Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi.

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
76 25 11.0k 8

• @hockeyumpire2 Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi. içinde söyledi:

@sharm @caglaror güzel dilekleriniz için cok tesekkür ederim. Gercekten muhtesem bir tecrübe oldu. Ama greencard la amerikada yasama düşüncem cok sarsıldı. Suan biraz zamana ihtiyacımız var... Desteğiniz için cooook tesekkür ederim. ✨ 💐

@HockeyUmpire2

ozellikle 3:07'de takim arkadasindan bayrak bekleyen kirmizi formali atletten gozunuzu ayirmayin:

https://youtu.be/BVhjAXEyjMI

• @sharm :)

• ⭐⭐

@sharm tesekkür ederim. ✨

• ⭐⭐

Selam hockey empire, bu iletinin başında ben de durumumu belirtmiştim. Olacakları sanki önceden sezinleyip collegeye tuition ödemeden zırt diye geri geldim türkiyeye. Eger student vizem yanmamıssa green card da cıkmaz ise mecburen geri gidecegim ve o sogugu, pahalı kiraları ,yapay gıdaları yiye yiye yaşayacagım...Ailemde bu hafta bir hastalık yaşandı ve amerikadan akrabalarım da geldi. Ha işte onlarda 4-5 aydır görmedigim plastikligin alasını birkez daha gördüm..Aa arabanın camı catlak böyle sürmene izin varmı ayy hic de trafige uymuyolar ayy tabi musteri hizmetleri diye bişey yok burada gibi konusmalar anladiniz dedigimi.... Şu an baltik bölgede kalan birkac ülkeye yogunlastım. Hem fakir, hem eski malın degerini antika vb bilen hem aryan kültürlü hem ataist burnu havada olmayan ülkelerden. Eger işim rastgiderse green card cıkarsa bile gitmem...Kanadada oto boyacılıgı uzerine college okumaya gitmiştim. 2012 model mercedeslerin veya kamyonetlerin çürükle kırık tamponla binildigine bakınca o işi yapmamam ac kalacagımı düşündüm.Ee hindu paki klasmaniyla da yaşayamam bence kimse üstüne alinmasın. Birde ulkeye cantam kayip halde girdim. Dilini anlamadıgım call center(paki hint afgan) kelimeleri spell etmeme ragmen yarım bastan sagma isleri sagolsun. bir ayda geldi canta thy işi cozdu. Her iş öyle otobuse bilet alıcan adam ingilizce bilmiyor vb. Montreale iniyorsun tum idiotlar orda toplanmıs je ne parle anglais diyor..Uc sene kanadayi sorusturup öyle gittim, aslında bunlarla karsılasabilecegimin de cok iyi farkındaydım. Bana pek koymadı. Ama orada o cahillerin-okumamısların ellerindekinin farkında olmaması ve bizlerin bu tahsille işsiz neredeyse simidi patisserie urunu ayarında yememiz. Hayatımızın her alanında kazıklanmamız bana koyuyor. Umarım tuition fee yi kurtarabilmissinizdir, olmadı, kararınız degisirse seneye ikinci dönemden başlayabilecek sekilde okulu bitirmisinizdir. Benim de birdaha basvurmaya, ucaga binmeye takatimi emdi süpürdü kanada..Bizlerin aradıgı sanırım para pul villa 6000 motor araba bir yana, Elindekilerle yetinmeyi bilen kültürel konservatiflikte iyiyi güzeli kollayan ülkeler. Sırf parayı kollayan ülkeler degil.

• ⭐⭐

https://www.youtube.com/watch?v=TwXKu5S_Gxo

00:40 Yaşam alanı ve evlerin küçüklüğü ve pahalılığı
    02:36 Türkiye’ye uzaklık, uçak biletlerinin pahalılığı
    04:00 Soğuk hava koşulları
    05:09 Sosyalleşememe - Arkadaşsızlık - Müşterek kültür olmaması
    09:09 İş bulmanın zorluğu (İyi İngilizce ve “Kanada tecrübesi” aranması)
    10:00-11:50 Reklam
    11:52 Aşırı kuralcılık - İnsiyatif alınmaması - Prosedürlerde kolaylık/merhamet gösterilmemesi
    15:18 Hayat pahalılığı

• @calibraturbo 😊 güzel kardesim sana tüm kalbimle katılıyorum zaten benimde yasadıklarım ve gözlemlerim yazılı... Amerika kesinlikle daha farklı, inan ha kanada ha macedonya hersey o kadar eski 😂😂 neyse Allah yuzumuz bakmıs kurtulmusuz 😊 insallah Amerika hayalin gerçek olur. Bol sans

• ⭐⭐

@saulgoodman 😊 üstelik sema eşinin yanına gitti hazır sekilde, benim ufacık bir bebeğim ve 150 kilo valiz, 2sırt cantası, bir büyük poşet ve bebek arabamla gittim 😊😊 biraz daha anlatırsam aglarsın ne zamandır Türk filminde izlemediyseniz 😊 benim hayallerim Amerika'da, denemeden ölmek istemiyorum 🙏😊✨💐

• ⭐⭐

amerikada bir şekilde yaşanır ama Kanadada baya baya sıkıntı sanki gözlemlerim bu. Ikı ucak parası girdi hala aglıyorum. Iyımı kotumu yaptım onu bilemiyorum ama kanadada uzun sure yasanmaz bence. Gider st petersburg murmanskta yaşarsın ama kanadada olmaz gibi.Bu sene green card bekliyorum olmazsa almanya veya estonyaya aynı anda basvuracagım..Kanadada bişeyler eksik çözemedim

• @calibraturbo

Merakım olsada henüz Kanada’ya gitme şansım olmadı fakat görüp duyduğumuz kadarı ile biraz kuzey avrupa ülkeleri gibi geliyor bana.

İş amaçlı bir kaç defa İsveç’in farklı bölgelerine ziyaretim olmuştu. Herşey güzel, herşey mükemmel görünüyor ama soluk ve cansızdı. Birşeyler eksikti dediğiniz gibi.

İspanya ziyaretimde tam tersi olmuştu, heryer şen, neşeli gelmişti.
    Şimdilik ABD iyi, herşey yolunda. Önümüzdeki seneler neler gösterir, neler değişir bilemeyiz.

• ⭐⭐

Abi bir git mutlaka gör derim. Güney ülkelerinin salçalıgından nefreteden biri görürdüm kendimi orada dumur oldum.Almanya sokakları bile kanadaya göre sıcakkanlı

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @labrador 😊 söylediklerine kesinlikle katılıyorum, size de gecmiş olsun... Demekki Allah kurtarmış bizi kardes 😂 neyse rotamızdan sasmayalım. Bosver saçma Kanada 'yı, 🇺🇸 🗽 ✨ 😊

• @yekta bizde tecrübe edebilecek miyiz acaba bu anlatılanları 🤷‍♀️😄🙏

• Bu konuyu daha once gormemisim. Bir Kanadazede tanidik da bizim var. 2011 yilinda universite icin Kanada'ya giden ve en fazla 4 ay dayanabilen bir arkadasdi. Oradayken ABD vizesi almis ve bizim yanimiza ziyarete gelmisti. Geriye Kanada'ya bir daha donmedi ve bizim yanimizda bir sure takildiktan sonra Turkiye'ye geriye donmustu.

• Aslinda bir de benim lise yillarindan arkadasim var, yaklasik 5 yil kadar Toronto'da yasadi. Orada evlendi, ayrildi ve sonucta daha fazla dayanamayip, geriye Turkiye'ye donus yapti.

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi.

ine

Bu yorumunuzdan sonra Amerikaya geçmişsiniz anladığım kadarıyla. Bir müddet de Amerikada yaşadınız. Şu anda kıyaslarmısınız Amerika ile Kanadayı. Ve toplamda ne kadar kaldınız Kanada da?

• ⭐⭐

@ibrahimasar amerika'da 7. Ayimiza giriyoruz ve hayalimdeki yer burasiymis, hergun icin sukrediyorum, cok mutluyum .kanada 'da 4 ay kaldik 30 bin dolar paramiz Gitti. Keske diyorum orda degilde burda o parayla gelseymisim 😂🇺🇸 Hayatimin en yanlis karariydi.... Amerika herseyiyle guzel ben cok seviyorum valla 🇺🇸o kadar zor surecler yasadimki ,maddie manevi. Esim asla istemiyordu asla.... sonuc keyfi yerinde 😂

• @HockeyUmpire2 Kanada dolayisiyla gecmis olsun. cok ozel degilse 4 ayda $30BIn neye harcadiniz? Ulasim yeme icme kira mi sadece? Genelde Kanada ya gidenler cok mutlu ve hayat ettikleri gibi ciktigini soyluyorlar. Siz baya sanssizlik yasamissiniz.

• @HockeyUmpire2, içinde söyledi: Yurtdisi hayali ve Kanada pismanligi.

@ibrahimasar amerika'da 7. Ayimiza giriyoruz ve hayalimdeki yer burasiymis, hergun icin sukrediyorum, cok mutluyum .kanada 'da 4 ay kaldik 30 bin dolar paramiz Gitti. Keske diyorum orda degilde burda o parayla gelseymisim 😂🇺🇸 Hayatimin en yanlis karariydi.... Amerika herseyiyle guzel ben cok seviyorum valla 🇺🇸o kadar zor surecler yasadimki ,maddie manevi. Esim asla istemiyordu asla.... sonuc keyfi yerinde 😂

Biz de bazen Kanada mı acaba oluyoruz. Olmayalım o zamsn 🤣🤣

Benzer Başlıklar

• Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Yurt dışında mutluluk var mı? (var, neden olmasın?)

37
    6 Oy
    37 İleti
    5k Bakış
    S
    ....yurt disina Calismaya veya temelli yerlesmeye gidenler icin ayaklari uzerlerinde duracak hale gelene kadar mutluluk cok azdir,,,, aile genc ise bir cok problem olur, cocuk yapmak cocuk buyutmek gibi,daha sonra borcsuz harcsiz bir eviniz olur ayaklarinizi yerden kesecek arabaniz olur iste o zaman mutluluk baslar. yurt disinin ayri bir mutlulugu,turkiyedeki gibi bir parti takip etmek veya taraftari olmak, olaylari izlemek, medyanin doldurusuna gelmemek durumlari olmayinca olur. ..hayat bir yarisdir ve her gunu degisik olabilir,insanlarin baslarina herseyler gelebilir,yani bir yerde mutlulugu tarif etmek cok zordur.kendimin hic bir SIKINTIM yok ama bir gun torunumun veya oglumun,kizimin hasta oldugunu isitince tum mutlulugum bir anda kaciverir. ..yaz aylarinda avrupadaki vatandaslarimiz turkiyeye gelirler hepsinin yuzlerinde mutluluk ifadeleri gozukur,iste 4 kisilik bir aileyele turkiyede bir ay nasil tatil yaptiklarini birde onlara sormak lazimdir.
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k