Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

RFE İle Sponsor Delil Talebi

• Merhaba, bir sorum olacak, iletiler arasında aradım ancak bulamadım. Biz 2022 Aralık ayında greencard sahibi eşim üzerinden AOS sürecini başlattık. Benim geçerli vizemi riske etmemek adına 2022 yılı vergi beyanını beklemeden başvurumuzu yapmıştık. Eşimin 2021 yılı vergi beyanı istenilen oranın altında kalıyordu ancak bunun yanında bankada uzun süre duran nakit parayı göstermiştik. Dosyamızla alakalı RFE (I-485) gelmiş ve eşimin sponsorluğunun yeterli olup olmadığını tespit edemediklerini belirtilerek, maddi duruma ilişkin yeni deliller talep edilmiş veya joint sponsor ekleyebilirsiniz denilmiş. Eşim hali hazırda 2022 yılı vergi beyanını yaptı ve bu beyan istenilen oranın oldukça üstünde. (56K) Bankada da hala nakit paramız duruyor ve arabamız var.

Bu durumda RFE 'ye karşı eşimin 2022 yılı vergi beyanını ve banka hesabımızı göndermemiz yeterli olur mu yoksa joint sponsor bulmamız şart mı? Avukatımız 2022 yılında başvurduğumuz için 2021 yılı vergi beyanının önemli olduğunu, joint sponsor sunmazsak dosyamızın reddedilebileceğini söyledi. RFE'ye kendi maddi beyanımızla başvurudan cevaptan sonra, dosyada gönderilen maddi deliller yeterli değilse, ek bir RFE ile joint sponsor istemeden direkt ret ederler mi?

• @sim, içinde söyledi: RFE İle Sponsor Delil Talebi

Merhaba, bir sorum olacak, iletiler arasında aradım ancak bulamadım. Biz 2022 Aralık ayında greencard sahibi eşim üzerinden AOS sürecini başlattık. Benim geçerli vizemi riske etmemek adına 2022 yılı vergi beyanını beklemeden başvurumuzu yapmıştık. Eşimin 2021 yılı vergi beyanı istenilen oranın altında kalıyordu ancak bunun yanında bankada uzun süre duran nakit parayı göstermiştik. Dosyamızla alakalı RFE (I-485) gelmiş ve eşimin sponsorluğunun yeterli olup olmadığını tespit edemediklerini belirtilerek, maddi duruma ilişkin yeni deliller talep edilmiş veya joint sponsor ekleyebilirsiniz denilmiş. Eşim hali hazırda 2022 yılı vergi beyanını yaptı ve bu beyan istenilen oranın oldukça üstünde. (56K) Bankada da hala nakit paramız duruyor ve arabamız var.

Bu durumda RFE 'ye karşı eşimin 2022 yılı vergi beyanını ve banka hesabımızı göndermemiz yeterli olur mu yoksa joint sponsor bulmamız şart mı? Avukatımız 2022 yılında başvurduğumuz için 2021 yılı vergi beyanının önemli olduğunu, joint sponsor sunmazsak dosyamızın reddedilebileceğini söyledi. RFE'ye kendi maddi beyanımızla başvurudan cevaptan sonra, dosyada gönderilen maddi deliller yeterli değilse, ek bir RFE ile joint sponsor istemeden direkt ret ederler mi?

Sayin@Sim, RFEyi cevaplamak icin bir hakkiniz vardir. O yuzden RFEdeki her seye tam ve eksiksiz yanit vermek onemlidir. Basvurdugunuz zaman ve gorusmeye girdiginizde malvarliginizin yeterli olmasi gerekir.Mal varliginiz yeterli ise bunu bankada para, uzerinize ev, vergi beyani, iste aldiginiz maas artisi gibi yontemlerle kanitlayabilirsiniz. Veya ek sponsora bas vurabilirsiniz. Genelde ikisini de yapmaya gerek yoktur. Ancak bankadaki paranin yeterli sayilabilmesi icin yoksulluk siniri rakaminin bes kati olmasi gerekir. Yani malvarligi bazinda kabul edilen sinira varmak maas bazinda varmaktan cok daha zordur. Hem malvarligi bazinda hem de ek sponsor basvurusuna gerek yoktur. Malvarliginin yetmedigi konusunda tereddut var ise ek sponsora basvurulur. Tereddutunuz var ise ikinci bir gorus alabilirsiniz.

• Bu ileti silindi!

• Çok teşekkürler!

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• E2 vizesini sahip olan biri sponsor olabilir mi?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    258 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @waterman, içinde söyledi: E2 vizesini sahip olan biri sponsor olabilir mi? Öncelikle herkese kolay gelsin şimdiden soruma cevap verdiğiniz için tesekkur ediyorum. E2 vize sahibi olan biri EB vizelerine sponsor olabiliyor mu? Eğer olabiliyorsa bunun için gerekli belirli şartlar var mıdır? Sonucunda E2 göçmen olmayan bi statü , bu statüyle birine green card sponsoru olabilmesi olası mıdır? Sayin@waterman, sorunuzu tam olarak anlayamadim. Yesil kart sponsorlugu sadece ABD vatandaslari ve yesil kartlilarin yapabilecegi bir durumdur. E2 vizesi EB kategorili daimi kalis sureclerine zor da olsa degisebilmektedir. Yani gocmen olmayan vizeden gocmen vizeye degisim mumkundur.
  • 0 Oy
    2 İleti
    348 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Jackhead, içinde söyledi: E1/E2 vize sahibinin eşi çalışırken sponsor bulursa green card süreci Merhaba, Eşim E1/E2 vizesi alır, bana da eşimin vizesi vasıtasıyla çalışma izni çıkarsa, ben çalışırken çalıştığım şirket green card'a sponsor olabilir mi? Eşim ve çocuklarımı green card sürecine dahil edebilir miyim? Sayın @Jackhead, Eğer uygun Sartları var ise çalistiğiniz şirket size green carda sponsor olabilir. Çocuklarınız ve esiniz de genelde surece dahil olabilir. Ancak esinizin E1/E2 sureci ile ABD’de olacağınız için esinizin statüsü devam etmezse sizin ve çocukların durumu da tehlikeye girer. O yüzden zamanlama olarak bunları ayni şirket üzerinden beraber yapmak mümkün olmayabilir. Teşekkürler.
  • 0 Oy
    2 İleti
    401 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Önder-Karakuş, içinde söyledi: B1/B2 vizesi iptalinden sonra sponsor ile H1B başvuru olur mu? Merhaba, işimle alakalı bir firma bana sponsor olacak. Daha önce altı ay altı ay bir sene orada kaldım işimle ilgili bazı eğitimler için, B1/B2 vizesi ile. Ülkeye döndükten 6-7 ay sonra tekrar gitmek gerekti iki haftalığına ama gümrükte uzun saatler bekledikten sonra vizem cancel oldu ve geri gönderdiler. İlk giriş yaptığımda bilmediğimden dolayı bazı iş ilanlarına başvurduğumu telefonumun mail uygulamasından tespit ettiler. Sponsor tarafından yapılacak başvuruda bu sorun olur mu? daha önce bu ya da benzeri durumla karşılaşan oldu mu? Sayın @Önder-Karakuş , Önceki vize başvurularınız ve retler her zaman değerlendirilir ve bu durumu açıklamak gerekebilir. . Turist vizesi mutlaka ülkenize dönme niyetiniz olmasını gerektirir. Is başvuruları turistik vize niyeti ile uyuşmadığı için red edilmesi normaldir. Ancak H-1B ile direkt olarak ABD’ye gelebilirseniz, H-1B iyiniyetli (dual intent) vize olduğu için hem ABD’de yasamaya hem de TC’ye dönmeye imkan verir. Genelde ABD dışından H-1B başvuruları rutin değildir. Ancak işveren size böyle bir sponsorlukta bulunmayı kabul etti ise, önceki reddi yine açıklamanız gerekir ama vizeyi genelde alabilirsiniz. Teşekkürler.
  • Sponsor reddi?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    447 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @renksizcocuk, içinde söyledi: Sponsor reddi? Merhaba ben work and travel programı için bir firmaya başvurdum ve notlarım belli olduktan sonra düşük olduğunu söyledim ve bana şansımı denememi söylediler. Şimdi ise "sponsor seni asla kabul etmez ortalaman düşük" demeye başladılar ve ayrıyetten "konsolosluk bildiri yayınladı 1.5 altı kimse vizeye giremez" dediler. Vize tarihimden, ds formum ve yasal çalışma iznim dahil her şey hazır. Sponsor ortalamam düşük diye beni reddedebilir mi? Unutmadan tehditkar bir şekilde "siciline işler kanada, Avusturya ve amerikaya vize alamazsın!" dendi ne yapmalıyım? Sayın @renksizcocuk, https://j1visa.state.gov/programs/summer-work-travel#participants sitesinde summer work and travela kimlerin başvurabileceği belirtilmiştir. Yeterli İngilizce bilgisi veya İngilizce kullanılacak ortamda bulunmak, ABD dışında lise sonrası bir eğitim kurumunda kayıtlı olup orada okuyor olmak, en az bir sömestr veya esini başarılı bir şekilde bitirmiş olmak ve bir is bulmak aranan özelliklerdir. Gördüğünüz üzere başarılı şekilde en az bir sömestr bitirmiş olmak şartlardan biridir. Bu tanıma uyup uymadığınıza bakmak için üniversitenizin basari kriterlerine bakmak gerekecektir. Yapılmamış bir başvuru sizi olumsuz etkilemez. Ancak eğer en az bir sömesteri basari ile bitirmeden başvuruda bulunursanız ret olabilirsiniz. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k