Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Konkordato, çek cezası ve göçmen vizeye etkileri

• Merhaba benim şirketlerim konkordato ya girmişti. Konkordato sırasında çekten dolayı ceza aldım. Bunları ödediğimde ceza kalkıyor.bunları ödeyeceğim. Bunu Ds260 yazdım ama acaba yanlış mı yaptım. Eğer yanlışsa düzeltme imkanı var mı? Bundan dolayı elerler mi?

• Merhabalar RE entry permit biyometrik randevusu kaç ayda alabilirim şuanda 3 ay yeterli olurmu birde randevudan sonra mi RE entry permit süresi başlıyor yoksa belge eline geçtikten sonrami
    Biz şöyle yapmayı planlıyoruz da biyometrik randevusu ve imza verdikten sonra eşim ABD den çıkış yapacak zaten permit 1 yıl içinde elimize ulaşacağını düşünüyorum o süre zarfında eşimin f2a süreci tamamlanır ve birlikte temmelli olarak ABD ye yerleşeceğiz girişte sorun olurmu acaba teşekkür ederim

• @halimozdemir61, içinde söyledi: Konkordato, çek cezası ve göçmen vizeye etkileri

Merhaba benim şirketlerim konkordato ya girmişti. Konkordato sırasında çekten dolayı ceza aldım. Bunları ödediğimde ceza kalkıyor.bunları ödeyeceğim. Bunu Ds260 yazdım ama acaba yanlış mı yaptım. Eğer yanlışsa düzeltme imkanı var mı? Bundan dolayı elerler mi?

Sayin @halimozdemir61,cezalarini yazmak yalnis degildir. Zaten sizden hem bir adli sicil kaydi istenmekte hem de butun ceazi gecmisiniz sorulmaktadir. Genelde sahtecilik, evrakta sahtecilik, dolandiricilik gibi suclar gocmenlik acisindan hayli olumsuz etkiye sahiptir. Mahkeme ilamlariniza baktiktan sonra cezalarinizin ABD gocmenligine olan etkileri daha net belli olacaktir.

• @49leon, içinde söyledi: Konkordato, çek cezası ve göçmen vizeye etkileri

Merhabalar RE entry permit biyometrik randevusu kaç ayda alabilirim şuanda 3 ay yeterli olurmu birde randevudan sonra mi RE entry permit süresi başlıyor yoksa belge eline geçtikten sonrami
    Biz şöyle yapmayı planlıyoruz da biyometrik randevusu ve imza verdikten sonra eşim ABD den çıkış yapacak zaten permit 1 yıl içinde elimize ulaşacağını düşünüyorum o süre zarfında eşimin f2a süreci tamamlanır ve birlikte temmelli olarak ABD ye yerleşeceğiz girişte sorun olurmu acaba teşekkür ederim

Sayin@49leon, reentry permiti bugun itibari ile yapmis olsa idiniz (24 Subat 2023) genel olarak 16 ayda sonuclanmaktadir. Basvuruyu yaptiginizda ABD'de olmaniz gerekir. Biyometrik icin de ABD'de olmaniz gerekir. Siz reentry permit yaparsaniz ikametgahiniz degismis olur (domicile). ABD'ye vergi verme ve ABD'de maas alma durumunuz da degisecektir. Bu durumda F2A surecinde esinizi sponsor ediyorsaniz esiniz bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Bunun yerine ayri oldugunuz icin sureci hizlandirma secenegini de kosullariniz uygun ise talep edebilirsiniz. Yani expedite islemleri. https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request

• @Claudia-J-Muslu teşekkür ederim öncelikle F2A sponsorum eşim olmayacak bu durumda yinede bizi olumsuz etkiliyor mu acaba biraz tedirgin oldum daha sonuçta biz F2a için süre biraz uzun olduğu için RE entry permit almak istedik bizi daha aydınlata bilirmisiniz kolay gelsin

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• SB1 vizesine uygunluk hakkinda

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    151 Bakış
    H
    @Claudia-J-Muslu cvp verdiğiniz için cok teşekkür ederim
  • Şu an göçmen miyim, değil miyim?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    328 Bakış
    crazycellsC
    @Adventure00, içinde söyledi: Şu an göçmen miyim, değil miyim? @Claudia-J-Muslu Teşekkürler cevabınız için, bu konuyu bir özel avukata danışma kararı aldım, şu anda Ankara'dayım, sizden nasıl randevu alabilirim veya Ankara'da önerebileceğiniz bir avukat var mı? Muslu Hukuk Burosu'nun iletisim bilgilerine suradan ulasabilirsiniz: http://amerikavatandas.com/tr/anasayfa/
  • O-1B yada EB-1 vizeleri

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    2 Oy
    2 İleti
    336 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @artem, içinde söyledi: O-1B yada EB-1 vizeleri Merhabalar Öncelikle böyle bir danışma sayfası oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Türkiyede yaşıyorum, mesleğim airbrush ressamlığı. Mesleğim hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse ; motosikletlerin, kaskların, sürat teknelerinin vb araçların üzerine oto boyası ile tasarladığım deseni çiziyorum. Türkiyede bu mesleği yapan çok nadir kişilerden biriyim benim bildiğim iki kişiyiz. Amerikada bilinen bir meslek fakat yapan kişi sayısı çok az. Türkiyede birçok iş yaptım, gazete, dergi, tv ve internet röportajlarım var. İşime amerikada devam etmek istiyorum. O-1B ve EB1 vizelerini araştırıyorum. Size sormak istediklerim ; O1B deki sponsor yada iş teklifi kendi iş grubumdan mı olması gerekiyor yoksa, herhangi bir şirket aracımın dışına resim yaptıracağım diyede USCIS e başvuru yapabiliyormu? O-1B vizesinde 3 yıllık bir iş planı mı sunmam gerekiyor yoksa 2 aylık bir iş süreci içinde 3 yıllık çalışma vizesi verilir mi? Sponsor iş bulma konusunda yardım alabilmem mümkün mü? Yada farklı meslek gruplarına göre değişebildiği söylendiği için EB-1 vize türü benim için uygun mu? Şimdiden çok teşekkürler. Sayın @artem , Öncelikle sizin detaylı CVnize bakmak gerekir ve hangi kriterli yerine getirdiğinizi değerlendirmek gerekir. EB-1, O-1Bnin de daha üstünde bir yetenek gerektirir. O-1B vizesine genelde kendiniz başvuramazsınız, EB-1 ise hem direkt green card başvurusudur hem de koşulları yerine getiriyor iseniz kendi kendinize sponsor olabildiğiniz bir başvuru turudur. Yani EB-1 için sponsor kendiniz olursunuz ve bir işverene ihtiyacınız yoktur. O-1B vizesine sizin için bir işveren veya işveren için çalışan bir acenta başvurabilir. O-1B vizesine bazı durumlarda kendinizin kurduğu bir şirket de başvurabilir. Yani bir şekilde sizin yine kendinizi sponsor etme imkânınız olabilir ama bu cok daha zordur. Kendi alanınızda ne kadar başarılı olduğunuz, ABD’de is potansiyeliniz, ödüller kazanıp kazanmadığınız, ne kadar para kazandiginiz gibi konular önemlidir. Eğer bu isi yaparken Türkiye’de kendi firmanız aracılığı ile yapıyorsanız ve bu firma en az son 3 yıldır faaliyette is eve durumu iyi ise, firmanızın ofisini ABD’de açmak yolu ile kendinizi buraya transfer vizesi ile de transfer etmeniz mümkün olabilir. Sorularınızın cevabına gelince, is teklifi bir işverenden veya işverenin çalıştığı bir acenteden gelebilir. Teklifi görmeden bir şey söylemek mümkün değildir. Genelde birden fazla bağlantınız ve isiniz olacağını göstermeniz gerekir. Isin gerçek ve devamlı olması gerekir. Sadece bir kerelik ve iki ay sürecek bir is için bu vizeyi almanız hayli zor olur. Is bulma konusunda da yönlendirme alabilirsiniz. EB1 vizesi kriterleri için lütfen bu linke bakiniz. Bu linkteki 10 kriterden en az 3 veya daha fazlasına uymanız durumunda EB1 başvurusundan olumlu sonuç alabilirsiniz. https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-first-preference-eb-1 Gördüğünüz üzere buradaki kriterlerden bazısı alanınızdaki ulusal ve uluslararası ödüller almış olmanız, sizin hakkınızda önemli miktarda yazılı basın olması ve unlu olmanız, sizin diğer meslektaşlarınıza göre daha fazla ücret kazanmanız gibi kriterlerdir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    383 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k