Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
-
holiday at winter.......
....hava alaninda indik jetstar bolumunu bulduk,bir kac yerde teraziler var,ne olur ne olmaz diye cantalarimiz tarttik hepsi 11 kilo geldi.daha evvel check in yapmistim evde pirinterde koca kagida cikartmistim, burdada yine makineden check -in yapip boarding paslari aldik ve guvenlikden gecip yolcu salonuna geldik, tostlarimizi yedik, ucak 10,30 da kalkacak 200 kisilikk ucak koltugumuzda 26 inci sira sondan dorduncu..cairns sehrine gidiyoruz sydneyden 2700 km uzaklikta 2 saat 55 dakika suruyor,,..
..oyle boyle 13,35 de cairns hava alanina indik,uzun mesafe ucuslarina alisik oldugumuz icin 3 saat pek SIKICI gecmedi. iki gun evvel bir shuttle yani munubus sirketine book yapmistim, saat 2 de hava alanindan cikamayiz diye saat 3 de alin demistim cok guzel bir firmaymis. port douglas cairns sehrinden 60 km uzaklikta, shuttle gorevlisi bizi valiz alma yerinden alacak,,,,, gittik valiz alma yerine uniformali bir kadin gordum boyle boyle anlattim ismimi soyledim galiba ayni sirketin elemaniymis, bu tarafdan diasri cikin bekleyin sizi ordan alirlar, daha erken isterseniz ilerde cafe var gidin kahve filan iciniz,.. ucak icinda arkamdaki koluklarda geveze hatunlar vardi port douglasdan bahsediyorlard, baktim disarda ayni sirketin minubusu bekliyor hatunlar gelip minubuse bindiler bende sofere yaklasip eger bos yer varsa bizide aliniz dedim kagidimi gosterdim adam biz oraya gitmiyoruz sehire gidiyoruz dedi, gidip kanapeye oturdum hatuna donup mecburen 1 saat burda bekliyecegiz dedim,iki dakika gecmedi bir minibus geldi dazlak kafali bir sofer elinde ismim yazili kagit, tamam tamam burdayim dedim,arabanin arkasinda kapali romork var valizleri koyuyorlar adam romorka gitti yok yok valizimiz yok dedim, adim pol dedi atladik minubuse aracta bizden baska kimse yok, her halde baska yerden yolcu alacak diye dusundum biraz duz yollarda gittikten sonras virazli yollara girdik ne viraj,yol tek gidis-tek gelis,yani araba bozulsa veya lastik patlasa kenara cekecek yer yok,bir tarafi deniz ucurum diger tarafi sarp yamac, bir yerde yol tamiri var,tek banttan gidis gelis veriyorlar 40 kim kadar cok virazli yollarda gittik bazen 40 km bazen 60 km bazen 80 km, ve sonunda adam bizi otelin onune getirdi,iki kisi icin gidi donus ucreti olarak 218 dolar odemitim..ayrilirken sofere tesekkur ettim ve sali gunu gorusuruz dedim
.....geldik macrossan house a apartmanin adi, ofisi biraz icerde gittik, cam acik ama kimse yok,zil vardi bastim, adam geldi, eee ismim bu 6 gunluk book yapmistik, allah allah biz bu gun iki kisi bekliyorduk onlar daha evvel gelip check in yaptilar,yok sizin book yaptiginiza dair bir bilgi yok, adam komputerini karistiriyor,benide sinir basiyor,cantamda book yapilan kagit vardi cikardim verdim,adam bakti bakti ve gulerek hmmmm evet book yapilmis ama siz bir sene erken gelmisiniz dedi,megerse kizim book yaparken 2025 yerine 2026 yazmis, adam neseli sekilde, dur sitrese girme yerimiz var , kizin bunu iptal eder ve yeniden book yapar dedi, bizi alt katta tek odali aprtmana goturdu giris cikis yollarini gosterdi havuz var oda anahtari havuz kapisi acar filan dedi,yerlestik odaya sonra kizimi arayip isi duzeltmesi soyledim.
arkasi var. -
..cuma gunu biraz daha yazdim ama ne hikmetse forum hata verdi,yazdiklarim kayda gecmedi......emanet komputerden yaziyorum,ya key board beni sevmedi yada parmaklarim iki harfe birden basiyort,yani cok harf hatasi oluyor, duzeltiyorum ama yine gozden kaciyor okuyanlar mazur gorsunler.
....Sydney ile melbourne sehiri arasinda, sydneye 500 km uzaklikta karli daglar vardir snowy derler,iste bu aylarda cok insan o taraflara kis sporlari yapmaya giderler,daglarin en yuksek tepesi 2200 metre filandir.b izim guneyimiz olur bende aksine kis ayinda kuzey tarafina tam tersine gittim,yukarlara ciktikca adeta yaz mevsimine giriliyor, darwin ve broom sehirleri tamamen yaz mevsimi yasarlar yani kis ortasinda bile sicaklik 20 dereceden asagi dusmeZ.
......Turkiye tatillerimde bir kac defa ege akdeniz turu yapmistim,bodrumu gecip fethiye taraflarina giderken yollar acayiptir,sahilden tabi, bir tarafi deniz ucurum diger tarafi yuksek tepelerle dolu ve yol cok virajlidir, cairns sehrinden port douglas a giderkende ,tamam ya ege akdenizdeyim diye dusundum ayni,tabiki yamaclar hep aGAclik ne varki burda bunlara orman yerine bush diyorlar yangin oluncada bush fire diyorlar, kullanilmak icin hic bir ise yaramayan agaclar, ancak sobada yakmaya yararlar,bazi bolgelerde hala odun sobasi kullananlar var..
....otelimize yerlestikden sonra yiyecek almamiz lazimdi iki bina otede coles supermarketi var ciktik,benim uzerimde uzun kollu kislik gomlek onun uzerinde kalin motgomer tipi ceket,sokaga ciktik millet yari ciplak ,kimileri sanki bu adam nerden gelmis diye bakiyor,otel bir nevi apartman dairesi oldugu icin otellerdeki gibi gunluk cay kahve sut vermiyorlar temizlik servisi yok,mecburi cay kahve seker aldik sut aldik recel, peynir zeytin aldik,yani kendin pisir kendin ye.apartmanin birde kucuk balkonu var ama onu sanki yagmur ormanlari gibi agac dolu daracik bir yere agac doldurmuslar bir tanesinde yesil yesil muzlar vardi, bir de iki kisilik masa koymuslar yemegimizi kahvaltimizi burda Yaptik, kahvalti saatinde bir kus geliyordu acayip gri renkli bir gagasi var,arasira ekmek filan attik o da sebeblendi.
-
.....port douglas ana merkez 200 veya 300 Metre uzunlugunda cadde uzerine adida macrossa caddesi,bolge kucuk bir yarim ada gibi bir ucu korfez kismina geliyor burda park ve marina var, diger ucu geri cairns sehrine donen yola gidiyor donmeden gidilince 4 mile plaj var,dalgali deniz,cadde uzerinde bir suru resturantlar var cogu pub tarzi hem ye hem ic,malum oziler biracidirlar,bir kac elbise dukkani bir iki hediyelik ,hatiralik esya dukkani, bir kac tane tur satan dukkan.....sabah ,ogle,aksam hep bu caddeyi turladik,ben sabahlari plaja gidip kumlar uzerinde ciplak ayakla yurudum,yarim ada gibi dedigim yerin bir ucu bir hayli yuksek ve tepede bir ki bina var,asagida deniz kenarinda park var cocuk salincaklari barbekuler filan millet gelip cimenlere oturup biralarini yudumliyabiliyorlar,kosede direkte bir tabela var,harita koymuslar yarim adanin yurume yolunu cizmisler ortdan baslayip plaja cikiyor,okey bir sabah burdan yururum dedim..
,....buraya gelince bir iki tur yapmayi dusunuyordum gerci turlar pahali ama dunyaya bir defa geldik,tam gun yagmur ormanlarina giden tur var bir kac yere daha ugruyor, galiba kisi basi 230 dolar filaN hatunla anlastik tur agentasinin kapisina geldik hatun ben kendime guvenemiyorum sen istersen git diye su koyverdi,dizleri pek iyi degil kalbi pek iyi degil cabuk yoruluyor,bende riske girmiyelim diye vaz gectim,yani bir yeri gormeden kucuk bir kasabada 6 gun gecirdik.....Ana cadde uzerinde bir kac otel var,,,,,carsidan biraz disarlara cikinca buyuk resort oteller var meshur isimlerden ama buyuk sehirlerdeki gibi gokdelenler degil duz araziye yayilmis bir veya iki katli yerler iclerinde her sey var buraya gelen zenginler bunlardan birine yerlesip kafa dinliyorlar. -
..kis mevsiminde yaz tatili yapalim diye sicak bolgeye gittik tatil yaptik geri geldik,ama grip beni oyle bir carptiki kac gundur kendimi toparliyamiyorum,vucudum dayaniklidir ,mayis ayindada grip asisi olmustum,neyse bu gun daha iyiyim..
..tatiller guzeldirler ama onlarda cabucak gelip gecerler bizim 6 gunluk tatilde oyle oldu,port douglas da pub sitili lokantalar coktur,kucuk bir yer ama pub cok, her bolgede bir irish pub bulunur burdada vardi padinin irlanda pub,burda sanayi filan yok cok is yeri yok millet dinlenmeye geliyor,ogle ve aksam saatleri bu yiyecek yerleri dolu bizim oziler hem yiyortar hem iciyorlar kadinli erkekli gulup sakalasiyorlar,icmelerine ragmen tatsizlik cikarmiyorlar,bir gun marina kismina gittim epeyi pahali yatlar vardi,pazar gumude sabah 8 den 1,30 kadar pazar varmis,carsinin sonunda buyuk park icinde, kahvaltidan sonra gittik alacagimiz bir sey yok ya, vakit gecsin iste,tezgahlara bakiyorum, bir masanin ortusunun alt kisminda jack murat yaziyor uste kucuk cuval gibi bir sey var ne satiyorlar dikkat etmedim,tezgahin basinda ince sakalli bir delikanli,adama selam verdim ve ya bu murat ismi nerden geliyor merak ettim dedim delikanlida benim patronumun dedeleri arnavutlukdan gelmisler isim ordan geliyor dedi, evet bir zamanlar ottomanlarda ordaydi dedim, biliyorum biliyorum dedi, iyi isler deyip ayrildim, yine yuruyoruz tezgahlara bakiyoruz, bir yerden bir kadin sesi turkce ben ne bileyim hangileri kucuk diye soylendi, yana dondum 50 yaslari uzerine bir turk kadini kocasida tezgahi yerlestiriyor, birazda suratsiz tipe benziyordu,bos ver selam vermeden gectim allah allah burasi cehennemin dibi bu insanlar nerden burya gelmisler diye dusundum,meyva sebze satiyorlar.
......evde cok T-SHIRT lerim var,bir magazani onunden geciyorum baktim guzel t shirtleri 10 dolara koymuslar normal fiatlari 40 dolar filan bir kac tane kaldigi icin ucuza koymuslar baktim benim bedenime uygunlar iki tane aldim,birde evde giymek icin short onlarida 5 dolara koymuslar onu da aldim.
.gittigimiz yertlerde hep kendin pisir kendin ye usulumuz var,turkiyeden elektirikli bir cezve almistim yarim litrelik filan, sabahlari yumurta hasliyor, hatuna noodol pisiriyor,cezve nereye gidersek bizle geliyor.
..pazartesi son gunum kahvaltidan sonra su sisemi alip yuruyuse ciktim dogru pilaja,kenarde yarim adayi dolasan yol basliyor,ben alcak kenardan gider diye dusunuordum, baktim beton merdivenler var,merdivenlere dizlerim dayanmiyor,hava sicak degil eee yavas yavas cikarim dedim 15-20 metre kadar ciktim balkon yapmislar look-out,burdan denize ve plaja bakiliyor,biraz baktim bir iki resim cektim ha biraz daha gayret biraz toprak yol bazi yerlerde beton basamaklar yavas yavas bir hayli ciktim, gercekte tepenin yuksekligi yuz metreyi gecmez ama cok dik,keci yolu patika ne varki agaclarin icinde fazla gunes isigi vurup terletmiyor toprak yol icinde taslar var ama ayaga batmayan topraga gomulmus usteleri kaymak gibi olmus taslar,bir kac kisiyle selamlastik, bir tepeye geldim burda yasli birt kari koca var,selamlastik, onde bir asfalt yol bar, private yaziyor, ya ben parka gidecegim nerden gideyim dedim, toprak yolu takip et dediler,,biraz yurudum bayir asagi gitmeye basladim, yasasin bayir kismi bitti dedim kendi kendime, biraz daha yurudum aha onumde koca bir tepe tabi beton basamaklar var ahliya ufliya yavas yavas bunlarida tirmandim,oyle bir yer ki bir tarafi deniz ucurm diger tarafi yamac orman gibi agaclar ,her seye ragmen sahane manzara,ine cika ine cika bayir asagi inmeye basladim ve sonunda parka geldim, yurume yolu 1300 metreymis toplam olarak 2 km filan yurudum..gezmeye gitmeden gunler evvel liste yaparim ve neler gotureceklerimi yazarim, kucuk fermarli bir cantaya elektrikli tras makinemi , tarak dismacun u, dis fircasi, tirnak makasi koymustum, otele gelince catami bosalttim bakiyorum benim kucuk canta yok,back pack de bir kac goz var aradim benim canta yok,hayret kolay kolay unutmam ama unutmusum iste, napalim 6 gun tras olmam, dislerimi parmaklarimla fircaladim saclarimi avuclarimla duzelttim tirnaklara dokunmadim.
..pazartesi aksami cantami yerlestirecegim, camasirlari koymadan evvel bir daha goz attim aha benim kucuk canta bir kenardan cikti,hayret bir kac kere baKIP BULAmamistim, seytan isi dedim,elektrikliyle sakal trasi oldum.
....sabah saat 7,00 de shuttle gelip bizi otelin onunden alacak, 6,45 de kapida olduk otel ofisi gec Aciliyor, erken gidenler icin bir kutu yapmislar anahtartlari oraya attik,..kapi onunde gelecek minibusu bekliyorum bir tane ayni sirketin arabasi gerdi biraz ilerde yolcu indirip geri dondu, heyecanlanmisim elimi kaldirip nereye gidiyorsun ya dedim, bir iki baska araba gelip gecti hemen hemen dakikasi dakikasina bizi alacak minibus geldi, baktim bizi oraya getirenn ayni sofer, hello pol dedim icerde 6 kisi filan vardi.... biraz duz yol birqaz virajli yol sonunda sehire yaklastik,bu defa sehir trafigina takildik arabalar ampon tampona gidiyorlar,bir saat 25 dakikada hava alaninda olduk.
sydneyden bu tarafa gelirken ucak icindeki koltuk numaramiz 26 siradaydi ucak 200 kisilik bizden sonra bes sira filan vardi, bu defa yine net uzerinden check-in yapmistim baktim koltuk numarasi 33 eyvah hatun dedim bize en son koltugu verdiler yani kuyruk dayiz.,,,bu ucak 240 kisilik ucakmis neyse pek kuyruga kalmadik, saat 10,15 ucak kalkacak burda kimse el cantalarimizi tartmadi,fazla kilo icin para aliyorlar...her halde ucagin motorlari daha buyuktu normalde 13,10 da sydneye inecekti 12,40 da indik..tatile giderken sabah 6,30 da evden cikip 15,30 da otele gelmistik donustede 6,45 de kapiya ciktik 14 ,45 de eve geldik,bir tatil daha boyle bitti okuyanlara tesekkurler gelecek tatil yaz aylarinda kasim veya aralik ayinda olabilir, kalin saglicakla. -
@sir-altan geçmiş olsun :)
-
@sir-altan Gecmis olsun abi, acil sifalar...
-
@sir-altan Bey gecmis olsun. Ic hat ucus kapsaminda 10:15 AM ucak kalkis icin 07:00 AM otel alinis bir hayli erkenmis, oteliniz ile havalimani arasindaki mesafeyi km bilmeksizin yorumladim. Darisi saglikla yaz tatilinize
-
@ATS16, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
@sir-altan Bey gecmis olsun. Ic hat ucus kapsaminda 10:15 AM ucak kalkis icin 07:00 AM otel alinis bir hayli erkenmis, oteliniz ile havalimani arasindaki mesafeyi km bilmeksizin yorumladim. Darisi saglikla yaz tatilinize
..bizde hava yollari her zaman iki saat evvelinde hava alaninda olmalarini ister,bilet alanlara mesaj gonderir..guzel yol ve taksi ile gitsek durum degisik olur,bir cok hava alanlarinda shuttle denen minubusler vardir, alandan sehire sehirden alana yolcu tasirlar,iyi turistik yerlerde cok turist olur,bu minibuslerde otel otel ugrayip yolcu toplayip hava alanina gotururler..
.evet ucak 10,15 de kalkacak 40 dakika evvelinden yolcu almaya baslarlar,benim gitmis oldugum kasaba sehire 60km uzakliktaydi,40 km si cok virajli yol yani fazla surat yapma sansi yok, birde yol calismalari var,bir iki yerde bir banti kapatip gidis gelisi tek bant uzerinden yapiyorlar,yukarda yazmis oldugum gibi 60 km yolu 85 dakikada katettik....
...bir sefer Hawaideydik minibus 3 saat evvel gelip otelden alacakti, yarim saat gec geldi ondan sonra daglara tepelere dogru gitti oyle sapa bir yerden tek kisi alacakmis,bir saat kala hava alaninda olduk,pasaport ve guvenlik kisimlari yolcu dolu bir kac tane pasaport memuru var,sira karinca gibi ilerliyor, valla ucagin kapilari kapanmak uzereyken yetistik, ucagin bulundugu kapida alanin en uzak kosesinde....kendi prensiplerime gore biraz erken gidip hava alaninda beklemek daha iyidir diye dusunurum.
-
@sir-altan
Hawai deneyiminize şaşırmadım, ABD’de uçuş öncesi güvenlik kontrolünü yapan Transportation Security Administration (TSA) şahsına münhasır bir kurum yavaslik hususunda. Tabi bunda havalimanını kullanan yolcu sayısı da önemli ancak yine de ekstra yavaş ve eksik personel ile calisiyorlar. Cevabınız için teşekkürler 🙏🏻
-
..yaziya australyada bir omur gecti diye baslamistim,6-7 ay sonra 52 inci yilimiza girecegiz,koprulerin altindan cok sular akti ve yillarda su akisi gibi gelip gecti...
turkler ve baska gocmen guruplari iyi dugun yaparlar,salon tutarlasr dans ederler oynarlar filan.
......emeklim olmadan evvel calismis oldugum belediyenin kucuk kucuk degisik muhitlerde salonlari vardi,millet menfaatine ucuz ucuz kiraya verirler dugun, nisan gibi, gunduzleri bazi yaslilar baska yaslilara is ogretirler,dikis nakis,bilgisayar gibi....her binanin kullanilma durumuna gore temizlik gunleri vardi bizde elimizdeki listeyle gidip bu yerleri silip supurup paspas yapip temizlerdik..yine bu salonlarin onunde ve arkasinda kucuk park vardir,kimisinin uzerinde gazibo dedigimiz cardak vardir,cardakda terpesi konik ucgen gibidir.
...bir gun sefim cagirdi hey altan yanina bir iki kisi al o mevkideki salonun gazibosunu iyice temizley, okay boss,ama ne icin temizliyecegiz, efendim belediye reisinin bir yakini evlenecekmis,hmmm eyu salonda degilde bahcede evlenecek gittik gaziboyu bastan asagi temizledik tazyikli su makinesiyle betonlari filan yikadik her sey piril piril oldu......bizim ozilerin diger bir adeti,nornalde nikahlar kilisede filan olur, kimisi papaz onunde evlenmek ister,kimileride istedikleri yerde,ozel nikah memurlari vardir gelirler nikah kiyarlar, burda gazibonun altinda nikah kiyilacakmis,iyi onuda gorduk,gelin damat ve misafir yakinlar gelir kisa bir nikah toreni olur...
.....yine belediyenin 6-7 km uzakta degisik bir yerde parki var yeni muhit suni gol yapmislar kenarlarinda kanepeler birde gazibo,benim sef yine beni ariyor, altan oraya git gaziboyu iyi temizle nikah icin kiralamislar,iste nikah disarda kiyiliyor sonrada belki bir salonda dugun oluyor......
...kac yil evveldi hatirlamiyorum yine bir haftaligina kucuk bir tatil bolgesine gitmistim, sirin bir yer,yolun sonunda golf kulubu ve sahasi var kulubun binasi var,ogle saatleri yuruyus yapiyoruz kulubun onunden kumlara inecegiz,bakiyorum bir suru insan toplanmis,masa sandalye filanda yok,gelin damat var,kumlarin uzerinde nikah kiydirip evleniyorlar...... son gitmis oldugum tatil yerindede park icinde yuruyus yapiyoruz baktim yine bir gurup var,ne sandalye ne masa nikah kiymislar evlenmisler bir kac kisi resim cekiyor,,ingilizlerin mini moke isimli kucuk arabalari vardir cok eskiden yaparlardi,bir tane buraya getirmisler bir kadinda resim cekiyor,damat gelin arabaya oturdular kadina bende arabanin resmini cekebilirmiyim dedim cek tabi dedi, icinde damat gelinde vardi cektim,cok guzel araba nerden buldun bunu dedim,kadin kendim bu arabalari yapiyorum, hemde bu isleri organize ediyorum dedim dedi..
iste boyle acik havada nikah kiymakda ozilere mahsus olmali..
-
..bir kavchafta evvel internet haberinde rast geldim,amerikali meshur sarkici veya RAP CI Kanye west australyaya gelecekmis konser verecek her halde, daha evvel hitler ile ilgili galiba sarki soylemis,o yuzden adama vize vermemisler.
...Agathe kristie sitili,,, victoria eyaletinin kucuk bir kasabasinda 50 yaslarinda bir hatun yasar, kocasi kilise gorevlisi ama bosanmislar,iki yil evvel kadin eski kayinpederini,kayinvalidesini kocasinin kiz kardesini ve kocasini yemege davet ediyor,her hangi bir sebebten kocasi gelemiyor,kadin nerden toplamissa zehirli mantarlar toplayip pisirmis va aileyi zehirlemis 3 kisi oldu, kocasi kurtuldu,kadin efendim mantarlari marketten aldim filan diyor, kimse yutmadi tabi iki yil sonra omur boyu hapse mahkum ettiler.
....sydneyin Baulkham ve castle hill semtleri vardir bir birine bitisik semtler,buralarda yasiyanlarda varlikli insanlardir,1999 yilinda 300 bin dolara buralardan ne alirim diyer bakmistim,ancak tavuk kumesi alabilirmisim,bu bolgede yuksek binalar yok cogu iki katli guzel evler,cok uzun zaman evvelinde yegenimde burdan guzel bir ev almisti, koca havuzu var tenis courtu var......uzun lafin kisasi 10 yil evvel bu bolgeye tren getirdiler yani raylar dosendi istasyonlar yapildi....belediyede bolgeyi buyuk iskana acti,yani istediginiz kadar kat yapabilirsiniz gibi,insaatcilar usustuler,bir tanesi benim yegene geldi daire karsiligi evi verecek adam 100 bin dolarda deposit veriyor,,,,belediye belli bir kat musaadesi veriyor,eyalet hukumeti hayir boyle olmaz diyor,yegenin evinin yakin sokaklarinda apartmanlar yapildi cogu satildi,ne hikmetse o sokaktaki kat musaadesi ,belediye ve eyalet hukumeti arasinda mahkemelik OLdu ...aradan 9 yil gecti bir turlu insaat baslamadi, insaatci yegene gelip kisa zamanda evi bosaltin yakinda yikima basliyacagiz diyor ama hala olan bir sey yok,yegen yillarca CFO YApti durumu iyi multi milyoner,centrtal coast bolgesdinde koca bir ev aldi ve tasindi,ama 9 yildir hala insaatin baslamasini bekliyor bolgede tek odali daireler milyon dolardan basliyor.....
..kendim komsularimla iyi gecinmeye calisirim, gerci hep karsidan karsiya el sallamakla oluyor dogru durust sohbet yok,her halde bizim sokak lanetli diyorum kimse kimseyle konusmuyor..sol tarafimda lubnan kokenli komsu var,bir akrabasi gelir arabasinin poposu benim giris yolumu kapatir yani,bir kac sefer yapti ,galibe ikinci seferde komsuyu gorup, bak arkadasin geliyor arabasini benim araba giris yoluma park ediyor,acil olarak cikmak icap etse problem olur,hemde illegal sen nazikce uyariver dedim.... bir iki hafta evvel pazar aksami ben yuruyuse cikmistim, adamin arkadasi yine gelmis durum busefer daha berbat nerdeyse arabanin arka kapisi benim araba giris yolumda, damat geliyor zar zor iceri giris yapiyor, kizim polisi arayip sikayet ediyor, polis biz karismiyoruz belediyeyi arayin diyor,belediyeyi ariyor nobetci numaralari vardir ranger leri vardir,birisi cikip problem ne diyor anlatiyorlar, tamam o zaman hemen resmini cek bize gonder diyorlar, kizimda resim cekip gonderiyor,bir hafta sonra belediyede mesaj geliyor 300 dolarin uzerinde adama ceza yazmislar,gecenlerde komsum bahcedeydi hepselam verirdi budefa kafasini dondu anladimki kizmis. kalin saglicakla
-
....kullanmis oldugum arabam 2014 yili 4 eylulde yeni olarak trafige cikti,eh ayni gun kaza hasar sigortasi ve ucuncu parti yara bere sigortasi yapildi,trafikden ruhsat alindi,iste boyle her yil 4 eylulde ruhsat yenilemem lazim,once ehliyetli bir mekanige gidip muayene yaptiriyoruz,masraf cikarmazsa 45 dolar ucret aliyorlar,,buna pink slip diyoruz,ondan sonra green slip lazim yani kazada yaralanmalari karsilayacak sigorta ,daha sonra kaza bela carpilma hasar sigortasi,sonunda motor trafikden ruhsat yenileme, ruhsat yenilemede devlet araba vergisi aliyor, benim araba 1895 kiloymus, devletde kilosuna gore vergi aliyormus, emekli oldugum icin ben vergi vermiyorum,ama emekli olmasam arabam icin 579 dolar vergi odemem lazim.
.....gecen yil ucuncu parti yaralanma sigortasi icin 628,25 dolar odemistim, bu defa 733 dolar olmus,kaza sigortasi gecen yil 1447,41 mis yenisi 1658,01 dolar olmus,buda yilda 5000 kilometreden fazla yapmamak sartiyla ,, kilometre serbest olsa daha cok para isteyecekler.. motor trafik vergi almiyor ama plakam ozel onun icin ayri para oduyorum gecen yil 125 dolardi onlarda 4 Dolar zam yapip 129 dolar yapmislar, eh birde muayeneye gidecegiz 45 dolar filanda oyle ilave edersek 2565 dolar araba icin harciyacagiz.....her yil herseylere zam geliyor,hic bir seyler eskisi gibi degil.....kovit mikrobu gitti ama zam furyasi geldi,covitde tam olarak gitmis degil.
kalin saglicakla -
Oglumun yeni okulundaki derslerinden birinde Avustralya'dan ailesi ile birlikte yeni bu yaz buraya tasinmis bir kiz varmis. Aksani cok ilginc ve komik diyor.
-
@MySea, içinde söyledi: Avustralya'da bir ömür böyle geçti...
Oglumun yeni okulundaki derslerinden birinde Avustralya'dan ailesi ile birlikte yeni bu yaz buraya tasinmis bir kiz varmis. Aksani cok ilginc ve komik diyor.
.aile gocmen guruplarindansa cok degisik aksanlari vardir,ingiliz kokenli ise daha degisik aksan,iskoc,irlanda,kokney degisik aksanlar kukllanirlar, australyanin birde wog aksani vardir,gocmen cocuklari inadina wog aksani kullanirlar,,kimileri water, der,bizimkiler votaaa diye bagirirlar, simdi kelimesi now icin kimileri neyaaa diye bagirirlar, nowra adli bir kasaba var ben bahsederken nowra derim karsimdaki agzima bakar gercegi neara gibi soyliyecekmisiz, evet australya aksani cok degisiktir benim iki erkek torun var ingilizceden baska dil bnilmezler kucugu 13 yasinda o kadar temiz aksani var,cocugu anlamakta yabancilik cekmem, abiside 15 e girmek uzere sesi filan kalilasti degist bir sey soylediyse tekrar ettiririm oda degisik bir aksan kullaniyor anlamakta zorluk cekiyorum
-
-
-
....Kafama kulakligimi taktim,usb mp3 de computere taktim hem muzik dinliyorum hemde bir seyler yazmaya calisiyorum,,, dun ve bu gun hava yagmurlu, 20 yildir ilk defa austos ayinda bu kadar cok yagmur yagmis,yillar geciyor ve ayni zamanda yavas yavas mevsimlerde degisiyor.
...... ulkemizin disinda yasadigimiz ulkede her ne kadar mutlu olsakda bir cok seylere erisebilsekde,mani olamiyacagimiz bir cok durumlar vardir, istesekde istemesekde boyle seylerin onune gecmek zordur....abimin oglu zamaninda ispanyol kokenli bir kiz arkadas buldu sonra evlendiler,daha sonra iki ogullari oldu,cocuklara turk isimleri verilmedi,yari latin yari ingiliz gibi, abim ogluna bak evladim sen turk olmiyan bir kiz ile evlenemezsin diyemedi,deseydide faydasi olmazdi...
....benimde bir tane oglum var oda balkanlardan bir kiz arkadas buldu, sekiz yil arkadaslik yaptiktan sonra 2007 yilinda evlenmeye karar verdiler,bende kendi biraderim gibi kendi ogluma hayir oglum senin turk olmiyan bir kizla evlenmene musaade etmiyorum diyemedim,diyecegim allah mesut etsin evliliginiz uzun mutlu ve hayirli olsun demekti .... bir kac yil sonra arka arkaya iki erkek cocuk sahibi oldular, oglumda cocuklara ingiliz ismi koydu,iste olmaz ya diyemedik,cocuklarin halalari turk, teyze ve dayilari balkanlardan.....
...30 yil evvel bacimizin oglunu getirdik,bir muddet sonra oda vietnam kokenli bir kizla evlendi onunda iki oglu oldu, yegen bizlere cocuklarimin ismi her ne kadar turk diyorsa,gercekte vietnam isimlerine yakin isimler koymus,
..... iki yil evvel obur yegenimin oglunun evlendigini yazmistim bu yegende hukuk okurken ayni okuldan arjantina asilli bir kizla tanisiyor okullar bittikten sonra evlendiler, dugunlerini ispanyada yaptiklari icin maalesef gidemedik, allah mesut etsin deyip dugun hediyelerini dolar olarak sunduk.boylece aileye dort tane yabanci gelin girmis oldu, birde turkiyede kirgiz asilli gelinimiz var......iki yil evvel evlenen abimin torunu bu gunlerde ilk bebeklerini bekliyorlardi, dun sabah abim aradi, gozumuz aydin ben buyuk dede oldum dedi, hayirli ugurlu olsun,bir oglan torun cocugu dunyaya geldi,allah anali babali buyumeyi nasip etsin,,, ehh merak edip biradere ismini ne koymuslar diye sordum, antonia ile basliyan ve 3 gobek adi ve soyadimiz .....bir kac kusak sonra ne oluruz diye dusunuyorum herhalde dunya vatandaslari olurlar.
....kendimin baba tarafi bulgaristan gocmeni ana tarafim karadeniz usagi onlar orda kaynasmislar, bizde australyada bir kac degisik irk ile karistik,benim oglan torun 15 yasina girdi kisa zamanda oda kendine bir girl friend bulur diye dusunuyorum,cocuklarimiza onunla evlenme diyemedik, oglumda kendi cocuklarina bu kizla evlenemezsin diyemiyecegini biliyorum.....abimin ailesi benim ailem birde turkiyeden gelme yegenimin ailesiyle birlikte 26 kisi olduk,turkiyeden getirmis oldugumuz yegen besle kargayi oysun gozunu tabiri oldu, esini ve cocuklarini sokakta gorsem tanimam,
....iste boyle australyada bir omur gecirmeye devam ediyoruz,hayat devam ediyor, kalin saglicakla
-
@sir-altan abi harikasın, tüm yazdıklarını son 3 gündür aralıksız okudum. Hayatının güzel bir yolda ilerlemesini sağlamana hayran kaldım. Size ve eşinize sağlık diliyorum.
-
.....sabah erken saat 5.00 de liverpool takiminin maci vardi,izlemek icin uyandim ve izledim,galatasaray ve liverpool hastasiyim.....daha sonraki isim computere gidip mesaj bakmak, oyle yaptim, uyesi oldugum jet star hava yollari mesaj gondermis,bir suru belli zamanda yani istedikleri tarihler icinde gidilecek yerler listesi yapmis,gelecek sene yine mart ayinda gold coast bolgesine tatile gidecektim,baktim benim destinationda listede.....ucuslar icin tarihler veriyorlar, oh be tam bana gore dedim, bilet tek kisi tek yol 29 dolara yapmislar,hemen takvimi aldim baktim ve belirli gunler icin 7 gunluk gidis donus bileti ayarladim, hatun ve ben gidis donus sadece 116 dolar.normalde 330 dolardan asagi iki kisi gidis donus olmaz,yol 1000 km ye yakin,tesadufun boylesine can kurban denir biletleri aldim paralarini odedim. simdi sadece 6 ay kadar beklemek lazim,bu sene sonuna dogru yine 6 gunluk bir tatil dusunuyorum,kismet tabi, gidecegim yerin deniz kiyisinda olmasina dikkat ediyorum.....guzel havada deniz kenarlarinda yurumek daha zevkli oluyor.
...3-4 yil evvel oglum evini satti ve baska bir muhitten daha iyi ve buyuk bir ev aldi,3-4 ay evveldi torunlari okuldan alip evlerine goturdum,baktim oglum kapida bekliyor,bazen evden calistigi icin cocuklari almak bize dusuyor,,,,, ev biraz bayir arsa uzerine yapilmis,yapan adam on tarafa bir metre yuksekliginde tugla bahce duvari yapmis,ic kisminada hedge denen bitkiden ekmis,oglum kapi onunde duruyor yandada sari kazakli asya kokenli biri elinde sopa gibi bir sey, masallah bitkiler orman gibi olmus, gerci oglum devamli timar ediyor,,,,baktim adam su isleri gorevlisiymis,su saati SIK cali gibi plantlarin icinde gorunmuyor,oglum ugrasti ugrasti bitkileri iteledi kakaladi ve su saatini buldular,adam elektronik sopasiyla gostergeyi okudu, son bes yildir kimse su saatini bulup sayaci okuyamiyormus ,hep tahminen fatura gonderiyorlarmis.
...bir kac hafta evvel polis iki china asilli genc kadini iceriye aldi,bizim turk usulu,orda burda kendi insanlarindan yasli kadinlari bulup aaa senin mucevherlerin lanetli ver okuyalim aaa senin o seyin lanetli, yasli kadinlari kandirip iyi kalite mucevherlerini,kiymetli seylerini alip sahteleriyle degistiriyorlarmis.....demekki dolandiriciligin dini irki yok, sistemler hep ayni. kalin saglicakla...
-
@sir-altan Galatasaray'lı oluşunuza sevindim.
Selam olsun sarı kırmızıya gönül vermiş herkese Galatasaray'ı her nerede yaşıyor ve yaşatıyorsa...''Arjantin’in Patagonya yaylalarından Uzak Doğu’nun yağmur ormanlarına, kuzeyin Eskimoları’ndan safarinin yamyamlarına kadar herkes Galatasaray’ı bilir, tanır ve tutar.” Hıncal Uluç
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum