Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

RFE sonrasi bekleme suresi

• Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ?

• @mazk2104, içinde söyledi: RFE sonrasi bekleme suresi

Merhaba, FO Newark ve dosyama NBC bakiyor. Uscis 145-150 gun kadar once esimin bana sponsorlugu hakkinda bizden ek kanit istedi. Biz de yolladik. 150 gundur hicbir yanit yok. Onaylamis olsalardi belki calisma iznimi almis olabilirdim. Bu 150 gunluk surecte 90 gun gectikten sonra 2 kere 30 gunluk sorusturma talebinde bulundum yine de kimse bakip cevap vermedi. Dosyami kimse acmamis bile 150 gunde. Ben ne yapacagim ? Sponsorlukla baglantili olan I485 onaylanmadikca ben calisma iznimi de alamiyorum. Bir suru is ve para da kacirdim. Nasil bir yol izlemem gerek ?

Sayın @mazk2104 öncelikle her şeyi doğru gönderdiğinize emin olmak gerekir. Soruşturma talebine cevap verilmesi için USCISin öngürmüş olduğu sürelerin dışında olmanız gerekir. Newark için bekleme süresi 12-24 aydır. Buradan bakınız https://egov.uscis.gov/processing-times/
    Bu nedenle 150 günde cevap alamamanız çok normaldir. 24 aya kadar cevap almayacaksınız! Şartlarınız uygun ise hızlandırma talebinde bulunabilirsiniz. https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-1-part-a-chapter-5. Eyalet senatörünüze başvurabilirsiniz. USCISin hatası sözkonusu ise Ombudsmana başvurabilirsiniz. https://www.dhs.gov/topics/cis-ombudsman. En çabuk sonucu almak için bütün bu yolları avukat yardımı ile de kullanabilirsiniz.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• RFE İle Sponsor Delil Talebi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    182 Bakış
    simS
    Çok teşekkürler!
  • OPT sonrasi STEM OPT basvurusu hakkinda

2
    1 Oy
    2 İleti
    248 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @money-money-money, içinde söyledi: OPT sonrasi STEM OPT basvurusu hakkinda Merhaba Claudia Hanim, F1 ile doktora sonrasi 1 yillik OPT aldim, 2 yillik STEM OPT uzatmasi icin basvuru yapacagim. Ama OPT'min bitmesine 2 hafta kaldi ve 2 hafta sonra su an devam ettigim isten cikacagim. Sonrasinda 60 gunluk grace period baslayacak... Su an uc dort yer ile irtibat halindeyim ve birden fazla yerden is teklifi alacagimi dusunuyorum. Eger OPT bitmeden offer letter alirsam ama is baslangic tarihi hemen olmazsa (diyelim ki 1 ay sonra olursa) bu durum STEM OPT extension icin sorun olur mu? Okul ile konustum, bir cesit unemployment formu doldurup bu dedigimi yapabileceklerini soylediler ama onlarin verdigi bilgiye tam guvenemedim. Sayin@money-money-money, burada detaylar onemlidir. STEM optde iken belli bir sureden fazla issiz kalamazsiniz. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/students-and-exchange-visitors/optional-practical-training-extension-for-stem-students-stem-opt yani onceki issizlik durumlarinizi da issizlik surecine eklemeniz gerekir. Bunun disinda yeni sponsorluk gerektiren vizenizin de yetisip yetismeyecegi belirsizdir. Durumunuza detayli bakmadan sorun olmaz demek dogru olmaz.
  • bosanma sonrasi DV sureci

3
    -3 Oy
    3 İleti
    306 Bakış
    C
    @Duygu07 Bana sanki mülakatta eleneceksiniz gibi geliyor. Çünkü boşanma davaları öyle 2 celsede bitmiyor Türkiye'de. Hem boşansanız bile ayrıntılı nüfus kayıt örneğinde boşanma tarihi çıkıyor ancak ben Konsolosluk görevlilerinin bunu dert etmeyeceği düşüncesindeyim. Tüm dosyanın bir örneğini verirsiniz, dilekçe yazarsınız, bizim davamız önceden başlamıştı o yüzden yazmadım dersiniz, bence kötü karşılamazlar. Eğer İstanbul konsolosluğundaki o takıntılı adam denk gelirse eler :D ama o akıcı İstanbul türkçesi konuşan kadın denk gelirse halinden anlar.
  • Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak

2
    1 Oy
    2 İleti
    443 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @gamzefiliz Change of Status reddi sonrasi tekrar basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, J1'den F1'e 3 ay once I-539 basvurusu sonrasi red aldim. Hem ucreti hem de gerekli belgeleri USCIS'e gondermistim. Once RFE aldim, eksik belgeleri gonderdim, sonra da ucreti odemedigimi soyleyip basvuruyu reddettiler (ama ucreti gondermistim). Boyle bir durumda, ayni basvuruya itiraz etme hakkim var mi? Yoksa yeni bir I-539 basvurusu mu yapilmasi gerekiyor? Sayın @gamzefiliz, Sizin başvurabileceğiniz yol genelde I-290B motion to reopen/reconsider dir (kararı tekrar açma ve kararı yeniden gözden geçirme talebidir). Olumsuz kararı veren USCIS ofisine yapılır. Kararı ayni mercii değerlendirdiği için genelde kazanılması zordur. Bu işlemin mutlaka karardan itibaren 30 veya 33 takvim gününde yapılması gerekir. Sure geçti ise talebiniz bakılmadan reddedilir. I-290 B başvuru ücretinin masrafı bugün itibari ile 675 dolardır. Öğrenci vizesini Türkiye’den almanız sizin için daha çabuk ve daha ekonomik bir sonuç verebilir. ABD’de kalmanızı gerektiren özel bir durum var ise bunu değerlendirmek ve ona göre I-290 B başvurusunda bulunmak gerekir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k