Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2-yil kuralini kaldirdiktan sonra OPT

• Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Doktoradan sonra F-1 vizemi kullanarak OPT yapabilir miyim? J1 vizesiyle okurken OPT yapmak icin basvuran bir kisiye, waiver aldigi icin artik OPT yapamayacagini soylemisler. Ben F-1'den yapacagim OPT'yi, waiver'dan sonra bu mumkun mu?

• @bermudali, içinde söyledi: 2-yil kuralini kaldirdiktan sonra OPT

Lisans sirasinda J-1 vizesiyle degisim ogrencisi olarak bulundum ABD’de. Su an hala ABD’deyim, F-1 vizem var ve doktorami bitirmek uzereyim. Onceki vizemdeki (J-1) 2-yil kuralini kaldirmak icin basvuracagim. Doktoradan sonra F-1 vizemi kullanarak OPT yapabilir miyim? J1 vizesiyle okurken OPT yapmak icin basvuran bir kisiye, waiver aldigi icin artik OPT yapamayacagini soylemisler. Ben F-1'den yapacagim OPT'yi, waiver'dan sonra bu mumkun mu?

Sayın @bermudali,
    Kural olarak her eğitim seviyesinde bir OPT yapılabilir. Üniversite mezuniyetinde bir kez, Masterda bir kez, gibi ve OPTnin öğrencinin alanı ile direkt ilgili olması gerekir. Bazı durumlarda OPT kullanımı toplam OPTyi azaltır. Durumunuzun detayına bakmadan bu soruları cevaplamak mümkün değildir. Ancak Designated School Officialiniza durumunuzu detayı ile anlatıp sorularınızın cevaplarını öğrenmeniz mümkün olabilir.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    4 İleti
    264 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cthax, içinde söyledi: Turistik vizesini aldıktan 2 yıl sonra ABD'ye ilk seyahati yapmak @Claudia-J-Muslu o zaman hükümlü değildim ve adli sicilimde gözükmüyordu. 1 dosyam mevcut ve sicilime işlendi. Dolandırıcılıktan hüküm giydim.Eğer isterseniz özelden edevletten adli sicilimi gönderebilirim.Peki turla gitsek ilk etapta faydası olur mu? Sayin @cthax, turla gitmenin size bir faydasi olmaz. Dolandiricilik sucu ile igili Turk ceza kanunu maddesi, maksimum ceza, sizin ne kadar ceza aldiginiz, ilk ve tek kez olup olmadigi gibi konular onemlidir. Bu tur suclar gocmenlik icin cok onemli olup bunlara CIMT( crimes involving moral turpitude) denir. Bu tur suclar kisiyi ABDye giris engellisi yapabilir veya ABDde ise ulke disina gonderilme durumuna neden olur. Bu suclarda istisna veya waiver alinip vize tekar aktif hale getirilebilir. Istisna icin ya petty offense exception ( bunun sadece bir kereye mahsus olmasi, cezanin bir yildan fazla mahkumiyet gerektirmemesi, cezanin 6 aydan fazla verilmemis olmasi gerekir) veya sucun 18 yasindan kucukken islenmis olmasi ve cezanin veya mahkumiyetin en az bes yil once olmasi gerekir. Bazi durumlarda da waiver ( bir cesit af) alinabilir. Bilginize sunarim.
  • Deport edildikten sonra itiraz hakkım var mı?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    0 Oy
    6 İleti
    784 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ierdem61, içinde söyledi: Deport edildikten sonra itiraz hakkım var mı? Herkese selamlar . Amerikaya 2. gidişimde maalesef deport edildim. 5 Kasımda gittim. 1 gün sonra döndüm. Deport nedenim ilk gittiğim yıl çalışmım olmam. Telefon kontrolü sonrası resimleri gördüler. 5 yıl yasağım var. Bu gidişimde yanımda 2 bin dolar nakit kartımda da 10 bin dolar vardı. Alışverip yapıp dönecektim fakat böyle bir durum yaşadım. Birşeyler yapabilme durumum var mı ? Waiver e yazıp deport kaldırma telebinde bulunuabılıyormusuz gibi şeyler okudum ama net birşeyler bulamadım. Bilgi verirseniz sevinirim . İyi günler. Sayin@ierdem61, oncelikle karari tekrar acma ve iptal (motion to reopoen/reconsider and rescind) yapma hakkiniz vardir. Bu cok cabuk (karardan BIR AY icinde) yapilmasi gereken bir davadir. Eke bakiniz https://www.uscis.gov/forms/all-forms/questions-and-answers-appeals-and-motions. Bu konuda basarili olabilmeniz icin bunu bir avukatla yapmaniz gerekir. Bundan sonra waiver durumu ile ilgilenebilirsiniz. Sizin durumunuzda waiveri konsolosluktan yapmaniz gerekecektir. Motion to reopen and reconsider and rescinde de basarili oldugumuz vakalar olmustur. Genelde bu davalarin cogu red ile sonuclanir, cunku karari veren merciye basvuru yapilmakta olup mutlaka kuvvetli delillerle itiraz etmeniz gerekir. Degerlendirmemizi yaptigmizda size basari sansini iletiyoruz. Ona gore davayi acip acmamaya karar veriyorsunuz.
  • Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı

7
    0 Oy
    7 İleti
    620 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @hope34, içinde söyledi: Vatandaşlık başvurusunda 6 ay kuralı @Claudia-J-Muslu Hn merhabalar, benim durumum da yukarıdaki bilgilerinize göre vatandaşlık başvuru yapmama engel değil gibi gözüküyor sanırım. 8 Ağustos 2020-ilk Abd’ye geliş ve 20 gün kaldık.  21 Temmuz 2021’de ABD’ye temelli taşınma. Buradaki durum endişelendiriyor sadece ilk çıkış tarihinden sonra 6 aydan fazla and dışında kalmış olmak ama mecburdum hem eşimin vizesini bekliyorduk hem covid zamanı idi aşı bile yoktu. Sonra aşıları olarak 4 yaşındaki kızım ile taşınma planı yapabilmiştik. 11 ay Abd’de kaldıktan sonra sonra; 1 Temmuz 2022 Türkiye’ye gittik ve 12 Eylül 2022’de ABD’ye döndük.  ( 70 gün kaldık ) 2023 yılında full ABD içinde kaldık. 12 ay 👍 2024’te 6 ay 7 gün kaldıktan sonra ; 7 Haziran 2024 Türkiye -5 Ağustos 2024 ABD   6 Ağustos 2024’ten -8 Mayıs 2025’e kadar ABD’de inşallah olmuş olacağız.  Yani 9 ay daha Abd içinde kalmış olacağız.   9 Ağustos 2025’te 5 yıl olacak ancak 90 gün önceden başvuru yapacağım diye planlıyorum bir yanlışlık yok değil mi?🙏 bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkürler ☺️ Saygılar Sayin @hope34, ABDdisinda her 6 aydan fazla kaldiginiz sure ikametgah baginin ispat yukunu size gecirir. Bu durumu anlatmaya delilleri ile beraber hazirlikli olmaniz gerekecektir ve vatandas olana kadar ABD disinda yeni bir 6 aydan fazla kalis yapmamaniz gerekir. Sureleri bu sekilde kontrol etmiyoruz. Giris cikis ve gumruk kayitlari ve pasaport kayitlariniza baktiktan sonra basvuru icin yeterli zamani tamamladiniz diyoruz. Bunun icin gorusme almaniz gerekiyor. Bilginize sunar bol sanslar dilerim. Durumu uygun olup vatandaslik basvurusunda bulunmayi dusunenler icin simdi cok iyi bir zamandir cunku secim oncesi vatandaslik islemleri cok hizli ilerler ve hizlica ABD vatandasi olursunuz.
  • Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği.

2
    -1 Oy
    2 İleti
    157 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @berantopcu, içinde söyledi: Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği. Merhabalar KCC den evrak talep maili aldıktan sonra evraklarımı hazırlayıp gönderdim, 8 hafta içinde evrak onay mailimde geldi ancak onay maili geldikten sonra çalışma durumu değişikliğim sebebiyle yeşil pasaportum geçersiz kılınacak ve bordo pasaporta geçiş yapacağım. Evrak onay mailim geldikten sonra böyle bir değişiklik yaşanması süreci olumsuz yönde etkiler mi? Bu değişikliği KCC ye yada konsolosluğa bildirmem gerekir mi? Bu pasaport değişikliği sonrasında süreci sağlıklı devam ettirebilmek adına ne yapmam gerekir? Teşekkürler. Sayın@berantopcu; pasaport değişikliğini bir dönemde bildirmeniz gerekecektir. İki pasaportu da işlemler sırasınca beraberinizde bulundurmanız gerekecektir. Zamanı gelince konsoloslukla temasa geçebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k