Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi?

• Merhaba,
    Bu yaz 21 yaşına girecek ABD vatandaşı bir oğlum var. Türkiye’de yaşıyoruz şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği ve dijital oyun tasarımı bölümlerinde okuyor. Aynı zamanda kardeşim uzun yıllardır ABD vatandaşı ile evli ve 2 çocuğuyla birlikte ABD’de yaşıyor. Oğlum ara sıra ABD’ye dayısını ziyarete gittiğinden ABD’de banka hesabı ve ehliyeti var. Kardeşimin eşi ABD’de devlet vergi dairesinde çalışıyor. Maddi durumları yeterli. Benim sorum oğlum Türkiye’de yaşamasına rağmen kardeşimin ve eşinin sponsorluğunda bizim için IR-5 başvurusunda bulunabilir mi? Ve sonuç olumlu olur mu?
    Yardımlarınızı rica ederim. Ayrıca böyle bir fırsat sunduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

• @Mango2014, içinde söyledi: IR-5 başvurusu için ABD'de yaşamak gerekir mi?

Merhaba,
    Bu yaz 21 yaşına girecek ABD vatandaşı bir oğlum var. Türkiye’de yaşıyoruz şu an üniversitede bilgisayar mühendisliği ve dijital oyun tasarımı bölümlerinde okuyor. Aynı zamanda kardeşim uzun yıllardır ABD vatandaşı ile evli ve 2 çocuğuyla birlikte ABD’de yaşıyor. Oğlum ara sıra ABD’ye dayısını ziyarete gittiğinden ABD’de banka hesabı ve ehliyeti var. Kardeşimin eşi ABD’de devlet vergi dairesinde çalışıyor. Maddi durumları yeterli. Benim sorum oğlum Türkiye’de yaşamasına rağmen kardeşimin ve eşinin sponsorluğunda bizim için IR-5 başvurusunda bulunabilir mi? Ve sonuç olumlu olur mu?
    Yardımlarınızı rica ederim. Ayrıca böyle bir fırsat sunduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Sayın @Mango2014,
    Eğer oğlunuz TC’de yasarken anne-baba için bu surece başvuracak ise ekstra bazı belgeler hazırlamak gerekecektir. Oğlunuzun ABD’ye dönme niyeti olduğu surece; TC’de kalıcı geçici olduğu surece, ve ek sponsorunuzun da geliri yeterli ise, oğlunuz sizin adınıza bu başvurularda bulunabilir ve süreç olumlu isler.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• N400 Basvurusu

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    235 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @greenati, içinde söyledi: N400 Basvurusu Merhabalar N400 basvurusunu submit yaptiktan sonra fark ettim ki Turkiye de acilan davalarimi yazmamisim. Davalarim 15 sene icinde yasanmis ve hepsi kapali durumda. Bir tanesi miras hukuku davasi , digeri gorevi kotuye kullanma davasi (kurumsal bir dava). Herhangi bir ceza almadim. Davalar kendiliginden dustu. N400 uzerinde bunlari eklemem gerekli mi? Evet ise nasil gunceleme yapabilirim? Sayin@greenati, davalari yazmaniz gerekebilir. Gorusmeden once bir mektup yazarak yazili olarak bunlar degismistir diyebilirsiniz. Eger online basvuruda bulundu iseniz online ekleme ihtimaliniz de olur. Gorusmeden once mutlaka bu konuyu yazili olarak USCIS gorevlisine iletin.
  • 1 Oy
    3 İleti
    339 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @omeromer, içinde söyledi: Kabin memuru olarak ABD'ye giriş-çıkış yapmak ve I-131 başvurusu Merhaba Green Card kazandım, mülakat vs işlemlerimi bitirdim, önümüzdeki hafta ilk girişimi yapacağım. Girişimi NY’dan yapmayı planlıyorum. Uçakta kabin memuru olarak çalışıyorum, işim dolayısıyla ABD’ye defalarca ekip vizesiyle giriş-çıkış yaptım, bundan sonraki süreçte de giriş çıkış yapacağım. Konsoloslukta mülakat sırasında C1/D ekip vizemi iptal ettiler. İşlerimi henüz tam olarak toparlayamadığım için i131 ‘a başvurup, taşınma sürecimi ertelemek istiyorum. Önümüzdeki hafta ilk girişi yapacağım fakat bir hafta kalabileceğim sadece. Bu yüzden geldiğim gibi avukat tutup i131 ‘a başvurmam gerekir mi, yoksa 6 ay sonra tekrar gelip bir kaç hafta kalmayı planlıyorum, o zaman başvursam, aradaki bu 6 aylık süreçte kabin memuru olarak görevli giriş-çıkışlar yaparken gümrükte sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler Sayin@@omeromer, pasaportunuzda I-551 damgasi yesil kart ile aynidir. Bu damga ile ABDye yesil kart ile giris/cikis yapmis sayilirsiniz. Vizeye ihtiyaciniz olmaz. Yesil kartiniz daha sonra gelebilir. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Genelde I-131 e daha sonra basvurabilirsiniz, ancak yesil kart ile giriste seyahatler arasi 6 ay dolmadan ABDye giris yapmaniz onemli olacaktir.
  • Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @baybora, içinde söyledi: Naturalization Basvurusu son 5 Yilda 30 Ay Ikamet Kriteri Merhaba @Claudia-J-Muslu. Buradan sorularimiza cevaplar verdiginiz icin oncelikle tesekkurler. Ben 2013 yilindan itibaren lottery yoluyla Green Card sahibiyim. Kasim 2022 tarihinde ABD Vatandasligina basvurumu gerceklestirdim. Bir konu haric tum kriterleri fazlasiyla karsilamaktayim (selective service numaram da bulunmakta). Covid doneminde turkiye'de ikamet ettigimden, seyahat ve karantina kisitlamalari sebebiyle ABD'ye 1.5 sene giris yapamadim. Bu benim 2022 basinda ABD'ye giris yapip, temelli tasinmami etkilemedi. Fakat vatandaslik basvurumu olumsuz etkiler mi, o konuda tereddutlerim var. Ayrica Green Card'im Agustos 2023 yilinda expire olucak, bir yandan da vatandaslik surecinin sonucunu beklemeden Green Card uzatmak icin basvuru yapmami onerir misiniz? Tesekkurler. Sayin@baybora, ABD disinda bulundugunuz 6 aydan fazla surelerde ABD ile ikamet baginizi koprattiginiz varsayilir ve bunun aksi oldugunu sizin ispat etmeniz gerekir. Vatandaslik basvurusunda son 5 yilda yaptiklariniz cok onemlidir. Eger son 5 yilda her sey normal ise daha geriye bakmazlar, ancak son 5 yilda problem var ise, yesil karti aldiginiz tarihten itibaren butun islemlerinize cok daha dikkatli olarak bakarlar. 1.5 yillik surecte ABD disinda kalisiniz vatandaslik icin olumsuz bir durumdur. Ancak niyetinizin hep donmek oldugunu ve olaganustu nedenlerden dolayi donemediginizi iddia edebilirsiniz. Delilleriniz bunun icin onemli olacaktir. Bu tur bir basvuruyu ancak avukat ile yapmanizi tavsiye ederim. Yesil kartinizi uzatmaniz uygun olur.
  • 1 Oy
    4 İleti
    543 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Eshotcan, içinde söyledi: ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? ABD Vatandaşı çocuğum üzerinden ABD'de oturma izni alabilir miyim? @Yusuf-Saraçoğlu @Claudia-J-Muslu şimdiden çok teşekkür ederim. Sayın @Eshotcan, Çocuğunuz 21 yaşında olduğunda sizin adınıza yeşil kart başvurusunda bulunabilir. 21 yaşından önce bu mümkün değildir. Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k