DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Yusuf-Kaçar özelden mesaj attım. İlgilenirseniz bakabilirsiniz.
-
@Yasin-3 aynı hatayı bana da verdi. 1 hafta kadar sürüp kendiliğinden düzeldiğini söyledi bir üye. Onunki öyle olmuş. Sistemler arası senkronize olana kadar süre geçtiğini söyledi. ben de bekliyorum. Ama tedbir olsun diye talep oluşturdum yine de durumu bildirdim.
-
Bir sorum daha var. Bilgisi olanlardan rica: Çocuğum ortaokulu bitirdi bu haziranda. Liseye yeni okula kayıt yaptıracaz. mülakatımız eylülün ilk haftası. Çocuğun eğitim durumunu gösterir belge olarak ne götürmeliyim? Bitirdiği okulundan mayısta aldığımız öğrenci belgesi var. Ya da okulundan gidip mezun olduğuna dair belge alabilirim. Yoksa yeni okula kayıt yaptırıp oradan bir öğrenci belgesi mi alayım eğer kayıt sırasında verirlerse tabi. Zira mülakatımız okul açılmadan olacağı için evrağı da eylülün hemen başında almamız şart. BU durumda öğrenci begesi verirler mi? Bir de şu var: DS 260 formunu 24 temmuzda submit ettiğimiz için orada mevcut eğitim durumuna yeni okulunu yazamadık. Çünkü daha kayıt yaptırmadık ve de amerikada devam etmek niyetimizin olduğunu yazdık ds260 formuna. BU durumda benim mülakata götürmem gereken öğrenci evrağı ne olmalı?
Mülakata beneficiary talihli olan çocuğunuzun eğitim durumunu gösterir herhangi bir belge götürmenize gerek yok. Geçmiş mülakat deneyimlerini ve resmi bildirileri tekrar gözden geçirmeniz sizi ekstra endişe ve kaygıdan arındıracaktır.
-
-
@ATS16 teşekkür ederim . Ne bileyim yapay zekalar deyince ben de lazımmış dedim.
-
@onursvr USA ile aramızda apostil anlaşması yok. Apostil yaptırmak gibi bir zorunluluğunuz da yok. Zira bakmıyorlar bile. İsteniyor ise çeviri yeterlidir.
-
@Yusuf-Kaçar Emre Bey e ulaşabilirsiniz. Kendisinin konsolosluk çalışanları ile ilişkileri de oldukça iyi. Sağlık mülakatı aşamasında da yardımcı oluyor. Mutlaka erkenden iletişim kurun. Whatsapp +66839368849
-
Merhaba, 5 Agustosta Hong Kong'da randevumuz var. Email olarak Hong Kong konsolslugundan teyit edilmisti. Bugun ustraveldoc kayidini yaparken en son asamada "Unfortunately we cannot schedule your consuar appointment(s). Please contact the helpdesk to seek assistance" seklinde bir uyari aldik. Daha once boyle bir uyari alan var mi? Tesekkurler
-
Merhaba, 5 Agustosta Hong Kong'da randevumuz var. Email olarak Hong Kong konsolslugundan teyit edilmisti. Bugun ustraveldoc kayidini yaparken en son asamada "Unfortunately we cannot schedule your consuar appointment(s). Please contact the helpdesk to seek assistance" seklinde bir uyari aldik. Daha once boyle bir uyari alan var mi? Tesekkurler
Hong Kong için ustraveldoc kaydı yapmanıza gerek yok. Vize basılırsa elden teslim ediyor. Mülakat deneyimlerini okumanızı öneririm. Kolay gelsin, bol şanslar.
-
Merhabalar,
Ustraveldocs sayfasından bilgilerimi girme esnasında Vaka/Case numarasını girdikten sonra gönder dedim fakat hata verdi ve devam edemedim. Böyle bir durumla karşılaşan oldumu?
Şimdiden teşekkürler
Kural olarak sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
Teşekkürler.
-
@Serapp Cevabınız için çok teşekkürler. Deneyimleri ve diğer başlıkları okuyabildiğim kadar okuyorum ve bu konu hakkında da bazı şeyler okudum ancak asıl sorum aldığım mesajla ilgiliydi. Böyle bir mesajla ilgili bir şey hiç gözüme çarpmadı açıkçası. Gereksiz bir panik ortamı yarattı.
Az önce HK konsolosluktan da sorumla ilgili yanıt geldi; olumsuz uyarıyı dikkate almamamızı yazmışlar. Önemli olan konsolosluğun gönderdiği randevu emailiymiş. Teşekkürler
-
Merhabalar agustosun 2. yarısı hong kong ta mulakata girecek olan var mı
-
@toga51 Merhaba toga51, KKTC'de Adli Sicil belgesi alırken dikkat edeceğin noktar var. Adli Sicil Belgesi aynı gün vermiyorlar bu konuya çok dikkat etmelisin. ek olarak, Adli Sicil belgesini sırayla ilek önce İç işlerinden onay alıp, sonra Dış İşlerinde onay alıp, en son da Konsolosluktan onay alıyorsun. Evrak Türkçe olduğu için de mülakate gitmeden önce tercüme etmende fayda var. Ben Tercüme yaptırırken 2 nüsha almıştım ve bir tanesini mülakatta görevliye teslim etmiştim.
-
Merhabalar hong kongtaki 14 agustosta planlanan mülakatım sabah aldığım bir mail ile 27 Agustosa ertelendi sağlık randevum 31 temmuzda idi uçağım ise 28 temmuz idi fakat konaklama ve uçuşumu ayarladığım için iptal edemedim . Konsolosluğa mail attım durum ile alakalı kendilerinden 14 agustos olmasa bile yakın bir tarihe mülakat ayarlayabilir misiniz diye sordum cevap bekliyorum bu sürede sağlık randevusuna girsem aradaki zaman farkından dolayı problem olur mu ?
-
@elbruz teşekkür ederim bilgilendirme için.
-
Merhabalar, daha önce ustravel ile ilgili eşimi dependent olarak eklediğimde hata aldığımı yazmıştım. Manage dependents kısmından eşimi remove ettim ve eşim kendi hesabına girerek tek başına ANK 1 initial registration seçeneğini seçerek bir appointment confirmation belgesi alabildi. Biz transfer ettiğimizden dolayı sanırsam seçeneklerimiz farklı çıkmakta. Ankara bilgilendirme mailinde
“ANK 2 – Registration of document delivery information (all IV visa categories except K seçmemiz gerektiğini yaızyordu fakat bizde açıklamalar farklı en yakın olan ANK1 initial registration seçeneğini seçerek barkodlu belgeyi aldı. Bu aşamada ne seçmemiz gerektiği konusuyla ilgili fikri olan cevaplarsa çok sevinirim. Belge aşağıdaki gibi hepsini atamadım. randevumuzun günü bangkoktaki tarih olarak yazsa da konsolosluk (ankara) ve randevu zamanı bilgilerini de içermektedir bir sayfasında. doğruluğundan emin olmak adına foruma danışmak istedim.

-
Yaşanmış tecrübesi olanlardan bilgi rica ederim: 15 yaşında çocuğum için öğrenim durumunu gösteren bir belge isteniliyor mu?
Sayın @onursvr
Sorularınızı Mülakat Deneyimleri başlığında değil bu başlıkta sormanız rica olunur. Ayrıca siz bu soruyu daha önce sormuştunuz ve Sayın @ATS16 cevap yazmıştı. Cevap size yeterli gelmedi mi -
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
Bu ileti silindi! -
@Serapp ,Kusuruma bakmayın bu formlar arasında bazen yanlış yerlere giriyorum. Kendisi cevap verdi sağolsun. Lakin farklı tecrübeler de olabiliyor. Bazı kişilerin aynı tür herhangi bir belge için "benden o evrağı istemediler" yazdıklarına şahit oluyoruz. Sağlama almak ve riske atmamak adına birkaç kişinin tecrübesi olsa iyi olur babında yazdım.
-
UNganlar randevusu için çocukla kendim adına 2 ayrı randevu başvurus yaptım peşpeşe. Çocuğun muayene onayı geleli 3 gün oldu benim muayene onayımı göndermediler. reddetmek gibi bir uygulamaları var mı? Sonuçta randevu almışım. Kendim için çocuktan ayrı bir tarihte almam da söz konusu olamaz. Benimkini neden onaylamıyorlar acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.3k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum