Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Iraklı eş durumundan (IOM) Amerika'ya nasıl göç edebilirim?

• Merhabalar eşim ile geçen sene evlendik Türkiye de eşim ırak asıllı ve uluslararası korumadaydı ve IOM (International Organization for Migration) ile amerikaya kabul edildi ve 1 aydır orada benim de gidebilmem için ne gibi bir başvuru yapmalıyım.

• @tlgygt, içinde söyledi: Iraklı eş durumundan (IOM) Amerika'ya nasıl göç edebilirim?

Merhabalar eşim ile geçen sene evlendik Türkiye de eşim ırak asıllı ve uluslararası korumadaydı ve IOM (International Organization for Migration) ile amerikaya kabul edildi ve 1 aydır orada benim de gidebilmem için ne gibi bir başvuru yapmalıyım.

Sayin@tlgygt, esiniz refugee yani multeci statusunde kabul edildi ve ABD'ye yerlesti ise, sizde ona bagli olarak follow to join proseduru ile durumdan yararlanabilirsiniz. Bu I-730 formu ile yapilmaktadir. Bunun esinizin ABDye refugee (multeci) olarak kabulunden itibaren iki yil icinde yapilmasi gerekmektedir. Yine de esinizin bir avukat araciligi ile bunu yapmasi daha cabuk ve dogru sonuc verecektir. I-730 basvurularindaki problemleri cozmek zor olup surec de hatali olunca cok uzun surmektedir.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Eşimin ikinci evliliği için Green Card sponsorluğu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    165 Bakış
    ?
    @Claudia-J-Muslu Teşekkür ederim
  • 0 Oy
    2 İleti
    329 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @color, içinde söyledi: 6 aydan fazla Amerika dışında kalmak naturalizasyon.... Merhabalar.... Pandemi sırasında 2020 yılı 11 ay Amerika dışında kalmak zorunda kaldım....Bu durum naturalizasyon başvurumu etkiler mi acaba pandemi olması ve olağanüstü durumların oluşması ( uçuşların olmaması ve devamlı yapılan seyahat etmeyin uyarıları....) Naturalizasyon sürecimiz kesintiye uğramış midir yoksa pandemi süreci için farklı bir bakış var mi acaba şu an için....ilgi paylaşıp yardımcı olmanız ricası ile.... Sayın @color, Altı aydan fazla ABD dışında kalışınızı vatandaşlık başvurusunda ekstradan açıklamanız gerekecektir. Açıklama pandemi nedeni ile uçuş yoktu ise ve bu gerçekten böyle idi ise bu durum kabul edilebilir. ABD’ye giris12 ay veya fazla gecikmiş ise bu durum vatandaşlık başvurusunu olumsuz etkiler. Bazen ekstradan zaman bekleyip sonra vatandaşlık başvurusunu yapmak gerekir. Teşekkürler.
  • Amerika İltica ve 150 gün çalışmak için beklemek

2
    1 Oy
    2 İleti
    715 Bakış
    crazycellsC
    @mutlukurt0534 Sorunuzu sormadan once su konuyu okumalisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
  • Amerika'da Yeni Bir Imza Kullanmaya Başlamak

5
    0 Oy
    5 İleti
    559 Bakış
    Yusuf SaraçoğluY
    Sayın @tam-karavana, Sorularınız ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Bu aşamada gerekli ve yeterli cevaplar verildiği için konuyu kilitliyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k