Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim

• Merhabalar 2021 de yapmış oldugum I-539 B-2 Extension sonucum bugun itibariyle red aldıgını ögrendim zaten belirttigim aralıklarda oraydım ve sonucu beklemeden 6 ayım dolmadan ülkeden çıkış yaptım hatta yurtdışından B2 vizemi bile aldım yani şuan hali hazırda yeni B2 (10 yıllık) vizem var sorum ise bu durum benim ülkeye girişimde bir pürüz olur mu ?alt metni

• @mybz35, içinde söyledi: Geçen sene yaptıgım uzatma bugun reddedildi ama ben Türkiye'deyim

Merhabalar 2021 de yapmış oldugum I-539 B-2 Extension sonucum bugun itibariyle red aldıgını ögrendim zaten belirttigim aralıklarda oraydım ve sonucu beklemeden 6 ayım dolmadan ülkeden çıkış yaptım hatta yurtdışından B2 vizemi bile aldım yani şuan hali hazırda yeni B2 (10 yıllık) vizem var sorum ise bu durum benim ülkeye girişimde bir pürüz olur mu ?alt metni

Sayın @mybz35, bu konuyu acikladiginiz takdirde problem yaratmamasi gerekir. Ancak bu durumu aciklamaniz gerekebilecegi icin mutlaka red sonucunu almadan once ABD disina cikmis oldugunuzu belgelemeniz gerekecektir.

• @Claudia-J-Muslu En büyük kanıt pasaportuma vurulan çıkış mühürü zaten orada ne zaman cıktıgım besbelli olarak gözükecektir,bana sormalarına dahi gerek olacagını düşünmüyorum, öte yandan evime yollanan(amerikadaki belirttigim eve) red belgesinde her şey açıklanıyor red almam nedenim sonuçum belli olmadan ülkeden ayrılmam,bu yüzden red etmişler zaten ülkede yoksun diyorlar.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    240 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek. Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim... Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim. Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.
  • 0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @BMS, içinde söyledi: Green kart sürecinde çocuğunuz daimi ikametini Türkiye’de devam ettirirse vatandaşlık hakkını kaybeder mi? Merhaba hocam,benim size iki sorum olacaktı; Birincisi, çocuğum ilkokulu burada okudu ama ortaokula Türkiye’de devam ederse ve ben burada bir kaç yıl sonra vatandaşlık alırsam benden dolayı o da vatandaşlık alabilir mi, Yoksa artık burada kalamadığı için vatandaşlık hakkı yanar mı? İkincisi, evlilik yolu ile evlenen kişiler iki yıl içinde vatandaşlık alabiliyor sanırım. O zaman diğelim eşim burada kaldı ve vatandaşlık aldı ama ben evladımla geri dönmek zorunda kaldım. Eşim vatandaşlık sınavını geçip vatandaş olduğu için ben de belli bir yıl sonra bu durumdan faydalana biliyor muyum ve onun sayesinde ben de vatandaş olabiliyor muyum? Dilerim doğru şekilde sorabildim sorularımı, hatam olursa lütfen affınıza sığınırım. Teşekkür ederim Sayin @BMS, siz vatandaslik alirsaniz cocugunuz da sonradan yesil kart ve vatandaslik alabilir, 18 yasindan once bazi islemler cok daha kolay olup 18 yasindan sonra sureler cok uzayabilecektir. Evlilik yolu ile yesil kart alanlar 3 yilda vatandaslik alabilirler, 2 yilda degil. Yesil karti evlilik yolu ile aldilar ise cogunlukla yesil karti aldiktan 2 yil sonra gecici yesil karti daimi yesil karta cevirmeleri gerekir. Bunun adi I-751 surecidir. Bu surec cok yavas ilerledigi icin biz genellikle vatandaslik basvurusu yapip iki sureci birlestiriyoruz ve USCISi I-751 icin karar vermeye zorluyoruz. Boylece kisi ayni gun icinde hem daimi yesil kartini aliyor hem de ABD vatandasi oluyor. Esiniz vatandas olursa siz de ondan dolayi yesil kart ve vatandasliktan faydalanabilirsiniz ancak elcilikteki islemler ve diger basvurular genelde 1.5 yili bulur.
  • Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    104 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu Merhabalar, 2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor? Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi? Tesekkurler. Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.
  • 2 Oy
    4 İleti
    426 Bakış
    H
    @ayvalik10 buyrun cevap..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k