Tek kollu canavarla tanismam...
....Australyada yeni sayilirim,bir ara biradere ziyarete gittik,biraderde hadi kulube gidip bir iki bira icelim dedi,hatunlarida aldik gittik kocaman bir kulup adi RSL dir galiba savaslardan geri donen gaziler veya askerler kulubu gibi....Kulupte show var kapidan girdikten sonra bir bolume bakiyorum bir suru isikli makineler baslarinda insanlar kimileri sandalyelere oturmus kimileri ayakta, biradere bunlar ne boyle dedim, ...hic poker makinelerinde eyleniyorlar.para makineleriymis....
..geldigim yillarda kuluplere uye olmak zordu, kulup uyelerinden bir veya iki kisi sizi tavsiye etmesi lazimmis, biraderin gittigi kulup kolayca uye yapiyormus,senelik 10 dolar filan uyelik ucreti var,kucuk resimli bir uye karti veriyorlar bu kartla diger kuluplere misafir olarak girebiliyoruz.kulup isi hosuma gitti,bir daha ayni kulube gittik ve ben uyelik formu doldurdum hemen bana gecici uyelik karti verdiler ve yakin zamanda seni cagiracagiz dediler, bir hafta veya 10 gun sonra eve mektup geldi,o gun o saatte kulube gel filan.... o gun geldi tiras oldum takim elbisemi giydim ve kulube gittim,bir cok vatandasi bir salona topladilar,isim isim cagirarak uyelik kartimizi verip tebrik ettiler,ne sahane degilmi sanki buyuk bir dernege uye oluyoruz.....Kulup benim oturdugum muhitten 25 km uzakta,oraya girmektense yakinimdaki kuluplere giderim, baska bransa gidince kapida kocaman bir defter durur adimizi soyadimizi kart numaramizi yazip imza atariz yani misafir olarak iceri gireriz...
...oturdugum muhitteki bir kulube gitmeye basdladim ve poker makinelerini inceliyorum, makinenin yaninda salter gibi bir kol var makinede ekran, kosede ku
mbara deligi gibi slot, adam 10 cent atiyor kolu cekiyor ekrande resimler donuyor,kimi zaman para dokuluyor kimi zaman adam para atiyor,bir nevi eylenceymis,makineler 5 cent 10 cent ve 20 cent aliyolar yani bes centlik makine ayri 10 centlik ayri,birayla beraber eylence oluyor,,, Eh bende eylenmeye basladim,atiyorum 10 centi cekiyorum kolu bu arada bir iki bardak bira cesaret veriyor,5 dolar daha oyna hadi 5 dolar daha derken cepteki para makineye gidiyor.
..devami gelecek...