Amerikan Kültürüne Giriş 101
-
@lordbolton
Hem mavi hemde kırmızı bir eyalette, ufakta olsa yorum yapabilecek kadar süre yaşamış biri olarak aradaki farkın devasa olduğunu söyleyebilirim, en azından benim deneyimime göre. Elbette sadece NY ve şu an yaşadığımız NC eyaletinin saf beyazların bulunduğu bir bölgesi için konuşabiliyorum.Bir önceki yazımda belirttiğim gibi İyi niyetten şüphem yok. Hatta Türkiye’deki yaşlı teyzelerimize benzetirim hep. İyiliğini ister.
Fakat yaşamak ve turist olmak bambaşka konular. Kök salmaya başlamak için en verimli toprağı bulmak gerek. -
Bu başlık güzelmiş. Canlı tutmak adına benim de küçük bir katkım olsun.
Kızılderili yaşam bölgelerine dair bilgiler olan bir link;
(https://www.ancient-origins.net/history/why-isn-t-map-history-books-007401) -
Kisa bir not olarak dursun kenarda, Oracle'da calisan bir cifti almistim Lyft ile aracima. Kisa bir girizgahtan sonra GC ile geldigimi vb soyledigimde bizi dogrudan aksam yemegine davet ettiler (yaslari 20lerde). Oncesinde din konusu donmustu. Isa ve Tanri ile ilgili guzellemelerinden sonra zorla punduna getirip cep telefonu numarami aldilar. Bir sure txt mesaji ile davetlerini yinelediler. Bildigin misyoner stayla. Iyi niyetlerinden suphem yoktu (bizi yol yakinken dogru yola cevirmek istiyorlardi :P) ve cok naziktiler.
TX da CA, nin 2 kati kilise var (belki daha fazlasi). Cidden mavi ile kirmizi arasindaki fark kadar farklilar. -
@caglaror ABD'de ayni Turkiye'de oldugu gibi tarikat ve dini misyonerlik olaylari coktur. Disaridan cok fazla gorunmez ama ABD'dede cok dindar ve tutucular var. Tabii bu isten cok iyi para kazananlar da var. Ornegin, Texas'dan Joel Osteen. Adamin tarikat gibi takipcileri var. Bagislarla, TV programlariyla, canli programlari ile milyon $ lar yapiyor.
-
Bir videoda izlemiştim youtube da; mormonlar için dini anlatma ve davet işi ciddi bir işmiş. Gencleri dünyanın değişik yerlerinde mormonluk inancını anlatma görevine gidiyormuş. Tabi once cok yogun bir sekilde onların kilise medreselerinde yatılı bir eğitime katılıyorlarmış. Bildiğiniz bayağı kapı kapı dolaşıp yolda gezenlere yaklaşıp inançlarını anlatıyorlar. Galiba utah eyaletinde bayağı ciddi bir mormon nüfusu varmış.
-
@Drywall Korona virüs yüzünden artık misyonerler kapı kapı gezemiyor, mektupla halletmeye çalışıyorlar.
-
@knnrn Çok ilginç 🤔 kapıdan kovsan bacadan misali olmuş 😄
-
@knnrn, içinde söyledi: Amerikan Kültürüne Giriş 101
@Drywall Korona virüs yüzünden artık misyonerler kapı kapı gezemiyor, mektupla halletmeye çalışıyorlar.
Ahaha. İlginçmiş cidden. Koyun can, kasap et derdinde.
-
amerikan kulturu,,,,amerikada olan evliliklerin %41 bosanmistir,ikinci evlilik yapanlarin %67 si bosanmistir,ucuncu evlilik yapanlarin %74 u bosanmistir......crime suc olarak en yuksek oranda tecavuz ve assault dur assault satasma dovme kavga gibi.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum