Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.7k 874

• @mertq Hocam Yetenek vizesini zaten alabiliyorsanız bu seçenek çok iyi bir seçenek bunu öneriririm kesinlikle durmayın. Avantajlı bir vize kategorisi

Size bol şanslar dilerim tekrardan ^^

• @ATS16 Bu da güzel bir öneri bu arada ama Şu da bir gerçek hocam UK'de kolay kolay boş pasaporta vize vermiyor aslında boş pasaport ile ne schengen ne UK ne ABD genel olarak boş bir pasaport ile vize alması zor.

Bence 1-2 tane balkan ülkesi akabinde EU,UK akabinde ABD denenebilir.

Çünkü ben boş pasaport ile UK vizesini almanın pek mümkün olucağını düşünmüyorum alabilenler elbette vardır ama sonuçta UK vize değerlendirirken aynı kriterlere bakıcak Pasaport geçmişinin az bile olsa olması gerektiğine inanıyorum.

Bence 1-2 Vizesiz ülke > EU/UK > USA Gibi bir süreç yürütülebilir gibi düşünüyorum...

Ama sizin fikrinizde mantıklı bu arada eğer alabilinirse o vizeden sonra US Gitmek çok daha kolay olabilir

• @ATS16 Haklısınız hocam, UK Vizesi almam da zorlayıcı olmaz mı hocam, arkadaşım gitmişti okul vasıtasıyla, aileden zenginlikleri vardı. Yüklü miktarda para, şirketleri, arazileri vb. ailesinin ne varsa göstermişti. Benim bu durumda almam zor olacak gibi düşünüyorum.

• @Ekto-Oktan Sağ olun hocam, teşekkür ederim <3.

• @Ekto-Oktan Evet bunu düşünmüştüm bende hocam, yalandan bir iki balkanlar ülkesini ziyaret edip, cv kasayım. ondan sonra İngiltere , sonra Amerika.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq

Red alacaksam UK’den red almayı tercih ederim ABD’den almaktansa. Tercih ve karar sizin, kişinin özelinde uzun bir konu, sabaha kadar devam eder başvuru öncesi/sonrası detayına girersek.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@ATS16 Haklısınız hocam, UK Vizesi almam da zorlayıcı olmaz mı hocam, arkadaşım gitmişti okul vasıtasıyla, aileden zenginlikleri vardı. Yüklü miktarda para, şirketleri, arazileri vb. ailesinin ne varsa göstermişti. Benim bu durumda almam zor olacak gibi düşünüyorum.

Arkadaşınızın vizeyi almasının sebebi büyük ihtimalle okul aracılığıyla başvurmuş olmasıdır, ailesinin varlığı değil. Başvuru formunda yalnızca kendi adınıza olan birikimi belirtirsiniz ve sonrasında belgeleri yüklerken kendi hesap dökümünüzü eklemeniz gerekir. Aileye ait mal varlıklarını gösteremezsiniz.
    Ayrıca çok yüksek miktarda para göstermek de avantaj sağlamaz, aksine bu durum dönmeme ihtimalinizin yüksek olduğu izlenimini verebilir. En doğrusu, masraflarınızı karşılayabilecek makul bir tutarı göstermek olur.

• ⭐⭐

@ATS16 sanılanın aksine UK schengen vizelerine göre uygun profillerin alması daha kolay bir vize ve UK ile ABD arasında ki veri paylaşımı sebebiyle ABD vizesine etkisi schengen den daha fazladır. size katılıyorum

• Merhabalar herkese, biraz fazla üstünde duruyorum çok gerek olmadığı halde ama bir sorum var sizlere. Viyanaya girerken amerikan konsolosluğunda vize görüşmem olduğunu ve amerikaya alacağım uçak biletini göstersem, acaba bir sorun yaratır mı konsoloslukta görüşmem olduğunu söylemem. Çünkü dümenden tatil planı yapıp dönüş bileti alıp onu gösterip yalan söylemek istemiyorum oradaki memura

• @onurfenci Amerika konsolosluğunda görüşme için geldiğinizi söylemeniz bir seçenek tabiki fakat yinede memurun sorularına ve ek bakışlarına kalırsınız.

Benim tavsiyem gerçekten bir tatil planı yapmış gibi gösterip giriş yapıp öyle çıkmak ülkeden tabiki bu kişisel öneridir sizin belirttiğiniz senaryoyu yaşayan birini bilmediğim için net bir şey diyemem

hatta ben olsam Viyanaya gitmişken hakikaten 4-5 günlük bir otel tutar gerçekten şöyle 1 hafta tatil yaparım yani yalan söylemiş olmam üstüne Green Card kutlaması gibi bile olabilir ^^

• @Serapp Hocam okulda 120 kişi başvuru yapmış gezi için, 10 kişi kabul edilmiş. o da genellikle varlıklı insanlar yani.

• @Ekto-Oktan doğru diyorsunuz, dediğiniz gibi bir plan yapmak daha mantıklı duruyor çok teşekkürler

• @onurfenci Viyana harika bir şehir... Çok sorgulamıyorlar zaten ama gitmeden online birkaç müze-saray bileti alın bence zaten.

• Merhabalar iyi günler, Mülakat deneyimlerini baştan sona kadar okumaya başlıycagim ancak 2025 ten geriye dogru mu gitmeliyim yoksa gecmisten gunumuze mi gitmeliyim acaba birazcik gereksiz bir soru gibi olucak ama 2020 ve sonrasi tecrubeleri okumam yeterli olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@iibrahimd, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Merhabalar iyi günler, Mülakat deneyimlerini baştan sona kadar okumaya başlıycagim ancak 2025 ten geriye dogru mu gitmeliyim yoksa gecmisten gunumuze mi gitmeliyim acaba birazcik gereksiz bir soru gibi olucak ama 2020 ve sonrasi tecrubeleri okumam yeterli olur mu?

Bangkok deneyimlerini okumak isterseniz, 2024 öncesi yıllarda bulunmuyor. Viyana ve Hong Kong için 2023’te paylaşımlar var, ancak Bangkok için yok. 2024 ve 2025 yıllarını okumanız yeterli olur. Tüm deneyimleri okumak isterseniz 2023 ve 2022 yılını da ekleyin tabi. Yeniden eskiye doğru gitmekte fayda var.
    Okudukça insanların yaşadığı zorlukları, bu vizeyi almak için verdikleri çabayı ve forumdan ne kadar çok faydalandıklarını göreceksiniz. Keyifli okumalar 😉

• @Serapp Çok teşekkür ederimm

• @iibrahimd Bangkok mülakat deneyimlerini tek bir pdf te toparlayan bir kullanıcı vardı. Onu bulursam linkini ileteyim. Siz de denk gelirsiniz belki okurken. O baya faydalı olmuştu bana.

• @MKA https://yesilkartforum.com/forum/post/503750 bu postu kastettik galiba, yer imlerine ekleyebilirsiniz...

• Herkese selam.
    Daha önce yazılanları okumuşsunuzdur. Dosyamı hong kong sonra viyanaya taşımıştım. Dosya sorgulama da karar sonrası Ankara görünüyordu. Tekrar durumunanlatan mail attım ve 6 gün sonra cevap geldi. Kcc şuan durum inceleniyor diye döndü. Direk giremezsiniz vs demedi ve dosyanın yerini söylemedi. Yeni cevap gelirse tekrar yazacağım.

Thank you for your inquiry.

We are currently reviewing your request.

• @mertq heves kırmak gibi olmasın başımdan geçen bir durumu aktarmak isterim. 2022 yılında eşimle Yunanistan üzerinden kısa süreli schengen alıp Rodos’a gittik. Yaklaşık bir sene sonra turist vizesi görüşmesine gidip haliyle red aldık. Tekrar 2023 Eylül ayında Yunandan kısa süreli vize alıp Sakız, Samos ve Almanya seyahati yapıp dönüşünde 6 aylık UK vizesi ilavesi ile 2024 Mart ayında Londra seyahati gerçekleştirdik. 2024 Haziran başlangıç olan 3 aylık İtalya schengenimiz pasaportumuzda olmasına rağmen 2024 Mayıs ayında tekrar turist vizesi mülakatına katıldık ve tekrar red verdiler. Umarım senin vize durumun olumlu sonuçlanır 🙏🏻

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    Onur KürekçiO
    @yusuf-çetin Pasaport ve 1 dolar ücret olacak
  • DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k