Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • arkadaslar benim sgk gecmisimde sigorta girisi olsun diye 1 aylik bir giris mevcut 2018 senesinde(yeni 18 olmustum) amcamin emlak dukkaninda, bunu ds160 formunda veya mulakatta belirtmeli miyim? sadece gostermelik oldu cunku

  • ⭐⭐⭐⭐

    @rhyten DS-160 formunda son 5 sene içerisinde çalıştığınız işleri yazmanız gerekiyor. Bu yüzden bunu belirtmeniz gerekmiyor. Mülakatta zaten böyle bir soru gelmeyecektir.


  • @tufank
    peki yaptigim stajlari is olarak yazmam gerekiyor mu? universitenin zorunlu kildigi stajlarda 20’ser gun sigorta girisi gozukuyor da

  • ⭐⭐⭐⭐

    @rhyten staj da olsa iş sonuçta. Son 5 yıl içerisinde çalıştığınız işleri yeniden eskiye doğru yazabilirsiniz. ( zaten en fazla 2 adet giriş yapılabilir bu alana)


  • @fxu gezmek için gideceğiz fakat şirket adı altında gidersek daha kolay vize alırız gibi düşünüyorum birde tabi EB3 var aklımızda onun için de vizeyi alabilmek için en geçerli yolu bulmaya çalışıyorum


  • arkadaşlar b1/b2 vizesinden red yemiştim şimdi f1 öğrencisine başvurursam daha önce red yedinizmi seçeneğine evet mi demeliyim


  • @ryuzakitw soruda özel olarak vize kategorisinden bahsetmiyorsa (ki bildiğim kadarıyla bahsetmiyor) evet demelisiniz çünkü red yemişsiniz daha önce


  • @ErdalK dedigim gibi direk amaci soylemek en iyisi, oradakiler biraz yalan dedktoru gibi calismaya calisiyorlar. Dogal ve akici sekilde niyetinizi soylerseniz ve bunu desteklerseniz daha cok sansiniz var.


  • @Muhtaradana google ın fligth kısmına bakmanı öneririm. uygun fiyata bilet çıkınca haber veriyor.


  • Merhaba , bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik . Farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ?


  • @koray__1158 giriş amacı dışında (turistik / iş ) başka bir niyet taşımıyorsa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak her girişte bir sorgulama oluyor. Siz giriş yaparken kalış süreniz ile ilgili bir bildirimde bulunuyorsunuz. Belirttiğiniz süreden fazla kalırsanız eşiniz giriş yaparken buna yönelik soruları beraberinde getirebilir. (Change of status niyeti sorgulanabilir). Hiç sorgulama olmayabilir de. Tamamen CBP görevlisinin insiyatifine kalmış.


  • @tufank cevap için teşekkürler , her girişte sorular tabikide soruluyor fakat verdiğimiz cevapları bir yere not ettiklerini pek sanmıyorum açıkçası , bu şekilde bir tecrübesi olanla da karşılaşmadım . Konunun CBP görevlisi inisiyatfinde olduğunu da biliyorum ama yine de sormak istedim . Belki bununla ilgili bir tecrübesi olan vardır diye.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @koray__1158 bize sordukları sorular genelde teyid amaçlı. not almaktan ziyade eğer biletinizi gidiş / dönüş olarak aldıysanız girişte bu bilet bilgisine erişebiliyorlar zaten. dolayısıyla zaten dönüş tarihinizi biliyorlar. tabi ki bu bilet ile ilgili değişiklik yapmak veya iptal etmek elinizde. dolayısıyla görevli bu bilgilere bakmak ve buna göre değerlendirmek isterse değerlendirebilir. ya da hiç dikkate bile almayabilir. Ortada şüpheli bir durum yok ve girişte belirtilen niyete uygunsa zaten sorun olmayacaktır.

  • ⭐⭐

    arkadaşlar yakın zamanda aramızda kendisi yada yada birinci ağızdan duyduğunuz birisinin b1/b2 vize randevusunu öne çekme bilgisi, deneyimi oldu mu.


  • Tanıdığımın bir danışmanlık şirketi var Amerika turist vizesi için benim yerime başvuru yaptı. 2025 yılına randevum var ve ödemeyi yaptım Doğum tarihimin yılını ve pasaport numaramı yanlış girmiş. Pasaport no değişiyor ama doğum tarihim sistemde değişmiyor. Sanırım ds formunu da 1 kere değiştirme hakkım var. Param yanar mı, bu bir red sebebi midir? Yoksa ds formunu revize etmem yeterli olur mu? Yardımlarınızı rica ederim.


  • @mesut1905, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    arkadaşlar yakın zamanda aramızda kendisi yada yada birinci ağızdan duyduğunuz birisinin b1/b2 vize randevusunu öne çekme bilgisi, deneyimi oldu mu.

    Forumda @Rushvisasnow bu işi yapıyor

  • ⭐⭐

    @ReLoad evet kendisiyle çalışıyorum zaten


  • @mesut1905, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ReLoad evet kendisiyle çalışıyorum zaten

    O zaman öğrenmek istediğiniz nedir. Siz sorunuzu sorun, biliyorsam yada bilen varsa yardımcı olalım.

  • ⭐⭐

    @ReLoad sorum iletimde mevcut zaten :) şuan öne çekemiyoruz hiç bir şekilde bende bunu yapabilen var mı merak ettim.


  • Biraz sabır, illa ki birileri randevu tarihini ileri atar yada konsolosluk yeni tarih açar ve o zaman randevu alırsınız. Ben de 10 gündür 4 kişilik grup için randevu almaya çalışıyorum ama açık tarih yok denk gelemiyorum.


Benzer Başlıklar

  • Madem ki Greencard Olmuyor, B1/B2 deneme vakti

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    129
    10 Oy
    129 İleti
    7k Bakış
    celinesyC
    @metedemir01 Merhaba, ablanizi sponsor göstermekten kastınız ,seyehat masraflarinizi kim karşılayacak diye bir soru var oraya ablanizin bilgilerinizi yazmak mı ? Mesela ablam doktor garanti olması adına onu yazsam mi diye düşündüm ama burada artık kaç yaşinda olduğumuz da önemli değil mi
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum