Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Banka borçları K1 vizesini almaya engel mi

• Merhaba benim kısa bir süre sonra K1 vize randuvum var ve benim bankaya 13 Bin TL gibi bir borcum var 1 yıldan fazladır ödemiyorum ve birde Vodafonede faturalı eski bir hattım vardı 4 bin TL'ye yakın borçlaru var bunlar vize almama engel olurmu sizce

• @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: Banka borçları K1 vizesini almaya engel mi

Merhaba benim kısa bir süre sonra K1 vize randuvum var ve benim bankaya 13 Bin TL gibi bir borcum var 1 yıldan fazladır ödemiyorum ve birde Vodafonede faturalı eski bir hattım vardı 4 bin TL'ye yakın borçlaru var bunlar vize almama engel olurmu sizce

Sayın @Güven-Carmen-Tek ,
    Bu tür borçlar genelde şikâyet veya aleyhinize sonuçlanmış dava haline gelmediği surece vize almaya engel teşkil etmez. Ancak daha sonra bunları takipsiz birikip aleyhinizde mahkeme kararları çıkarsa bunlar vize alimini etkiler.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu şuan icralık gözüküyor bu sorun yaratır mı acaba hocam

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Hangi vizeye başvurmam gerekiyor?

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    104 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halyet, içinde söyledi: Hangi vizeye başvurmam gerekiyor? Merhaba, Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında abd ye kısa dönem olarak gittim. 2005 yılında bir çocuğumuz oldu ve abd pasaportu aldık. abd den dönerken vizemin bitiminden 3 gün sonra çıktım. çünkü zaten vize alırken biletimi ben konsolosluğa vermiştim. onlar bana vizeyi eksik verdiler. Bu sebeple olduğunu düşünüyorum ki 2008 senesinde 3 defa vize reddi aldım. 2008 senesinde de ikinci çocuğum da dünyaya geldi. bensiz de olsa eşim tek başına çocukları aldı geldi. şimdi yıllar geçti. büyük oğlum utah ta üniversite okuyor. şimdi de ağustos ayında küçük oğlumu okula kayıt ettireceğiz. eşimin vizesi var. ben hangi tip vizeye başvurmalıyım? yine vize reddi almam söz konusu olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler Sayin@halyet, cocugunuz 21 yasina gelince size gocmenlik vizesine basvurabilir. Bundan once siz sadece cocugunuzu okula kayit ettirmek icin gidecekseniz turist vizesi basvurusu uygun olur. Ancak vize reddinizi nedan aldiginizi tam olarak anlamak gerekir. Her nekadar uzerinden cok zaman gecti ise bile, 3 defa vize reddi almaniz bu basvuruda bazi konularda dogru ve etkili cevap vermenizi gerektirmektedir. Onceki redlerinizi belirtmeniz gerekecektir. Bu nedenle DS 160 basvurunuzu cok dikkatli yapmak gerekecektir. Bir avukata durumu kontrol ettirebilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    251 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @emredncc19, içinde söyledi: B1/B2 vizem varken F1 vizesine başvurursam B vizem iptal edilir mi? B1/B2 vizem mevcut amerikaya daha once 1 kez giris yaptım F1 vizesine basvurmak istiyorum. F1 vizesinden red alirsam B1/B2 vizemi iptal edebilirler mi? Tesekkurler Sayin @emredncc19, evet bu bir olasiliktir. F1 vizenize basvururken red gerektirecek bir neden olmamasina dikkat edin. Bu konuda yardim alabilirsiniz. Ayrica basvurdugunuz okula da dikkat edin. Bazi okullarin adi redde neden olabiliyor. F1 vizesi red olursa direkt olarak B1/B2 iptal olur diye bir durum yoktur, ancak konsolosluk yetkilileri boyle bir karara da varabilirler. Ayrica B1/B2 vizeniz gecerli kalsa bile, ABD'ye giriste sorun yasama ihtimaliniz vardir. Cunku giristeki gocmen polisi sizin F1 reddinizi gorur ve hatta konsoloslugun konu ile ilgili notlarini da gorur, ve bununla ilgili ekstra sorular sorup sizi ABD'ye almayabilirde.
  • EB-2 vs H1-B vizeleri

2
    0 Oy
    2 İleti
    202 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zombiee, içinde söyledi: EB-2 vs H1-B vizeleri Merhabalar, Size EB-2 vizesi hakkında ufak bir sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ben şu anda Türkiye'de occupational therapist olarak çalışmaktayım. NBCOT aracılığı ile eğitim denkliğimi alıyorum, haziranda board sınavına gireceğim. Board sınavı sonrasında NBCOT bize "Visa Credential Verification Certificate" veriyor. USCIS* sayfasında bu certificate ile EB-2 vizesi alabileceğimi gördüm. H1-B alınan durumlarda mevcut. Employer ile hangi vizeye başvuracağım konusu çok karışık. Bu konu hakkında sizin bir bilginiz var mı? Şuan Türkiyede master derecem ve 6 yıllık kesintisiz iş deneyimim mevcut. Sayın @zombiee, Fizik tedavi uzmanları hızlandırılmış yeşil kart hakkına sahiptirler. Vize ile gelebileceğiniz gibi direkt yeşil kart ile de gelme ihtimaliniz olabilir. H-1B alabileceğiniz bir çalışma vizesidir. EB-2 direkt yeşil karta başvuru yoldur. Bu iki linke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/news/alerts/uscis-updates-guidance-for-schedule-a-occupations, https://www.uscis.gov/policy-manual/volume-6-part-e-chapter-7 Teşekkürler.
  • Turist vizesiyle çalıştırıldım.

6
    0 Oy
    6 İleti
    506 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @zaferb, içinde söyledi: Turist vizesiyle çalıştırıldım. Merhaba; Bir türk restaurantı tarafından florida miami de 20-25 gün kadar yasal olmayan yollarla turiSt vizesi ile çalıştırıldım ve daha sonrasında sebepsizce ve kendi keyfine göre whatsapptan beni işten çıkardı. Aldığım ödeme nin bir paychecki elimde bulunuor. Kendisini şikayet edebiliyor muyum? Evet bende hatalıyım biliyorum ancak onun benim hayatımı mahvettiği gibi bende onu uğraşırmak istiyorum. Teşekkürler İyi çalışmalar. Sayın @zaferb, İşveren çalışma izni olmayan birini çalıştıramaz. Çalıştırdığı takdirde işveren bazı cezalara tabii olabilir. Bu cezalar para cezası, hukuka aykırı çalışmayı durdurma emri, ve hapis cezasına kadar değişik cezalar olabilir. Hukuka aykırı çalışanların sayısı fazla olursa cezalar da artar. İşe alma bilfiil olarak çalışmayı başlamayı gerektirir ve deneme suresini içermez. Geçici çalışanlar veya taşeronlar çalışan sayılmaz. İşverenin I-9 Formu üzerinden giderek belgelerinizi kontrol etmiş olması gerekir. Bunun siz çalışmaya başladıktan sonra üç işgünü içinde yapılması gerekir. İşveren formun yanlış doldurulmasından da sorumludur. I-9 Formu işverenler için çok problem yaratabilir ve I-9 auditleri işverenleri zor duruma sokar. Eğer durumunuz bunlara uyarsa şikâyetçi olabilirsiniz. Şikâyetin sizin için de hukuki sonuçları olacaktır. Lütfen linke bakiniz. https://www.uscis.gov/i-9 Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k