Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Rusya ve Türkiye vatandaşının Rus kimlik ve pasaportunun yenilenmemiş olması

• Merhabalar :) öncelikle hoşgeldiniz. Yol göstericiliğiniz sayesinde birçok insan hayallerine daha kolay ulaşabilecek bu yüzden çok teşekkür ederiz ☺️ Benim de bir sorum olacaktı. Çifte vatandaşlığı olan eşim (Rusya-Türkiye) için ds260 formu talep edicez. Fakat rusya kimlik ve pasaportunu yenilememiş süresi 2017 de dolmuş. Eşim süreci TC varandaşlığı üzerinden yürütecek fakat Rus kimlik ve Pasaportunun süresinin dolmuş olması sıkıntı çıkarır mı bilmediğimiz için yardımınıza ihtiyaç duyduk. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

• Muslu Law Firm

@beti Rusya ve Türkiye vatandaşının Rus kimlik ve pasaportunun yenilenmemiş olması içinde söyledi:

Merhabalar :) öncelikle hoşgeldiniz. Yol göstericiliğiniz sayesinde birçok insan hayallerine daha kolay ulaşabilecek bu yüzden çok teşekkür ederiz ☺️ Benim de bir sorum olacaktı. Çifte vatandaşlığı olan eşim (Rusya-Türkiye) için ds260 formu talep edicez. Fakat rusya kimlik ve pasaportunu yenilememiş süresi 2017 de dolmuş. Eşim süreci TC varandaşlığı üzerinden yürütecek fakat Rus kimlik ve Pasaportunun süresinin dolmuş olması sıkıntı çıkarır mı bilmediğimiz için yardımınıza ihtiyaç duyduk. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

Sayin @Beti,
    Çifte vatandaşlık ABD kanunlarına göre açıkça kabul edilmese de çifte ve hatta çifte vatandaslıktan fazlasına da ABD izin vermektedir. DS260 formunda eşinizin bütün vatandaşlıkları ve ikametgahları sorulacaktır. Bunları belirtmeniz gerekecektir.
    İşlemleri geçerli Türk pasaportu ile yürütebilirsiniz.
    Teşekkürler.

• Çok teşekkür ederimm sayın @Claudia-J-Muslu 🙏🏻 6-7 yaşında Türkiye ye gelmiş Rusya dan sicil kaydı almamıza gerek yok değil mi? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim ☺️ Teşekkürler.

• Bu bolumde su an icin Muslu Hukuk Burosu'nun cevabini takip eden sorulara izin veremiyoruz sayin @beti , o nedenle konuyu kilitliyorum.

Belki ilerde uygulamalari degistirebiliriz ama su an icin sorunuzu tek bir seferde ve genel ve yasal konulara yonelik sormalisiniz. Daha ozele inen sorularin bu bolumde sorulmasi uygun degildir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    3 İleti
    172 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı Merhaba, Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    224 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @GYATist, içinde söyledi: Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak. Sayın Yetkili; İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem : 1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi? 2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli? 3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli? 4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi? 5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı? 6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır? 7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar. Sayin @GYATist, bir kac degisik vize turune bakmaniz gerekecektir. Bunlardan biri L1 vizesidir. Size bununla ilgili bilgi linkini iletiyorum. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/l-visas-l-1a-and-l-1b-for-temporary-workers L1 vizesi icin sirketin en az 3 yildir faaliyette bulunuyor olmasi gerekir. Is hacmi belgelendirmeniz gerekecektir. Ofis adresi istenir. Butce ve is plani gerekir. Esiniz ve cocugunuz size bagimili vizesi alabilirler. Esinizin de calisma vizesi almasi mumkundur ve hatta bazi durumlarda otomatik alir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses Cocugunuz burada devlet okuluna gidebilir, egitimine ozel veya devlet okulunda devam edebilir. Avukatlik ucretleri serbest piyasa ekonomisine tabiidir. Cok farkli rakamlarla karsilasabilirsiniz. ABD'ye her giris bir risktir. Eger gidis gelisleriniz cok olacaksa E1 veya E2 vizesi sizin icin daha uygun olabilir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Cocuklarin vatandas olmasi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    3 Oy
    4 İleti
    317 Bakış
    E
    @Claudia-J-Muslu Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k