(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ErdalK Hocam bence onemli olan direk dogruyu soylemek, sizin seyahatinizin gercek amaci ne? Gercekten fuar icin gidip esimi de gotureyim o esnada gezeriz mi diyorsunuz? yoksa gezmeye gidiyoruz da sirketi eklersek kolay mi olsun diyorsunuz?
Acikcasi soylediklerinizde yetkili oldugunuz icin belgeleri duzenleyebileceginizi belirttiniz gibi bir cumle gordum, ki eger kendi duzenlediginiz belgeyi gotururseniz bu inandiriciliginiz azaltacaktir.
Oradaki konsoloslarin asil baktigi sey suphe ve tutarsizlik, annem vize alirken ben mesela ozellikle onceden sunu de bunu de demedim cunku dogallik onemli, bir seyleri boyle diyecegim derseniz dogalligi bozuyorsunuz ve karsi taraf suphelenip direk red veriyor.
-
arkadaslar selam. bu donem icerisinde agustos ayi gidisli 10 gunluk los angeles’a yonelik turist vizesi basvurum olacak. itude cift anadal ogrencisiyim okulumun bitmesine suandan itibaren 1.5 sene var. Gpa’im yuksek(vize basvurusunda onemliymis sanirim) ,yaklasik 1 ay once 4 ulkelik (macaristan hollanda belcika almanya) bir yurtdisi schengen gezim oldu. Daha oncesinde de 2016’da ingiltere gezim olmustu , ingiliz vizem 6 aylik idi.2011’de de yunanistan’a schengen girisim olmustu ancak cok eski diye belirtip belirtmeme konusunda kararsizim. Amerikada akrabam vs yok , ailemden hicbir sahisin ilticasi veya amerika ile bir ilisigi de yok. Sizlere sorum su, objektif bir gozle sizce vize alma sansim nedir? sizce mulakatta karsilasabilecegim sorular nelerdir? goruslerinizi merak etmekteyim, Saygilarimla
-
@rhyten nerde çalışıyorsunuz derse konsolos bir cevabınız olmalı?
Öğrenciyim diyecekseniz gezinin masraflarını kim karşılayacak ?
Bu sorulara hazırsanız vizeyi alabilirsiniz. -
@selamibasaran, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@rhyten nerde çalışıyorsunuz derse konsolos bir cevabınız olmalı?
Öğrenciyim diyecekseniz gezinin masraflarını kim karşılayacak ?
Bu sorulara hazırsanız vizeyi alabilirsiniz.universite ogrencisiyim diyecegim sanirim nerede calisiyorsunuz diye tekrar bir soru gelmez gibi, gezi masraflarini da kendi biriktirdigim para yaklasik 4k dolar kadar banka hesabinda gosterecegim sizce mantikli mi yoksa illa babami falan mi masraflari karsilayacak diye gostermeliyim ? ( babam isci emeklisi)
saygilarimla -
@ErdalK Tufank beyin tavsiyelerine katılıyorum. Konsolos çalışanları sabahtan akşama kadar kulübe gibi bir yerde çeşit çeşit insanları dinlemek zorunda kalıyor ve sizinde tahmin edebileceğiniz üzere uzun ve karmaşık cevaplara karşı tahammül seviyelerinin pek yüksek olduğunu sanmıyorum.
Bence vize görüşmelerinde yapılan en büyük sorun insanların sorulan sorulara verdikleri cevapların uzun ve çoğu zaman bağlamından koparılmış olmaları.
Benim tavsiyem sadece sorulan sorulara doğru cevap verilmesi ve daha fazlası sorulmadıkça söylenmemeli, ki zaten görevli sizin söyleyeceğiniz detayları zaten gerekirse soruyor.
Ör. 1
Nereye gideceksiniz
-Californiya.Ör. 2
Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
-Evet. -
@rhyten covid oncesi seyahatleri umursamiyorlar trnin durumu o zamanlar duzgundu cunku.
Asil pozitif etkiyi covid sonrasi seyahatler yapiyor. -
@Muhtaradana, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Darko japonya, kore, diğer asya ülkeleri
Abi Japonya uçak bileti çok payalıymış. Güney kore yine bu konuda iyi. Üstelik güney kore konaklama ücreti de makul seviyelerde.
Nisan'a yıllık izin girdim, Hırvatistan, macaristan, italya, yunanistan turu yapmayı planlıyorum.
Hemen akabinde yaz aylarında ingiltere gezisi ve güney kore gezisi düşünüyorum. Tabi ingiltere vize verirse :)Mülakatıma son 6-7 ay kala pasaportu bu şekilde doldurmayı planlıyorum. Çok mu kasmış olurum kendimi.
Kısa sürede niye bu kadar yer gezdiniz diye usa konsolosluğunda sıkıntı çıkar mı acaba? -
@Darko uygun bilet konusunda ucuzabilet.net ve sosyal medya hesaplarını (telegram, instagram, Facebook ) takip etmenizi tavsiye ederim. Seyahat planınız güzel tadını çıkarın
Bildiğiniz gibi tek faktör seyahat geçmişi değil. Mutlaka mülakat öncesi bir kişi ile karşılıklı mülakat provası yapın. Soruları sorsun ve sizin cevaplarınızı yorumlasın. Soruyu soranın konuya hakim olmasına gerek yok. Sadece sizi gözlemlemesi ve yorumlaması size yardımcı olacaktır. Bol şans diliyorum -
arkadaslar benim sgk gecmisimde sigorta girisi olsun diye 1 aylik bir giris mevcut 2018 senesinde(yeni 18 olmustum) amcamin emlak dukkaninda, bunu ds160 formunda veya mulakatta belirtmeli miyim? sadece gostermelik oldu cunku
-
@rhyten DS-160 formunda son 5 sene içerisinde çalıştığınız işleri yazmanız gerekiyor. Bu yüzden bunu belirtmeniz gerekmiyor. Mülakatta zaten böyle bir soru gelmeyecektir.
-
@tufank
peki yaptigim stajlari is olarak yazmam gerekiyor mu? universitenin zorunlu kildigi stajlarda 20’ser gun sigorta girisi gozukuyor da -
@rhyten staj da olsa iş sonuçta. Son 5 yıl içerisinde çalıştığınız işleri yeniden eskiye doğru yazabilirsiniz. ( zaten en fazla 2 adet giriş yapılabilir bu alana)
-
@fxu gezmek için gideceğiz fakat şirket adı altında gidersek daha kolay vize alırız gibi düşünüyorum birde tabi EB3 var aklımızda onun için de vizeyi alabilmek için en geçerli yolu bulmaya çalışıyorum
-
arkadaşlar b1/b2 vizesinden red yemiştim şimdi f1 öğrencisine başvurursam daha önce red yedinizmi seçeneğine evet mi demeliyim
-
@ryuzakitw soruda özel olarak vize kategorisinden bahsetmiyorsa (ki bildiğim kadarıyla bahsetmiyor) evet demelisiniz çünkü red yemişsiniz daha önce
-
@ErdalK dedigim gibi direk amaci soylemek en iyisi, oradakiler biraz yalan dedktoru gibi calismaya calisiyorlar. Dogal ve akici sekilde niyetinizi soylerseniz ve bunu desteklerseniz daha cok sansiniz var.
-
@Muhtaradana google ın fligth kısmına bakmanı öneririm. uygun fiyata bilet çıkınca haber veriyor.
-
Merhaba , bilgisi ya da tecrübesi olan arkadaslar cevaplayabilirse çok memnun olurum. Öncelikle şu bilgiyi vermek istiyorum ,ABD turist vizesini eşimle birlikte aldık , görüşmeyi birlikte gerçekleştirdik . Farzedelim ki ben ABD ye turist vizesiyle girdim ve 3 aydır ABD deyim turist statüm devam ediyor . Vizeyi birlikte aldığım eşim benden 3-4 ay sonra turist olarak ABD ye girmek istediğinde sorun yaşar mı ?
-
@koray__1158 giriş amacı dışında (turistik / iş ) başka bir niyet taşımıyorsa bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak her girişte bir sorgulama oluyor. Siz giriş yaparken kalış süreniz ile ilgili bir bildirimde bulunuyorsunuz. Belirttiğiniz süreden fazla kalırsanız eşiniz giriş yaparken buna yönelik soruları beraberinde getirebilir. (Change of status niyeti sorgulanabilir). Hiç sorgulama olmayabilir de. Tamamen CBP görevlisinin insiyatifine kalmış.
-
@tufank cevap için teşekkürler , her girişte sorular tabikide soruluyor fakat verdiğimiz cevapları bir yere not ettiklerini pek sanmıyorum açıkçası , bu şekilde bir tecrübesi olanla da karşılaşmadım . Konunun CBP görevlisi inisiyatfinde olduğunu da biliyorum ama yine de sormak istedim . Belki bununla ilgili bir tecrübesi olan vardır diye.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum