Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Rusya ve Türkiye vatandaşının Rus kimlik ve pasaportunun yenilenmemiş olması

• Merhabalar :) öncelikle hoşgeldiniz. Yol göstericiliğiniz sayesinde birçok insan hayallerine daha kolay ulaşabilecek bu yüzden çok teşekkür ederiz ☺️ Benim de bir sorum olacaktı. Çifte vatandaşlığı olan eşim (Rusya-Türkiye) için ds260 formu talep edicez. Fakat rusya kimlik ve pasaportunu yenilememiş süresi 2017 de dolmuş. Eşim süreci TC varandaşlığı üzerinden yürütecek fakat Rus kimlik ve Pasaportunun süresinin dolmuş olması sıkıntı çıkarır mı bilmediğimiz için yardımınıza ihtiyaç duyduk. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

• Muslu Law Firm

@beti Rusya ve Türkiye vatandaşının Rus kimlik ve pasaportunun yenilenmemiş olması içinde söyledi:

Merhabalar :) öncelikle hoşgeldiniz. Yol göstericiliğiniz sayesinde birçok insan hayallerine daha kolay ulaşabilecek bu yüzden çok teşekkür ederiz ☺️ Benim de bir sorum olacaktı. Çifte vatandaşlığı olan eşim (Rusya-Türkiye) için ds260 formu talep edicez. Fakat rusya kimlik ve pasaportunu yenilememiş süresi 2017 de dolmuş. Eşim süreci TC varandaşlığı üzerinden yürütecek fakat Rus kimlik ve Pasaportunun süresinin dolmuş olması sıkıntı çıkarır mı bilmediğimiz için yardımınıza ihtiyaç duyduk. Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

Sayin @Beti,
    Çifte vatandaşlık ABD kanunlarına göre açıkça kabul edilmese de çifte ve hatta çifte vatandaslıktan fazlasına da ABD izin vermektedir. DS260 formunda eşinizin bütün vatandaşlıkları ve ikametgahları sorulacaktır. Bunları belirtmeniz gerekecektir.
    İşlemleri geçerli Türk pasaportu ile yürütebilirsiniz.
    Teşekkürler.

• Çok teşekkür ederimm sayın @Claudia-J-Muslu 🙏🏻 6-7 yaşında Türkiye ye gelmiş Rusya dan sicil kaydı almamıza gerek yok değil mi? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim ☺️ Teşekkürler.

• Bu bolumde su an icin Muslu Hukuk Burosu'nun cevabini takip eden sorulara izin veremiyoruz sayin @beti , o nedenle konuyu kilitliyorum.

Belki ilerde uygulamalari degistirebiliriz ama su an icin sorunuzu tek bir seferde ve genel ve yasal konulara yonelik sormalisiniz. Daha ozele inen sorularin bu bolumde sorulmasi uygun degildir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız

Benzer Başlıklar

• GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    240 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek. Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim... Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim. Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    224 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @GYATist, içinde söyledi: Türkiye'de var olan firmanın USA da bir şubesini açmak. Sayın Yetkili; İstanbul'da bir tasarım firmam var. Faaliyetlere firma olarak 2022 ekimde başladık. Ama 2017 den beri bu sektörde iş yapmaktayım. Ayrıca üniversitede eğitimini aldığım işi yapmaktayım.Firmamın bir şubesini USA da açmak istersem : 1- Buradaki şirketin kuruluş tarihi önemli midir?Belirli bir süre veya iş hacmi belgelendirmem gerekli mi? 2-Orada açmak istediğim yer ile ilgili vize başvurusu yaparken adres-çalışan-eyalet bilgisi vermek zorunda mıyım?Ayrıca ne kadarlık bir bütçe göstermem gerekli? 3-Bir süre orada kalmam gerektiği için Eşim ve oğlumun da benimle gelmesini istiyorum. Onlara nasıl bir vize türü gerekli? 4-Eşimin gelmesini istememin bir diğer sebebi ingilizce seviyesi benden yüksek yani göüşmelerde bana yardımcı olacak. Bu nedenle ona da bir çalışma vizesi almam gerekli mi? 5-Çocuğum liseye gidiyor. Orada devlet okuluna gidebilir mi?Ya da eğitimine orada devam etmesinde bir sakınca var mı? 6-Bu işler için bir avukat desteği tabii ki gerekli. Bu iş için USA daki avukatlık ücretleri hangi aralıktadır? 7- Vizeyi aldıktan sonra Türkiye-USA arasında gidip gelmelerim çok olacak, malum buradaki firmayla da ilgilenmem gerek, giriş-çıkışlarda sorun olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar. Sayin @GYATist, bir kac degisik vize turune bakmaniz gerekecektir. Bunlardan biri L1 vizesidir. Size bununla ilgili bilgi linkini iletiyorum. https://www.uscis.gov/forms/explore-my-options/l-visas-l-1a-and-l-1b-for-temporary-workers L1 vizesi icin sirketin en az 3 yildir faaliyette bulunuyor olmasi gerekir. Is hacmi belgelendirmeniz gerekecektir. Ofis adresi istenir. Butce ve is plani gerekir. Esiniz ve cocugunuz size bagimili vizesi alabilirler. Esinizin de calisma vizesi almasi mumkundur ve hatta bazi durumlarda otomatik alir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/newsroom/alerts/uscis-updates-guidance-on-employment-authorization-for-e-and-l-nonimmigrant-spouses Cocugunuz burada devlet okuluna gidebilir, egitimine ozel veya devlet okulunda devam edebilir. Avukatlik ucretleri serbest piyasa ekonomisine tabiidir. Cok farkli rakamlarla karsilasabilirsiniz. ABD'ye her giris bir risktir. Eger gidis gelisleriniz cok olacaksa E1 veya E2 vizesi sizin icin daha uygun olabilir. Bakiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors
  • ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    439 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @strangek, içinde söyledi: ABD'deki evliliğin Türkiye'deki tescili Merhabalar yakın geçmişte Amerika’da evlendim. Evliliği Türkiye de tescil etmezsem green card sürecimi etkiler mi? Evliliğimin kayıtlı olması gerekiyor mu? Süreci Türkiye’den yürüteceğim ancak Amerika için Türkiyede evliliğimi kayıt ettirip ettirmememin önemi nedir? Evliliği tescil ettirmediğim için pasaport kimlik vb değişiklik yapmayacağım için Dökümanlarımı kızlık soyadımla yürütebilir miyim? nüfus kayıt örneği istenildiği belirtiliyor bu doğum belgesi için mi yoksa nüfus kayıt örneğinde medeni duruma mı bakıyorlar? Eğer öyleyse mülakattan önce evliliğimi kayıt ettirsem sorun yaşar mıyım? @strangek, evet etkiler çünkü yeşil kart başvurusu için vükuatlı aile nüfus kaydınıza bakılıyor ve orada bekar görünürseniz problem çıkıyor. RFE alıyorsunuz. Başvurudan önce bu durumu mutlaka halledin mülakattan önce değil. O zaman çok gecikmiş olursunuz.
  • E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halilildeniz, içinde söyledi: E1 ya da E2 vizesinde Amerika vatandaşı ile ortaklık. Herkese merhaba. Forumda ilk başlığım ve yazışmam. Eğer başlık ve içerikte hatalı bir durum varsa kusura bakmayın. Aradım ama durumuma ilişkin bir içerik bulamadım. Yıllardır net ve kararlı bir biçimde Amerika'ya yerleşmeye kararlıyım, yegane hedefim bu. Binlerce video izledim, binlerce yazı okudum, orada yaşayan insanlarla defalarca konuştum. Kız arkadaşım ile birlikte 3 kez Greencard başvurusu yaptık ama çıkmadı, başvurularımıza devam edeceğiz, ama Greencard durumu malum; ne zaman çıkar ya da çıkar mı bunu bilemiyoruz. Son dönemde Amerika'ya gidiş için alternatif yolları araştırıyorum. Dil okulu, yüksek lisans gibi konuları araştırdık. Lisans ve yüksek lisans diplomam var, güzel sanatlar fakültesi alanında eğitim aldım, aynı zamanda şeflik yapıyorum. Fakat son dönemde ekonomik durumum iyi değil, icralık borçlarım vs. var. Amerika'da yaşayan arkadaşlarımız var. Çok yakın bir arkadaşım artık Amerika vatandaşı ve Seattle yakınında yaşıyor. Kendi evi, arabası var, yıllardır sabit bir işte çalışıyor. Artık kendi işini kurmak istiyor, benim oraya gidebilmem için de elinden geleni yapmaya hazır ama nasıl bir yolu olur o da çok bilmiyor, çünkü o evlilik yolu ile gitti ve vatandaşlık aldı. Arkadaşımın kurmak istediği iş için benim ortak olmam mümkün olur mu, bunun için benim ne kadar para göstermem gerek, benim para göstermediğim bir yol mümkün olur mu? Arkadaşımın benim oraya gitmem için başka nasıl bir faydası olabilir ya da en doğru yapılabilecek şey nedir? Amerika'ya gitmek bizim için çok önemli, ekonomimden ötürü bir kısıtlayıcı durumum var ama onu çözmek için uğraşacağım. Ama en ekonomik ve işe yarar yol ne olabilir? Konu hakkında bilgisi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim. Sayın @halilildeniz, Arkadaşınız size bu konuda yardımcı olabilir. Onla ortak bir is kurabilirsiniz veya size ise alabilir ve size sponsor olabilir. İşyerinin şartlarının ve sizin özgeçmişinizin ise uygun olması serttir. Ayrıca İngilizce diline de genelde hakim olmanız gerekir. Öncelikle E-2 vizesi ile ilgili bilgilere bakabilirsiniz. Sizin ABD’de olası bir E2 onay için en az 100 bin dolar bir para gösterebilmeniz gerekir. Ancak ofis kirası, eleman maaşı, araç alimi vs. gibi bütün masrafları da bu yatırımın içine dahil edebilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors Eğer İngilizce dili hakimiyetiniz yok ise öncelikle oradan başlamanız gerekebilir. Borçlarınız bir takım vizeleri almanıza engel teşkil edecektir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k