Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

Taşındı Emlak
650 130 117.4k 100

• @AE123 Genel olarak, yillik bazda PMI sizin mortgage loanin 0.5% ile 2% arasinda bir miktara denk gelir. Bankaya PMI oranini sormaniz lazim. Sizin kredi skorunuza gore ve odeyeceginiz down payment miktarina gore degisir. Yani $200k lik bir ev icin, yillik $1k ile $4k arasinda bir miktar olabilir. Bunu loan alacaginiz banka ile konusup ogrenmeniz gerekir.

• ⭐⭐⭐

AMERİKAN RÜYASININ SONU MU?

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre her 2 kiracıdan birisi hayatı boyunca ev sahibi olamayacağını düşünüyor. X ve Y kuşaklarında ev sahipliğine ilişkin endişeler artış gösterirken Türkiye'de durum daha da vahim.

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kirada-yasayanlar-ev-sahibi-olabilmeyi-hayal-dahi-edemiyor-6637458/

Sizce doğru mu yoksa birazcık abartı mı?

• @hadi-BE Su an icin dogru. Pandeminin neden oldugu bir takim sebeblerden dolayi ev fiyatlari artmis durumda. O yuzden su an icin ev almak cok karli bir durum gibi gorunmuyor.

Ama genel olarak degerlendirirsek, ev sahibi olabilmek icin veya iyi bir mortgage imkani alabilmek icin:

1- Duzenli aylik gelir
    2- Duzgun kredi history ve skoru
    3- Bir miktar para (downpayment ve closing cost icin)

Gereklidir. Bunlari saglayabiliyorsaniz, ev almak kirada yasamaktan daima iyidir diye dusunuyorum.

• ⭐⭐⭐

@MySea Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hadi-BE Alamazlar tabii. Devlet stimulus yatırıyor, koşa koşa Xbox almaya gidiyorlar. Ben stimulus parasıyla evin pencerelerini yenilettim.

• ⭐⭐⭐

@knnrn 😂

• Diğer konu başlığın da belirttim buraya da ekliyorum umarım faydalı olur.

İlk defa ev alacak arkadaşlar için Joa Biden’ın söz vermiş olduğu üzerinde çalışılan yakın zaman da karara bağlanması beklenen bir yasa var.Aslında 2 adetti lakin diğerinin akıbetinden emin değilim.Bu yasaya göre belli kriterlere göre ilk defa ev sahibi olanlara $15000' a kadar tax credit verilecek.

https://www.directmortgageloans.com/first-time-home-buyers/what-is-bidens-15000-first-time-homebuyer-act/

İlginen arkadaşlar Biden First Home Buyer Act olarak aratıp ayrıntılı bilgilere ulaşabilir.

• @Rookie Aslinda buyuk bir para degil ama eger evi alirken ilk anda ve tek seferde verirse pesinata saydirilabilir. Umarim sartlari hali hazirda bir miktar paranin olmasi gibi mantiksiz bir sarti icermiyordur.

• @caglaror, içinde söyledi: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

@Rookie Aslinda buyuk bir para degil ama eger evi alirken ilk anda ve tek seferde verirse pesinata saydirilabilir. Umarim sartlari hali hazirda bir miktar paranin olmasi gibi mantiksiz bir sarti icermiyordur.

@caglaror maalesef evi alırken ilk anda değil tax credit olarak tek seferde vermeyi planlıyorlar.

• ⭐⭐

Gocmen olmanin ve yeni baslangiclarin zorluklarini yasadigim icin diyebilirim ki denk gelecek arkadaslar icin memnunum. Ama sadece 2021 den baslatmak adil olmamis sanki. 2-3 yil once alanin ne gunahi var. Diger yandan bakacak olursak bu tarz yardimlar ekonomideki kotu gidisati daha da derinlestirecek. Enflasyon hizla artiyor. Pandemi zamani verilen yardimlarin acisi fiyat artislari olarak hepimizden cikiyor

• ⭐⭐⭐⭐⭐

kanal sahibini bir kenara koy konuk olan broker inanılmaz bir enerjisi var kısa ama net bilgiler veriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=vosXb8FzOy8

• ⭐⭐

Insaattan eve girenlerinizin tecrubelerine ihtiyacim var. Planladigim gbi giderse ilkbahar'da insaattan eve girmek istiyorum. Surec nasil isliyor? Ne tur evraklara ihtiyacim var?

• 2022 yilinda ev fiyatlari konusunda tahminleriniz nedir fiyatlar artarmi yoksa dusermi? Malum fiyatlar cok yukseldi ve markette cok fazla ev yok.biraz iyi olanlar iki gun icerisinde hemen satiliyor.Trulia ve zillow uzmanlari fiyatlarin biraz dusecegi hakkinda fikir uretmis.neredeyse hergun internette ev bakmaktan gina geldi

• 2022 sonunda bildiğim kadarıyla enflasyon oranları düşecek tarzında bir açıklama yapılmıştı 1 2 ay önce. Bu doğrultuda ev fiyatları da bir parça geri gelir diye tahmin etmekteyim. Covid etkileri bir nebze hafiflerse 2022'de inşaat başta olmak üzere bir çok sektörde tekrar çarklar dönüp eski düzene yavaş yavaş başlarsa sektördeki devir daim tekrardan başlayacaktır.

Sıfırdan ev yaptırma konusunda bende @HockeyUmpire2 gibi tecrübeli arkadaşların deneyim ve fikirlerini dinlemek isterim, tecrübe etmiş kişiler yazarsa sevinirim.

• Evet enflasyon oranlarını düşürmeye çalışacaklar lakin bunu faizi yükselterek gerçekleştirmeyi düşündükleri için bu doğal olarak kredi faizlerini arttıracaktır.Mevcut koşullara bakıldığın da ev fiyatlarının ben kısa vadede düşeceğini sanmıyorum.Tabi bu benim şahsi düşüncem.

Sıfırdan inşaattan ev ile ilgi de şu başlığı inceleyebilirsiniz bi nebze yardımcı olabilir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4927/sifir-ev-almak/18?_=1640964642731

• Genel ama ufak bir soru yoneltsem sizlere,
    Bazi ev ilanlarinda karsima *contingent (sarta bagli) ibaresi cikiyor burada aranan sartlar saticinin kendi insiyatifinde olusturdugu ozel isteklermi yoksa baska bir durummudur?
    Tamamen merak ettigim icin soruyorum✋🏽

• @gokhanbagatur bildigim kadariyla contingent demek, baska bir alici var, ve onun islemleri devam ediyor, olur da o kisi kredi alamazsa ya da evi almaktan vazgecerse diye, evi yeni musterilere gostermeye devam ediyorlar.

• @senay-sirin cok tskler bugunde birsey daha ogrendik 😊

• Yeni bir ev almak istedigimizde isitma sistemi istege baglimi yoksa cevredeki evlerle ayni olmakmi zorunda?

• Ayni olmak zorunda degil. Zaten evde isitma-sogutma sistemleri hazir vardir eger ev tamamlanmis haldeyse.

Yeni bir ev alirken, mortgage firmasi zaten appraisal yapacak. Yani firmanin yetkilisi gelip evi falan inceleyip, o gunku ortalama fiyatini/ederini hesaplayacak. Mortgage firmasi belirlenen appraisal miktarinin uzerindeki bir miktari asla loan olarak vermez.

Ayrica, yine evin closure islemleri yapilmadan once, evi inspect yaptirmaniz gerekir. Bunu yapan firmalar var, birisini ayarlayacaksiniz ve gelip evi inceleyip, oturuma elverisli mi, eyalet ve county kurallarina uygun mu diye report verecekler. Eksikler varsa, bunlari listeleyip size verecekler. Satici ile gorusup bunlari halletmeniz gerekir. Yeni evlerde genelde sorun cikmaz ama eski kullanilmis evlerde sorunlar olabilir...

Benzer Başlıklar

• Amerikadaki kiralik evlere yonelik sigorta

Emlak
    2
    0 Oy
    2 İleti
    126 Bakış
    MySeaM
    @FreeLander Hocam, Louisiana ayni Florida gibi kasirga riski olan bir eyalet ve bu nedenle son yillarda sigorta premiumlari cok yukseldi. Malesef, dusuk bir premium bulmak zor olacaktir. Limitleri biraz daraltarak, premiumlari dusurmeyi deneyin. Zaten renters da kendi rental sigortasini yaptirmasi gerektiginden, sizin cok yuksek limitli yaptirmaniza gerek olmayabilir. Bir de sel icin sigortayi ayri yaptirsaniz, belki daha uygun maliyetli olabilir.
  • Amerika’da Mezarlık Karşısında Ev Kiralamak

Emlak
    36
    15 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    @siraysessiz Degisik eyaletlerde vardir sanirim.
  • Massachussets'de kiralık ev

Emlak
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    B
    @civilengineer_83 Allah kolaylık versin. Umarım gönlünüze ve bütçenize uygun güvenli bir yer bulursunuz.
  • Amerika'da Nasıl Kiralık Ev Bulabilirim?

Emlak
    64
    1
    1 Oy
    64 İleti
    38k Bakış
    E
    @oguzk https://yesilkartforum.com/forum/map
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k