Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Turkiye'den L2B Vize Basvurusu


  • Merhabalar,

    2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor?

    Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi?

    Tesekkurler.


  • @emkthengineer, içinde söyledi: Turkiye'den L2B Vize Basvurusu

    Merhabalar,

    2022 Ocak ayindan beridir ABD'de L1B vizesi ile ikamet etmekteyim ve bekarim. Kasim ayinda Turkiye'deki kiz arkadasim ile nikah torenimiz gerceklesecek. Onun L2B vizesi almasi icin gereken islemleri sirketimin mi yapmasi gerekiyor yoksa, haricen bizim mi basvuruyu gerceklestirmemiz gerekiyor?

    Ayrica planlamalarimiza gore dugun tarihi 2025 Haziran ayi icerisinde, lakin vize basvurusunda birlikteligin kaniti olarak, evlilik ile ilgili bazi belgeler talep ediliyor, nisan ve nikah fotograflari, organizasyon faturalari yeterli kanit teskil eder mi?

    Tesekkurler.

    Sayin @emkthengineer, siz resmi olarak kiz arkadasinizla evlenmeden L2B surecini veya herhangi bir size bagimli vize surecini mustakbel esiniz adina baslatamazsiniz. Evlilikle beraber nisan, nikah bilgileri ve resimleri ve bununla ilgili faturalar yararli olacaktir. Ancak ozellikle esinizle bir sure ayri yasamaniz gerekecek ise, ornegin sizin is icin ABDye erken donmeniz gerekecek ise, dokumanlari yeminli beyanatlar ve baska bazi dokumanlarla da desteklemek yararli olur. Bu vize turu sirketteki isinize bagli oldugu icin oncelikle sirketin avukati ile gorusmeniz ve nasil ilerlemek istediklerini onlara sormaniz uygun olur.

  • adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

  • Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    315 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @karakuso, içinde söyledi: Revoked visa sonrası yeni vize başvurusu Merhaba Claudia Hanım ,öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Waiver süreci başlatabilmem için hangi koşulları sağlamam gerekiyor ? Waiver süreci olumlu sonuçlansa dahi tekrardan vize başvurusu yaptığım takdirde olumsuz sonuçlanması muhtemel olmuyor mu çünkü canceled visa sonrası sadece waiver süreciyle yasak kaldırmış olan birisi olmuş oluyorum . Ayrıca ; Canceled olan vizem pasaportumda durduğu için diğer ülke vize başvurularımda sorun oluşturacağını düşünüyorum.Bu sebeple pasaportumu yenilemeyi düşünüyorum.Pasaportumu yenilemem abd konsolosluğu ile olan ilişkilerim için bir sorun teşkil eder mi ? (Waiver süreci için) veya yapmam gereken bir işlem var mıdır ? Sayin @karakuso, bazen waiver surecini baslatabilirsiniz bazen ise beklemeniz gerekebilir. Durumunuza detayli bakmadan waiveri tavsiye etmiyoruz. Waiverdan olumsuz sonuc alirsaniz yine zaman gecince tekrar basvuru yapmaniz mumkundur. Pasaportunuzu degistirebilirsiniz. Butun kayitlar elektronik oldugu icin ABD acisindan pasaportta degistirme yapip yapmamaniz sonucu olumsuz etkilemez. ABDye basvurmdan once Schengen vizesi alip seyahat yapmaniz ABDden olumlu sonuc alma ihtimalinizi artiracaktir.
  • J1 vize

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    400 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cnpist, içinde söyledi: J1 vize Tesekkur ederim Sayin Muslu. J1 daki 2 yil kuralini kaldirma ve J1 vizesinin H turune degisimi konusunda firmaniz yardimci olabiliyor degil mi ? Tesekkurler Sayin @cnpist, evet genelde olabiliyoruz.
  • L1B Vize Gerekliligi

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    233 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @simsekugur98, içinde söyledi: L1B Vize Gerekliligi Merhaba, 11/2020 tarihi ile 01/2022 arasinda Turkiye’nin en buyuk lojistik firmalarindan birisinde New Jersey ofis icin “remote” olarak calistim. 18/01/2022 tarihinde sirketten istifa ettim ve Avustralya’ya egitim amacli tasindim. Simdi eski bolge yoneticim beni L1B vizesi ile Amerika’ya transfer etmek istiyor. Hukuken son 3 yil icinde 1 yildan fazladir sirkette calismis olma sartini sagliyorum. Fakat basvuru yapilacagi sirada istifa ettigim icin suan sirketle bir ilisigim bulunmuyor. Bu durum vizeyi almama engel olur mu ? Bu konuda net bir ayrim yapilmamis gocmenlik bakanligi sitesinde. Sonucta son 3 yilin icinde 1 yildan fazladir ayni sirkette calismis oluyorum. ???? Sayın @simsekugur98, bu konuyu şirketin avukatına mutlaka yönlendiriniz. İstisnai bir durumdan bahsediyorsunuz. Genelde şirketler istifa eden elemanlarına bu tarz bir imkan sunmazlar. L1B vizesi şirkete bağlılığını kanıtlamış çalışanlara sunulur. Çalışmanın süreklilik arz etmesi gerekir. Sizdeki istifa durumu vizeyi almaya engel teşkil edebilir. Durumunuza detaylı bakmak gerekecektir. Kısa süreli çalışmama durumları tatil gibi L1B vizesinin alımında problem yaratmaz.
  • 0 Oy
    4 İleti
    215 Bakış
    A
    @Claudia-J-Muslu Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum