Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.8k 791 541.3k 776

  • @Serapp Cevabınız için çok teşekkürler. Deneyimleri ve diğer başlıkları okuyabildiğim kadar okuyorum ve bu konu hakkında da bazı şeyler okudum ancak asıl sorum aldığım mesajla ilgiliydi. Böyle bir mesajla ilgili bir şey hiç gözüme çarpmadı açıkçası. Gereksiz bir panik ortamı yarattı.

    Az önce HK konsolosluktan da sorumla ilgili yanıt geldi; olumsuz uyarıyı dikkate almamamızı yazmışlar. Önemli olan konsolosluğun gönderdiği randevu emailiymiş. Teşekkürler


  • Merhabalar agustosun 2. yarısı hong kong ta mulakata girecek olan var mı


  • @toga51 Merhaba toga51, KKTC'de Adli Sicil belgesi alırken dikkat edeceğin noktar var. Adli Sicil Belgesi aynı gün vermiyorlar bu konuya çok dikkat etmelisin. ek olarak, Adli Sicil belgesini sırayla ilek önce İç işlerinden onay alıp, sonra Dış İşlerinde onay alıp, en son da Konsolosluktan onay alıyorsun. Evrak Türkçe olduğu için de mülakate gitmeden önce tercüme etmende fayda var. Ben Tercüme yaptırırken 2 nüsha almıştım ve bir tanesini mülakatta görevliye teslim etmiştim.


  • Merhabalar hong kongtaki 14 agustosta planlanan mülakatım sabah aldığım bir mail ile 27 Agustosa ertelendi sağlık randevum 31 temmuzda idi uçağım ise 28 temmuz idi fakat konaklama ve uçuşumu ayarladığım için iptal edemedim . Konsolosluğa mail attım durum ile alakalı kendilerinden 14 agustos olmasa bile yakın bir tarihe mülakat ayarlayabilir misiniz diye sordum cevap bekliyorum bu sürede sağlık randevusuna girsem aradaki zaman farkından dolayı problem olur mu ?


  • @elbruz teşekkür ederim bilgilendirme için.


  • Merhabalar, daha önce ustravel ile ilgili eşimi dependent olarak eklediğimde hata aldığımı yazmıştım. Manage dependents kısmından eşimi remove ettim ve eşim kendi hesabına girerek tek başına ANK 1 initial registration seçeneğini seçerek bir appointment confirmation belgesi alabildi. Biz transfer ettiğimizden dolayı sanırsam seçeneklerimiz farklı çıkmakta. Ankara bilgilendirme mailinde
    “ANK 2 – Registration of document delivery information (all IV visa categories except K seçmemiz gerektiğini yaızyordu fakat bizde açıklamalar farklı en yakın olan ANK1 initial registration seçeneğini seçerek barkodlu belgeyi aldı. Bu aşamada ne seçmemiz gerektiği konusuyla ilgili fikri olan cevaplarsa çok sevinirim. Belge aşağıdaki gibi hepsini atamadım. randevumuzun günü bangkoktaki tarih olarak yazsa da konsolosluk (ankara) ve randevu zamanı bilgilerini de içermektedir bir sayfasında. doğruluğundan emin olmak adına foruma danışmak istedim.

    IMG_1700.jpeg
    IMG_1699.jpeg
    IMG_1697.jpeg

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onursvr said:

    Yaşanmış tecrübesi olanlardan bilgi rica ederim: 15 yaşında çocuğum için öğrenim durumunu gösteren bir belge isteniliyor mu?

    Sayın @onursvr
    Sorularınızı Mülakat Deneyimleri başlığında değil bu başlıkta sormanız rica olunur. Ayrıca siz bu soruyu daha önce sormuştunuz ve Sayın @ATS16 cevap yazmıştı. Cevap size yeterli gelmedi mi


  • Bu ileti silindi!

  • @Serapp ,Kusuruma bakmayın bu formlar arasında bazen yanlış yerlere giriyorum. Kendisi cevap verdi sağolsun. Lakin farklı tecrübeler de olabiliyor. Bazı kişilerin aynı tür herhangi bir belge için "benden o evrağı istemediler" yazdıklarına şahit oluyoruz. Sağlama almak ve riske atmamak adına birkaç kişinin tecrübesi olsa iyi olur babında yazdım.


  • UNganlar randevusu için çocukla kendim adına 2 ayrı randevu başvurus yaptım peşpeşe. Çocuğun muayene onayı geleli 3 gün oldu benim muayene onayımı göndermediler. reddetmek gibi bir uygulamaları var mı? Sonuçta randevu almışım. Kendim için çocuktan ayrı bir tarihte almam da söz konusu olamaz. Benimkini neden onaylamıyorlar acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onursvr said:

    @Serapp ,Kusuruma bakmayın bu formlar arasında bazen yanlış yerlere giriyorum. Kendisi cevap verdi sağolsun. Lakin farklı tecrübeler de olabiliyor. Bazı kişilerin aynı tür herhangi bir belge için "benden o evrağı istemediler" yazdıklarına şahit oluyoruz. Sağlama almak ve riske atmamak adına birkaç kişinin tecrübesi olsa iyi olur babında yazdım.

    Rica ederim deneyimler başlığına soru sorulup biri de cevap yazınca başlık amacından sapıyor o nedenle hassasiyet göstermenizi bekliyoruz.
    Ayrıca size şunu söylemeliyim ki o dediğiniz "bazı evraklar" söz konusu olduğunda süreci çok iyi bilen bizler, alın yanınızda bulundurun diyoruz. Gerek yok deniliyorsa gerek yoktur. İçiniz rahat olsun.


  • @onursvr bizim de öyle olmuştu, mail atmıştım ertesi gün onaylamışlardı


  • @HALİT-Ozgur teşekkür ederim. Ben de mail attım 2 gün önce. Bekliyorum


  • Serapp Sağolun.


  • @Emirhan-1 aynı şekilde bizim de 20 Agustos’a ertelendi. Biz şu an hong kong’tayız yardımcı olmaları için mail attık bekliyoruz.


  • @onursvr 18 yaşından küçük çocuklar için pek bi evrak istenmiyor talihli kim ise onun e devletinden nüfus kayıt örneği almayı unutmayın. Pasaport,2 adet resim, nüfus kayıt örneği, barkodlu ustraveldocks kaydı, sağlık raporu yeterli.Allah nasip eder vizeniz onaylanırsa çocuğunuz burada İnşallah lise eğitimine katılacak işte o zaman çok önemli evraklar var bana ulaşın gerekli bilgileri seve seve paylaşırım.Biz dün kızımın lise kaydını yaptık 3 Ağustos ta başlıyorlar İnşallah..darısı başımıza bol şanslar


  • Ankara en son hangi case e baktı bilgisi olan var mı


  • @Emirhan-1 hiç bir sorun olmaz. Sağlık mülakatı sonuçlarınız 6 ay geçerli. Dolayısı ile 30 günlük bir fark size sorundan çok fayda bile sağlar. Zira balgam testi gibi bir durum olur ise (asla yaşamazsınız umarım) erken girecek olmanız size avantaj sağlar.

    Sadece aradaki sürede orada kalacaksanız yada gel git yapacaksanız yapacağınız masraf ekonomik olarak size yük olur. Dönecekseniz en uygun uçak bularak, kalacaksanız alternatif yakın ve ucuz ülkelerde konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    774k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    73
    33 Oy
    73 İleti
    25k Bakış
    misha90M
    Teşekkür ederim cevabınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

59

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.4k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum