Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

E2 Vizesi/Statüsü için Uygun İşler

• Merhabalar,
    Amerika’da bulunan bir arkadaşım için bilgi almak amaçlı yazıyorum.

Arkadaşım finance ederek ve belirli bir miktar peşinat vererek 2 tane pickup truck denen araçlardan aldı. Bu araçların tahmini değerinin 140 bin ila 150 bin dolar arasında olduğunu söylüyor.
    Öğrenmek istediğimiz soru şu;
    Bu araçlar yatırım olarak gösterilip bir şirket kurması durumunda öğrenci statüsünden E2 statüsüne geçiş yapılabilir mi?
    Not:Öğrenci statüsündeyken SSN ni para kazanmak amaçlı fazlaca kullanmış.

• @senkromec, içinde söyledi: E2 Vizesi/Statüsü için Uygun İşler

Merhabalar,
    Amerika’da bulunan bir arkadaşım için bilgi almak amaçlı yazıyorum.

Arkadaşım finance ederek ve belirli bir miktar peşinat vererek 2 tane pickup truck denen araçlardan aldı. Bu araçların tahmini değerinin 140 bin ila 150 bin dolar arasında olduğunu söylüyor.
    Öğrenmek istediğimiz soru şu;
    Bu araçlar yatırım olarak gösterilip bir şirket kurması durumunda öğrenci statüsünden E2 statüsüne geçiş yapılabilir mi?
    Not:Öğrenci statüsündeyken SSN ni para kazanmak amaçlı fazlaca kullanmış.

Sayın @senkromec,
    Yatırım E2 vizesi şartlarına uyduğu surece ve kişi kendi vizesini ihlal etmemiş olduğu surece bu geçişi yapmak mümkündür. Ancak öğrenci statüsünü ihlal etti ise, izin verilmeyen islerde calismis olmak gibi, o zaman E2 vizesini ancak Türkiye’den alma ihtimali olabilir. Öğrenci vizesi ile yapılabilecek isler cok limitlidir ve siz öğrenci iken SSNini fazlası ile kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Eğer F1 statüsünü ihlal etti ise ABD içinde statü değişikliği yolu ile vizesini değiştiremez.
    Teşekkürler.

• @claudia-j-muslu bu konu özelinde ben de bir şey sormak istiyorum. Turist vizesi ile gelip işletme bakıp E2 statü değişikliği veya E2 vizesine müracaat etmek istiyoruz. Ama eğer istediğimiz tarzda bir işletme bulamazsak yasal bulunma süremiz olan 6 ayı geçirmeden F1 e statü değişikliği yapmak istiyoruz. Bulunca da E2 statü değişikliği veya E2 vizesine başvurmak istiyoruz. Acaba bu mümkün müdür? Yoksa sadece E2 statü değişikliğine mi başvurabiliriz? Ya da başka sıkıntılar yaşar mıyız? Teşekkürler.

• @denizci10, içinde söyledi: E2 Vizesi/Statüsü için Uygun İşler

@claudia-j-muslu bu konu özelinde ben de bir şey sormak istiyorum. Turist vizesi ile gelip işletme bakıp E2 statü değişikliği veya E2 vizesine müracaat etmek istiyoruz. Ama eğer istediğimiz tarzda bir işletme bulamazsak yasal bulunma süremiz olan 6 ayı geçirmeden F1 e statü değişikliği yapmak istiyoruz. Bulunca da E2 statü değişikliği veya E2 vizesine başvurmak istiyoruz. Acaba bu mümkün müdür? Yoksa sadece E2 statü değişikliğine mi başvurabiliriz? Ya da başka sıkıntılar yaşar mıyız? Teşekkürler.

Sayın@denizci10; bu iki işlemi de yapmanız mümkündür. Ancak turist vizesi ile niyetinizin turistik olması gerekir. Sizin niyetiniz sonradan ABDde iken değişirse bunları yapmak mümkün olabilir. Eğer ABDye baştan bu niyetlerle gelirseniz sorun yaşarsınız. Her durumda ilk 90 günden sonra bunları yapmanız daha uygun olacaktır.

• @claudia-j-muslu teşekkürler

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• L1 vizesi ile ilgili

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    279 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @laleacar, içinde söyledi: L1 vizesi ile ilgili Merhaba 2019 nisan ayından itibaren babamın şirketinde dış ticaret müdürü olarak çalışmaktayım. Kardeşim de ithalat ihracat uzmanı olarak benimle çalışıyor. Şirket babam (%40) ve ortağı (%60) üzerine. Şimdi Amerika'da bu şirkete bir şube açsa babam ve ortağı; kendisi L1A vizesine mi başvurarak bunu yapmalı? Şirkete şube açtıktan sonra ben ve kardeşim içinde L1A vizesi başvurusunda bulunabilir mi? (Aile olduğumuz için bir sorun teşkil eder mi bu?) Ve son olarak işletme sahibi babam olsa da yine de Greencard sürecine gidebilir mi bu başvurularımız? Şimdiden ilginize teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sayın@laleacar; L1 A vizesi mevcut bir şirketin ofisini açmak için kullanılır. Şube açıldıktan sonra da L1 vizesine başvurulabilir. Aile olmak sorun teşkil etmez ancak şirketin sadece aile bireylerini geçindiriyor olması sorun teşkil eder. Yani başkalarına da iş yaratması gerekir. İşletme sahibi babanız da olsa yeşil kart süreci işleyebilir. L1 vizeleri ile ilgili yakın zamanda değişiklikler olabilir. Süreci kolaylaştırmak için USCIS şu anda çalısmalarda bulunmaktadır.
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • 2 Oy
    5 İleti
    6k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @eren57tr, içinde söyledi: Eb3 vizesi ile iş nasıl bulabilirim? Siz yardımcı oluyor musunuz? Sorudan da anlaşılacağı gibi 2-3 aydır eb3 vizesiyle ilgilenmekteyim. Bazı aracı kurumlar var ama güvenemiyorum. Çok büyük rakamlar istiyorlar. Kendi başımıza iş bulamaz mıyız? Sayın @eren57tr, Türkiye’den ABD’de EB3 ile is bulup gelmek çok zor bir işlemdir. Öncelikle sizin özelliklerinizin ise uyması ve ABD’de bu konu ile ilgili yeterli eleman bulunmadığının tespiti ve onayı gerekir. Buna “testing the labor market”, is piyasasını test etmek deniyor. Bu testi, size is verecek firma, Is Bakanlığına bağlı birimlere başvurarak yapıyor. Ayrıca bu firmanın ABD’de ise kalifiye eleman bulamadığını ispat etmesi gerekiyor. ABD’de is bulmak istiyorsanız öncelikle ABD’de bulunmanız bunu kolaylaştıracaktır. Teşekkürler.
  • E2 vizesi için isabetli yöntem

3
    0 Oy
    3 İleti
    547 Bakış
    ?
    @claudia-j-muslu çok teşekkür ediyorum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k