-
................
-
....................
-
Evet, katılıyorum. Hollanda'ya gidip cebindeki tüm capitalini harcayan tanıdıklarım var ve bu çok daha zor bir süreç. Ben halen beklemedeyim. Her aradığımda notification açıyorlar bakalım ne olacak.
Bana ulaşmalarının sebebi dosyama eklemek için ek SGK dökümü ve Hollanda'daki şirketimi açmam istendi benden. Onu da buraya iliştirmiş olayım.
Ben ilk başvuruyu 10 Mayıs'ta yaparken eşim ve Trdeki şirketimin çalışanlarının SGK dökümünü e devletten alıp çevirtmiştim. Kendiminkini ıslak imzalı SGK müdürlüğünden almıştım. Benimkini de e devlet şeklinde istediler tekrar çıkardım(bu arada başvurmayı düşünenler varsa bu dökümanlar da dahil resmi her şey ama HER ŞEY apostilli-noter onaylı yeminli tercümana çevirtilmiş olması gerekiyor.)
Her ne kadar TR den başvuranlar için orada şirket açma zorunluluğu olmasa da(KVK nın kendi websitesinde belirtiliyor) bunu yapmakta fayda var ki benden istediler diye düşünüyorum. Bu sırada şunu da söyleyeyim, şahıs şirketi ve nerede olduğu belli olmayan şirket açmayın çünkü arayıp bilgi alıyorlar anladığım kadarıyla(Mesela ben Regus'tan ofis tuttum oraya gelinceye kadar her ay ödemesini yapıyorum maalesef, ancak geçen ay Regus bana ulaştı ve orada neden şirket açtığımı ve niye Hollanda'yı seçtiğimi vs sordu. Ben de Business Plan'ımda belirttiğim iş kolumu ve ne yapacağımı anlattım, sanıyorum ki IND sorguluyor yoksa neden ofisi tuttuktan 3 ay sonra mail atıp sorsunlar yani)
Ek olarak BV formunda kurulan şirketlerin onay alma olasılığı çok daha yüksek oluyor hep konuştuğum insanlara dayanarak bunu da aktarmış olayım.
Ben de kendi tecrübemi aktarmış olayım buradan. -
.................
-
.............
-
.............
-
...............
-
.................
-
.......................
-
.....................
-
Bu ileti silindi! -
.............
-
...........
-
..............
-
.............
-
..........
-
@pnktr Merhaba, biz de Aralık 2023’te BV şirketimizi kurup, Ocak 2024’te Hollanda’dan IND başvurumuzu yapıp, “sarı etiket”lerimizi aldık. Tamam, işin zor kısmı bitti derken banka hesabı açma konusunda kilitlendik. Burada yerleşik bir direktörümüz olduğu halde yerel bankalarda şirket hesabı açamıyoruz. Direktörün belgeleriyle bir Revolut hesabı açtık, pos cihazı ve kart da aldık. Ama iban NL olmadığı için KVK ile sorun yaşıyoruz. Ayrıca direktörden bağımsız, ortaklar adına dijital hesap da açamıyoruz. Tecrübesi olan arkadaşlardan özellikle bu banka sorununu nasıl aştıkları ile ilgili öneriler alabilirsek çok seviniriz.
Bir de sarı etiketleri de gözden çıkarıp, IND kararını TR’de beklemeyi tercih edersek, süreç nasıl etkilenir?
Herkese bol şans dilerim bu zorlu yolda..
Not: Üretim de içeren, kreatif yönü yüksek bir alanda başvuru yaptık. -
Merhaba, biz de Ankara anlaşmasına Hollanda'da sözüm ona çok ünlü çok başarılı bir avukat ile görüşerek, onun hukuk firması ile 2023 haziranda başvuru yaptık. İlk başvurumuz avukatın ödemeyi konsolosluk mvv başvurusunda belirtildiği şekilde yapmak yerine IND den kendisine fatura geleceğini iddia ederek bizi bekletmesi üzerine, 3 ay bekleme sonucu ödemesi yapılmayan başvurunun çöp olmasıyla sonuçlandı. Sonrasında Ekim ayında tekrar evrak hazırlayarak bir daha başvuru yaptık. Ocak ayında IND den bir mektup geldi. Avukatın iddiası üzerine bu bir red mektubu ve itiraz edilmeli. Tabi hemen tekrar avukat red itirazı için bir ton para istedi. Ama ben bu mektubu başka avukatlara gönderip bilgi istedim. Bu mektubun red mektubu olmadığını, başvurumuzun RVO ya gönderilmediğini, eksik evrakların talep edildiği bir mektup olduğunu söylediler. Bu aşamada avukat ile ters düştük çünkü başından beri zaten bir çok konuda bilgisiz olduğunu yaptığı hatalardan anladık. Daha önce konuşmamız red çıktığı zaman mahkemeye gidilir ve o zaman ek ücret alınır şeklindeydi. Ancak daha red kararı çıkmadan, bırakın ekonomi bakanlığı dosyayı hiç değerlendirmeden IND nin ön elemesinden geçemeyen dosyamıza ek evrak göndermek için avukat yine para isteyince ben artık devam etmeme kararı aldım. Bu süreçte görüştüğüm diğer 3 avukat da zaten 2 yıldır kimseye olumlu yanıt gelmediğini, çıkan red kararlarını mahkemeye taşıyabileceğimizi ama oradan da büyük ihtimal çok uzun süreçler sonucu red çıkabileceğini, bir üst mahkemeye (danıştay diyorlar sanırım) gitmenin bir anlamı olmadığını çünkü IND lehine verilmiş bir kararı danıştayın bozmayacağını vs vs anlattılar. Ayrıca şimdi araştırdıkça görüyorum ki, 2022 ekimden beri başvuru dosyalarında muhakkak nuffic den diploma evaluation isteniyormuş, ayrıca burada görüyorum ki türkiye deki sgk dökümleri vs gönderilmiş. Bizim avukatımız bu evrakları bizden hiç istemedi bile. Yani hem zamanımız hem business plan hem avukat ile başvuru için döktüğümüz bütün para çöp oldu. Ve ben bu yolu tamamlamadan geri döndüm, çünkü hem zamansal hem de maddi olarak daha çok efor harcamamız gerekiyordu ve sonucta yine de olumlu cevap çıkacağı kesin değil. O yüzden buradan bunu okuyanlara hayal satan, her şeyi çok kolaymış kesin alırız gibi gösteren avukatlara güvenmemenizi öneririm. Ayrıca bunu yapan Türkiye'de de şirketler var. Bu şekilde oturum alan kim var diye sorduğunuzda gizli bilgi cevap veremeyiz diyorlar, bir de utanmadan sosyal medyalarında müşterimizin Ankara anlaşması oturumunu aldık diye her hafta bir başvuru sonucu paylaşıyorlar. Ankara anlaşması şirket kurma yolu yazıda var ama uygulamada bu yöntemle oturum alan daha bir kişi ne yazıkki tanıyamadım. Bahsettiğim son 2 yıldır Türkiye'den MVV üzerinden yapılan başvurular. Zaten Hollanda'ya bir şekilde gitmiş sonrasında Ankara anlaşmasına başvurmuş oturum almış vs kişilerden bahsetmiyorum.
-
............
-
..........
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum