Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Banka borçları K1 vizesini almaya engel mi

• Merhaba benim kısa bir süre sonra K1 vize randuvum var ve benim bankaya 13 Bin TL gibi bir borcum var 1 yıldan fazladır ödemiyorum ve birde Vodafonede faturalı eski bir hattım vardı 4 bin TL'ye yakın borçlaru var bunlar vize almama engel olurmu sizce

• @Güven-Carmen-Tek, içinde söyledi: Banka borçları K1 vizesini almaya engel mi

Merhaba benim kısa bir süre sonra K1 vize randuvum var ve benim bankaya 13 Bin TL gibi bir borcum var 1 yıldan fazladır ödemiyorum ve birde Vodafonede faturalı eski bir hattım vardı 4 bin TL'ye yakın borçlaru var bunlar vize almama engel olurmu sizce

Sayın @Güven-Carmen-Tek ,
    Bu tür borçlar genelde şikâyet veya aleyhinize sonuçlanmış dava haline gelmediği surece vize almaya engel teşkil etmez. Ancak daha sonra bunları takipsiz birikip aleyhinizde mahkeme kararları çıkarsa bunlar vize alimini etkiler.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu şuan icralık gözüküyor bu sorun yaratır mı acaba hocam

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• J2 vizesinden H1B vizesine gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    152 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @cengizzhan, içinde söyledi: J2 vizesinden H1B vizesine gecis Merhaba, 2 yil kuralini waive ettirdikten sonra calistigim kurum H1B icin change of status yapti. Approval notice elimize bu hafta ulasti. Yilsonunda veya Nisan ayinda Turkiye ziyaret etme planimiz var, ve H1B vizesi olmadigindan konsolosluktan randevu alarak vizeyi almamiz gerekiyor. Burada gorusme olmadan H1B vizesini alabilir miyim? Interview waiver icin ayni kategoride mi vizeye sahip olmam gerekiyor. Ayrica J2 vizesi haricinde turist vizemde mevcuttur. Tesekkurler, Sayin@cengizzhan, ABDye girisi mutlaka H1B vizesi ile yapmaniz gerekir, aksi halde burada calisamazsiniz. Bu nedenle ABD disina ciktiginizda H1B vizesini konsolosluk veya elcilikten temin etmeniz gerekecektir. H1B icin genelde gorusme gerekmektedir. Vize icin hizlandirilmis gorusme isteyebilirsiniz. H1B alan avukatiniza sorup mulakatsiz alip almayacaginizi ozel durumlariniza bakarak kontrol edebilirsiniz.
  • 0 Oy
    2 İleti
    156 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Bilgi-Öndeş, içinde söyledi: K1 vizesi ile ABD'ye girdikten sonra statü değişikliği yapilabilir miyim? Merhaba 3 buçuk yıl beraberlik sonunda k1 vizem onaylandı ve ben ABD'ye geldim. Burada pek anlasamadigimizi gördük ve evlenmiyoruz, ben de Türkiye'ye dönüyorum karari verdik. Bu kadar gelmişken... K1 vizesi başka bir statüye dönebilir mi?. Nisanlım yine benimle iletişimde, onunla sorunumuz yok. Başka statü ile burada kendi başıma kalabilir miyim diye merak ediyorum. Ayrıca varsayalım döndümö, ve bir gün B1 E2 veya yine K1 vizesine başvurum oldu diyelim... bu başvurularda sorun yaşar mıyım? Sayin@Bilgi-Ondes, K1 nisanli vizesi ile girdikten sonra nisanliniz ile 90 gun icinde evlenip yesil karta basvurmaniz gerekir. K1den baska vizeye gecmek ise cok istisnai durumlarda mumkun olabilmektedir ornegin Temporary Protected Status gibi. https://www.uscis.gov/humanitarian/temporary-protected-status Yoksa genelde K1 ile geldi iseniz ve nisanliniz ile evlenmiyor iseniz, en dogrusu ulkenize donup sonra yeni vize turune basvurup ABDye tekrar oyle gelmektir.
  • Hangi vizeye başvurmam gerekiyor?

2
    0 Oy
    2 İleti
    104 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @halyet, içinde söyledi: Hangi vizeye başvurmam gerekiyor? Merhaba, Daha önce 2003 ve 2005 yıllarında abd ye kısa dönem olarak gittim. 2005 yılında bir çocuğumuz oldu ve abd pasaportu aldık. abd den dönerken vizemin bitiminden 3 gün sonra çıktım. çünkü zaten vize alırken biletimi ben konsolosluğa vermiştim. onlar bana vizeyi eksik verdiler. Bu sebeple olduğunu düşünüyorum ki 2008 senesinde 3 defa vize reddi aldım. 2008 senesinde de ikinci çocuğum da dünyaya geldi. bensiz de olsa eşim tek başına çocukları aldı geldi. şimdi yıllar geçti. büyük oğlum utah ta üniversite okuyor. şimdi de ağustos ayında küçük oğlumu okula kayıt ettireceğiz. eşimin vizesi var. ben hangi tip vizeye başvurmalıyım? yine vize reddi almam söz konusu olabilir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Teşekkürler Sayin@halyet, cocugunuz 21 yasina gelince size gocmenlik vizesine basvurabilir. Bundan once siz sadece cocugunuzu okula kayit ettirmek icin gidecekseniz turist vizesi basvurusu uygun olur. Ancak vize reddinizi nedan aldiginizi tam olarak anlamak gerekir. Her nekadar uzerinden cok zaman gecti ise bile, 3 defa vize reddi almaniz bu basvuruda bazi konularda dogru ve etkili cevap vermenizi gerektirmektedir. Onceki redlerinizi belirtmeniz gerekecektir. Bu nedenle DS 160 basvurunuzu cok dikkatli yapmak gerekecektir. Bir avukata durumu kontrol ettirebilirsiniz.
  • K1 vizesi için 'joint sponsor' sınırı

5
    0 Oy
    5 İleti
    201 Bakış
    Osman SönmezO
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: K1 vizesi için 'joint sponsor' sınırı @Osman-Sönmez, içinde söyledi: K1 vizesi için 'joint sponsor' sınırı @Claudia-J-Muslu uzun ugraslar sonucu babasının yıllık 50 bin dolar yaptığını öğrendik , ve onun yükümlü vergisi altında 4 kişi var . Şuanda yeterli oluyor değilmi babası ? Sayin@Osman-Sonmez, sinirlara ektekli linkten bakabilirsiniz. I-864 formlari icin https://www.uscis.gov/i-864p Ornegin 4 kisilik aile icin ve Hawaii veya Alaskada yasamiyor iseniz mimimum 39,000 USD yapmaniz gerekir. Ustune kac kisi sponsor oluyorsa onlari de ekleyeceksiniz, yani sponsorun 4 kisilik ailesi var ve ayrica 2 kisiye sponsor olacaksa minimum yilda 52,450 yapmasi gerekir. Bu evlilik vizesi icin boyledir, nisanli vizesi icin farklidir. Biz K1 için basvurduk , utahta yasıyor , bu demek oluyorki sponsor olamıyacakmı , görüşme tarihim 15 nisan :( tüm belgeler hazır vergi dökümanındada 50k yaptığı yazıyor .
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k