Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

L1B ➡️ I-485

• ⭐⭐⭐

Merhabalar Sayın Muslu Hukuk Bürosu,

Katkılarınızdan dolayı forumca gerçekten minnettarız. Sonsuz teşekkürler.
    @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu

Sorum şu;
    L1B sonrası EB3 yolunda EAD aldıktan sonra, hangi aşamada güvenle aynı kategoride başka bir işveren için çalışılabilir?

Güvenle dememden kasıt herhangi bir şekilde I-485 onayını olumsuz etkilemeyecek şekilde.

Şöyle bir yazıya denk geldim fakat ne kadar doğrudur bilemedim, o nedenle size danışmak istedim.

F0FCC238-9F57-49A0-A5E1-4C3068CC9DE5.jpeg

Syg.

• @FreeWoRLD, içinde söyledi: L1B ➡️ I-485

Merhabalar Sayın Muslu Hukuk Bürosu,

Katkılarınızdan dolayı forumca gerçekten minnettarız. Sonsuz teşekkürler.
    @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu

Sorum şu;
    L1B sonrası EB3 yolunda EAD aldıktan sonra, hangi aşamada güvenle aynı kategoride başka bir işveren için çalışılabilir?

Güvenle dememden kasıt herhangi bir şekilde I-485 onayını olumsuz etkilemeyecek şekilde.

Şöyle bir yazıya denk geldim fakat ne kadar doğrudur bilemedim, o nedenle size danışmak istedim.

F0FCC238-9F57-49A0-A5E1-4C3068CC9DE5.jpeg

Syg.

Sayin @FreeWorld,
    Bu soruya cevap vermek mümkün değildir. Çünkü I-485 onayını olumsuz etkileyecek değişik nedenler olabilir. Bu gördüğünüz yazı AC21 is değiştirebilme kanunu ile ilgilidir ve calıştığınız işyeri iflas ederse veya başka bir işyerine geçmek isterseniz vize işlemlerinizi devam ettirip hangi durumlarda bunu yapabileceğinizi belirleyen kanundur. H-1B vizeleri ile ilgilidir. Bazen bu kuraldan yararlanabilmek için L vize sahipler H-1B vizesine geçmek istemektedirler.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

• I-130, Petition for Alien Relative

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    117 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mustafa-Ozatkan, içinde söyledi: I-130, Petition for Alien Relative Merhabalar, ben 2021 yilinda asylum davami kaybettim ve avukatimla beraber karara ihtiraz ettik. 2022 yilinda amerikan vatandasiyla evlendim ve hala evli bulunmaktayim. I-130 icin wave edildi ancak 3 senedir hic bir ses seda yok. Bir fikir veren olursa cok sevinirim. Sayin@mustafa-Ozatkan, I-130 ve I-485 sureci mahkemede iken de yapilabilmekte ancak surec fakli islemektedir. Bu sureci mahkeme nezdinde yurutmeniz gerekir. Avukatinizla takip ediniz.
  • I-751 Asamasinda Bosanma

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    8
    0 Oy
    8 İleti
    321 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Redblue, içinde söyledi: I-751 Asamasinda Bosanma Merhabalar. Yaklaşık 2.5 senedir, Amerika'da yaşıyorum. 4 sene once Amerikan vatandaşı olan esimle evlendik. Amerika'da yasamaya karar verip, Turkiye'de Green Card basvusurunda bulunduk ve bir problem çıkmadan, kart normal surecinde geldi. Ardından Amerika'ya yerleştik ve koşullu Green Kartimin suresi doldu. Yine normal surecinde eksiksiz olarak başvurduk ve başvurunun uzerinden yaklaşık 5 ay gecti. sorum: "Check Case Processing Times" sayfasında I-751'i seçtikten sonra "Field Office or Service Center" olarak nereyi seçeceğimi bilmiyorum. Receipt number MSC olduğu icin davanın Missouri Service Center'da oldugunu düşünüyorum ama seçenekler arasında bu yok. sorum: Esimin bipolar bozukluk problemi var ve evde sürekli psikolojik şiddet (bazen fiziksel şiddet ama erkek oldugum icin savusturabiliyorum) goruyorum. Bir kaç DR buldum fakat DR'lara da ilaçlara da devam etmedi. Beni sürekli evden kovuyor ama birkaç gun-hafta sonra kendine geldiginde özür diliyor. (Ev onun) Öncelikle gidecek yerim olmadiginda buna hakki var mi ve beni yasal olarak, zorla ya da polisle evden çıkarabilir mi? Bu ara benden boşanmaya karar verdigini söyleyip hakaret icerikli mesajlar atıyor su an Turkiye'deyim ve islerimin basına donmem gerekiyor (home-office). Son sorum ise; bu asamada boşanırsak I-751 surecim nasıl etkilenir ve ne yapmam gerekir? Cok teşekkürler... Sayın @Redblue, sorularınızın cevapları aşağıdadır. Madem receipt numberınız var durumunuzun ne zaman karara bağlanacağını bilmek için kullanacağınız adres budur. https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do Aile hukuku problemleri eyalet hukukuna tabi olup o eyaletin kanunlarına bağlıdır. Hangi eyalette iseniz oradaki bir aile hukuku avukatına danışmanız gerekir. Başvurunuzu VAWA başvurusuna çevirme ihtimaliniz olabilir. Ama bunun için ABDde bulunmanız gerekir. VAWA ile ilgili bilgilere buradan bakabilirsiniz. Bu başvuru için eşinize ihtiyacınız yoktur. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-vawa-self-petitioner Boşanma durumunda I-751 için waiver istemeniz gerekecektir. Bu prosedürü avukat aracılığı ile yapmanızı tavsiye ederim.
  • 2 Oy
    4 İleti
    252 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili @Yazar8, içinde söyledi: 17 yıllık I-824 başvuru sürecinin akıbeti ile ilgili Merhabalar, Benim annem zamanında Amerika'dayken greencard için başvurmuş ancak başvuru sürecinin tamamlanmasına yakın zamanda Türkiye'ye dönmüş ve işin takibini yapmamış. Case number ile sorgu yapınca case'in hala açık olduğunu gördük. USCIS sitesinde ise böyle gözüküyor: [image: 1628963381968-121e57c2-8afe-4d8f-a45b-397830b5d6fc-image-resized.png] Site üzerinden adres değişikliği bildirimi yaptık ama Amerika adresi kabul ediyor sadece. Biz de bir tanıdığın adresini koyduk. Adres değişikliği yaptıktan sonra tarafımıza mail geldi 9 Ağustos gibi tarafınıza cevap verilecektir şeklinde. Henüz bir yanıt alamadık. (Posta ile mi mail ile mi dönecekler emin olamadım) Bu süreçte başka ne yapabiliriz ve 17 yıllık bir case için durum nasıl sonuçlanır, uğraşmaya değer mi onu öğrenmek istiyoruz. Sayın @Yazar8, Uğraşmaya değebilir. Bu işlem onaylanmış görünüyor. Anneniz ABD’li olup TR’ye dondu ise sonraki asamalar çok daha kolay olur. Ancak anneniz yeşil kartı alıp TR’ye dondu ise ve yeşil kartını devam ettirmek için gerekeni yapmadı ise o zaman ona bağlı onay gelen işlem de geçerliliğini yitirmiş olabilir. Durumunuza detaylı bakmadan ve annenizin su andaki detaylı ABD statüsünü bilmeden bunu değerlendirmek mümkün değildir. Teşekkürler. Cevabınız için teşekkür ederim Claudia Hanım. Annem ne ABD'li oldu ne de yeşil kartı aldı. Yeşil kartı alamadan Türkiye'ye döndü. Yani bir nevi arada bir yerde şu an. Annemin detaylı statüsünü nasıl öğrenebilirim? ABD de yaşarken greeencard müracaatı yaptık sonra döndük ve prosedür işledi gelinen noktada irtibat kayboldu. Son durum böyle. Sayın @Yazar8, FOIA(freedom of information act) requesti USCISe yaparak başvurunuzun bir kopyasını ve tam ne aşamada kaldığınızı öğrenmeniz mümkündür. Size linki gönderiyorum. https://www.uscis.gov/records/request-records-through-the-freedom-of-information-act-or-privacy-act Sonuçlarını bir avukatın yorumlaması gerekebildiği için direkt FOIAyi da bir avukata yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    304 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Tufan-Yaveroglu, içinde söyledi: Benim durumda olan I-212 waiver başvurusu yapmalımıdır. Öneriniz Merhabalar, 2007 yılında b2 vizesiyle amerikaya gitmiştim. 6 ay dolmadan uzatma işlemini yaptım ve kabul edilmişti sonrasında 6 ay kaçak kaldım. 2012 yılında tekrardan amerikaya giriş yapmak istediğimde sorun çıktı ve gönüllü olarak ayrıldım. 2019 ve 2020 yıllarında çok sağlam belgelerime rağmen vize başvurularında ret aldım. 2012 yılında gönüllü ayrılmamda deport yemiş olabilirmiyim ? ne kadar süreli verilmiş olabilir? pasaportumda 212 (a) ile başlayan bir yazı var. 14 sene olmuş. I-212 waiver basvurusu yaparsam sonuç alabilirmiyim. gereklimi ? teşekkür ederim Sayın @Tufan-Yaveroglu, Gümrükte olanları tam bilmeden size ne yapılması gerektiğini tavsiye etmek mümkün değildir. Eğer elinizde neler olduğuna dair ve cezalarınıza dair belgeler yok ise, CBP FOIA yapmanız gerekir. Bu gümrükte sizinle ilgili olan bütün kayıtları size vermelerini gerektirir. Onları inceledikten sonra cezanız ve tabii olduğunuz yasaklara göre ne yapmanız gerektiği tavsiye edilebilir. Ceza sureleri genelde 5 yıl veya 10 yıl veya ABD’ye daimi giriş yasağı seklinde olabilir. Gümrükteki kayıtlarınızı alabilmek için bu linke bakiniz. https://www.cbp.gov/site-policy-notices/foia Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k