Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.7k 874
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Nebleux

Geri çekme diye bir işlem yok, doldurduğunuz hali hazırdaki DS260 formunuz ve göçmen vize başvurunuz mali yıl bitim tarihi olan 30 Eylül 2026 tarihine kadar sistemde aktif olacak.

• @ATS16 Hocam çekilişi kazanan kişi, ds260 formunu doldurmadan turistik vize sürecine başlayıp, ondan sonra ds260 sürecini başlatabilir mi peki?

yine olmaz muhtemelen.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@ATS16 Hocam çekilişi kazanan kişi, ds260 formunu doldurmadan turistik vize sürecine başlayıp, ondan sonra ds260 sürecini başlatabilir mi peki?

yine olmaz muhtemelen.

@mertq her iki yolda da başlatmada sorun yok, mülakat karar aşamasında kendimizi ifade etme ve ortaya koyacağınız seyahat planına göre son karar konsolosun.

• @mertq DS-260 Dosyası açtırmadığınız sürece DS-160 Doldurup turistik vize mülakatına girip vizeyi deneme şansınız var. Alma ihtimaliniz var. Çünkü esas DS-260 formudur. Mesela bugün ben evlilik üzerinden Green Card bekliyorum ama yinede turist vizesine başvurabilirim çünkü DS-260 açılmadığı sürece konsolosluk sizin göçmen vizesi yolcusu olduğunuzu görmez.

Ama burda bir çok kriter var DS-160 doldurup önce turistik vize denesiniz bile karşı tarafa geri dönüceğinize dair izlenimi ve bağlantıları kanıtlayabilmeniz gerekir. Mesela benim durumumda bu imkansız çünkü Eşinizin Amerikan vatandaşı olması doğrudan Konsolosların gözünde Red Flag muhtemelen %95 red alırım. Eğer pasaportunuz boş ise bu bir red flag muhtemelen red alırsınız. Eğer Pasaportunuz yeniyse 3-4 ay önce pasaport çıkartıp ABD Vizesi deniyorsanız muhtemelen red alırsınız bu bile etkili çünkü verildiği andan itibaren 1-2 yıl geçmiş kullanılmış pasaport veya en azından süresi geçmiş pasaportları daha olumlu karşılıyorlar öteki türlü karşı taraf Pasaportu almış hemen vize deniyor diye karşılanabiliyor.

Aslında burda çok ciddi bir matematik yok. Sadece kendinizi konsolosun yerine koymanız yeterli onun görevi sizin ABD'ye gidip geri dönüceğinizden emin olmak Turist vizesinde ben olsaydım konsolos bu vizeyi kendime verirmiydim diye kendinizi sorgulayın cevabı %90 alıyorsunuz. Göçmen vizesinde tam tersi dönmeniz şartı değil gittiğinizde güvenlik ve sağlık açısından topluma uymanız şartı aranıyor adli sicil olsun hastalık ve sağlık raporları olsun vs...

Yolunuz açık olsun tekrardan ama DS-160 ile turist vizesi doldurup alma gibi bir düşünceniz varsa onuda hızlı yapmalısınız zira DV zamanla yarış olduğu için zaman kaybetmemeniz gerekir. 4-5 ay turist vizesi bekleyip DS-260 doldurmamakta size çok büyük zarar ettirir bu sefer alıcağınız varsa bile o mülakatı kaçırırsınız. O yüzden öyle bir düşünceniz varsa bu süreci 1-2 ay bilemediniz 3 ay gibi bir süreden uzun tutmamak lazım kalan kısmı vakit israfı olucaktır.

Numaranız 5k ve altı ise denemeyin. 5-10k arası düşünebilirsiniz ama hala mülakat alma şansınız var. 10k üstüyseniz kesinlikle denemelisiniz. 20k üstünün zaten benim gözümde Turist vizesi olmadan yeni gelen güncelleme ile birlikte dosya taşıma'da yoksa o vizeyi alması imkansız onların hakları çoktan yandı gözüyle bakıyorum tabi düşmanca değil ama olan bu yani muhtemelen bir çoğunun başına bu gelicek. DV26 Ve DV27'de bunun etkileri çok görülücek. Umarım DOS Kararı geri çeker ve dosya taşıma geri gelir veya Ankara hızlanır çünkü bu bir DV çekilişi için başa gelebilicek en kötü şeylerden biri.

• @Nebleux Cevap ATS16 Hocamın dediği gibi DS-260 formunuz açık kalıcak... maalesef kapatmanın bir yolu yok...

• Herkese selamlar. Randevu dağıtma işi tamamen inisiyatif meselesi midir yoksa konsolosluğun bulunduğu ülkeye has bir durum mudur? Bildiğim kadarıyla şimdiki büyükelçi Nisan ayında göreve başladı ( yanlış biliyor da olabilirim). Acaba önceki yönetimden farklı olarak mülakat dağıtmada olması gerektiği gibi hızlı olan bir anlayış sergiler mi?

• @tolga-ozfidan bekleyip göreceğiz. Keşke neye göre dağıttıklarını bilsek

• @Ekto-Oktan bu kadar detaylı bir cevap verdiğin için teşekkür ederim hocam. pasaportu çıkartalı 1-2 yıl oluyor fakat boş. 2 gün sonra da 19 yaşına giriyorum.

Turist vizesinde şöyle bir alternatifim var. danışmanlık şirketimiz ve yazılımlarımız var. (reklam değildir) Turistik vizelerini erken tarihe çekiyorlar. 1-2 ay sonrasına randevu alındığına bizzat şahit oldum.

Turistik vizeyi denemeden önce vizesiz bir kaç ülkeye girip pasaportu doldurmak istiyorum, daha sonradan yavaştan abd işine girebilirim

aslında yaşım genç, üniversiteye girip WAT da deneyebilirim. veyahut O-1 yetenek vizesinden kabul görebileceğimi düşünüyorum hocam.

• @mertq Merhaba hocam 19 yaş benim için kritik bir yaştı... aramızda çok yaş yok bu arada bende 21 yaşındayım kritik deme sebebim benim ilk kez Pasaportumu kullanıp Yurt dışına çıkışım 19 yaşımda olmuştu zaten bir kere tadını alınca arkası geldi düzenli aralıklarla gittim gezdim keşfettim falan...

Amerika için Turist vizesi açık konuşmam gerekirse boş pasaport ve 19 yaş profili ile almanız çok zor babanız ile başvurup baba oğul gezip dönüceğiz gibi görünürse belki bir şans olabilir ama tekil başvuru ile almanız çok zor çünkü konsolosluk özellikle genç profilden korkuyor Turist vizesi verirken gidip kalma ihtimalimiz yüksek olduğu için

Eğer denemeden durmam diyorsanız babanız ile birlikte başvurun ve birlikte mülakata girin baba oğul gezicekmişssiniz gibi bir başvuru yapın diğer aile bireyleri vize almayıp Türkiye'de kalıcağı için gider dönerler imajı yaratabiliyor vize almanıza yardımcı olabilir ama bunlar sadece benim ufak tahminlerim hani böyle genel geçer bir kural yok elbetteki

Ben şahsım adına Turist vizesini 19 yaşımda parasını yatırdım almaya niyetlendim aynı sizin gibi o dönemler benimde pasaportum boştu korkudan pasaport boş diye gidemedim 20 yaşıma kadar pasaportu doldurana kadar bekledim pasaport doldu bu sefer 1 sene geçti benim verdiğim vize ücretinin geçerliliği bitti falan parasını verip mülakata bile girememiştim giderim vizeden red yerim düşüncesiyle...

Yaşınız genç WAT bir seçenek ama unutmayın WAT ile gidip statü F1 alıp SSN ile çalışıp kalırım moduna girmemelisiniz çünkü bu da yakında değişicek gibi duruyor Trump hükümeti senelerce uzatılan dil okullarından rahatsız ve programı limitleyecekler WAT yapıp bir dil okuluna yazılıp aynı dil okulu ile 5 sene amerikada vize yenileme olayı bitiyor 24 ay ile limitlemeyi düşünüyorlar henüz yasalaşmadı fakat gündemlerinde bu mevcut.

O-1 İse gücünüz ve imkanınız varsa kesinlikle almanızı önericeğim bir vize yapabiliyorsanız bu vizeye başvurmanızı öneririm gerçekten çok avantajlı bir vize olucaktır

Ama esas amaç Green Card ise uzun vadede açık konuşmak gerekirse yolunuz ya Çekilişe ya evliliğe ya da çok çok şanslıysanız işveren sponsorluğuna çıkıcak aşağı yukarı herkesin yolu burdan geçiyor... İstisnalar var EB-2 NIW Veya EB-3 Gibi ama istisnalar pek kaideyi bozmuyor genelde Green card'a giden herkesin kullandığı temel 2 yol Çekiliş ve evlilik diğer yollar ile sürece dahil olup vizeye kadar giden çok az insan görürsünüz hem çileli hem seneler sürüyor hem bulması çok çok zor zaten ben o insanların azmine ayrı hayranım harbi...

• @Ekto-Oktan Evlilik ile zor hocam ya. ben şirket kurmaya gidiyorum, aile vb. işlerini gram anlamam. ilişki hayatım yok. Ben ticari odaklı gidiyorum.

turist vizesi dediğiniz gibi zor, hem boş pasaport hem ilk deneme de amerika sıkıntı olacaktır. vizesiz bir kaç yere gidip doldururum önce.
    Peder ile gitmek biraz zor, peder anlamaz bu işlerden.

Benim kapım ya çekiliş, ya da yetenek vizesine bakıyor. 1-2 yılda istediğim seviyeye kadar gelirsem yetenek vizesi ile girebileceğimi düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq

Birkaç vizesiz gidilebilecek ülkeye gidip yapacağınız masraf yerine (sadece pasaport doldurmak ise ana gaye) onun yerine 6 aylık UK vizesine başvurur, vize tarihlerine göre kış döneminde ucuz uçak bileti bularak İngiltere’ye seyahat eder dönüşte ABD vizesi başvuru sürecine başlardım. Yine garanti değil ABD vizesi başvurunuzun onaylanacağı ancak vizesiz ülke seyahatlerinden daha çok etki edeceği kesin.

ABD vize başvuru süreci devam ederken de (mülakat tarihini beklerken) Schengen onay süreci yüksek bir ülkeden/konsolosluktan seyahat takvimi net ve iyi planlanmış bir Schengen başvurusu yapmak ve seyahati gerçekleştirmenin de mülakatta çizeceğiniz profile ilave katkısı olur.

Amaç ABD turistik vizesi mülakatında Türkiye’ye geri dönüş yapacağınızı ortaya koyan profil oluşturmaksa vizesiz ülke seyahatlerinizin yukarıda ilettiğim yöntemler kadar etkisi olmayacaktır konsolos üzerinde, tercih sizin!

• @mertq Hocam Yetenek vizesini zaten alabiliyorsanız bu seçenek çok iyi bir seçenek bunu öneriririm kesinlikle durmayın. Avantajlı bir vize kategorisi

Size bol şanslar dilerim tekrardan ^^

• @ATS16 Bu da güzel bir öneri bu arada ama Şu da bir gerçek hocam UK'de kolay kolay boş pasaporta vize vermiyor aslında boş pasaport ile ne schengen ne UK ne ABD genel olarak boş bir pasaport ile vize alması zor.

Bence 1-2 tane balkan ülkesi akabinde EU,UK akabinde ABD denenebilir.

Çünkü ben boş pasaport ile UK vizesini almanın pek mümkün olucağını düşünmüyorum alabilenler elbette vardır ama sonuçta UK vize değerlendirirken aynı kriterlere bakıcak Pasaport geçmişinin az bile olsa olması gerektiğine inanıyorum.

Bence 1-2 Vizesiz ülke > EU/UK > USA Gibi bir süreç yürütülebilir gibi düşünüyorum...

Ama sizin fikrinizde mantıklı bu arada eğer alabilinirse o vizeden sonra US Gitmek çok daha kolay olabilir

• @ATS16 Haklısınız hocam, UK Vizesi almam da zorlayıcı olmaz mı hocam, arkadaşım gitmişti okul vasıtasıyla, aileden zenginlikleri vardı. Yüklü miktarda para, şirketleri, arazileri vb. ailesinin ne varsa göstermişti. Benim bu durumda almam zor olacak gibi düşünüyorum.

• @Ekto-Oktan Sağ olun hocam, teşekkür ederim <3.

• @Ekto-Oktan Evet bunu düşünmüştüm bende hocam, yalandan bir iki balkanlar ülkesini ziyaret edip, cv kasayım. ondan sonra İngiltere , sonra Amerika.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertq

Red alacaksam UK’den red almayı tercih ederim ABD’den almaktansa. Tercih ve karar sizin, kişinin özelinde uzun bir konu, sabaha kadar devam eder başvuru öncesi/sonrası detayına girersek.

• ⭐⭐⭐⭐

@mertq, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@ATS16 Haklısınız hocam, UK Vizesi almam da zorlayıcı olmaz mı hocam, arkadaşım gitmişti okul vasıtasıyla, aileden zenginlikleri vardı. Yüklü miktarda para, şirketleri, arazileri vb. ailesinin ne varsa göstermişti. Benim bu durumda almam zor olacak gibi düşünüyorum.

Arkadaşınızın vizeyi almasının sebebi büyük ihtimalle okul aracılığıyla başvurmuş olmasıdır, ailesinin varlığı değil. Başvuru formunda yalnızca kendi adınıza olan birikimi belirtirsiniz ve sonrasında belgeleri yüklerken kendi hesap dökümünüzü eklemeniz gerekir. Aileye ait mal varlıklarını gösteremezsiniz.
    Ayrıca çok yüksek miktarda para göstermek de avantaj sağlamaz, aksine bu durum dönmeme ihtimalinizin yüksek olduğu izlenimini verebilir. En doğrusu, masraflarınızı karşılayabilecek makul bir tutarı göstermek olur.

• ⭐⭐

@ATS16 sanılanın aksine UK schengen vizelerine göre uygun profillerin alması daha kolay bir vize ve UK ile ABD arasında ki veri paylaşımı sebebiyle ABD vizesine etkisi schengen den daha fazladır. size katılıyorum

• Merhabalar herkese, biraz fazla üstünde duruyorum çok gerek olmadığı halde ama bir sorum var sizlere. Viyanaya girerken amerikan konsolosluğunda vize görüşmem olduğunu ve amerikaya alacağım uçak biletini göstersem, acaba bir sorun yaratır mı konsoloslukta görüşmem olduğunu söylemem. Çünkü dümenden tatil planı yapıp dönüş bileti alıp onu gösterip yalan söylemek istemiyorum oradaki memura

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    201k Bakış
    Onur KürekçiO
    @yusuf-çetin Pasaport ve 1 dolar ücret olacak
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k