212 (e)dir. Buna göre J1 2 year home residency kuralına tabii olan birinin başka bir göçmen vizesine geçebilmesi, statü değiştirme (adjustment of status) yapabilmesi veya başka bir göçmen olmayan vize türüne geçmesi için (A, G ve 3 yıllık waiver alan H-1B doktorları hariç) kendi ülkesine veya en son ikametgâhının olduğu ülkeye iki yıl dönmesi gerekir. Bu durumda bütün H vizeleri buna engel teşkil edebilir. Yine de emin olmak için ve bazen 2 year home residency kuralı yazılsa bile aslında kişi buna tabii olmadığı icin Department of Stateden advisory opinion (danışma görüşü) alınıp kişinin vizesine göre J1 2 year home residency kuralına tabii olup olmadığı kesin olarak öğrenilebilir. Department of Stateden alınan cevaba göre gerekli işlemler yapılabilir. Teşekkürler. bilgilendirme icin tesekkurler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k